dotaz ohledne ceny opravy v autoservisu - snazi se me obrat

Máte-li kontakt na prodejce dílu, servis nebo třeba vrakoviště tak sem s ním.
  • Autor
  • Zpráva
petrV40

dotaz ohledne ceny opravy v autoservisu - snazi se me obrat

Příspěvek od petrV40 »

Ahoj,

zitra si mam jit vyzvednout auto po oprave potkanyho motoru.

Podepsal jsem zakazkovej list s predbeznou ceny opravy za 20 tisic.

Pak jsem tam jel asi za 4 dny a rikali, ze uz to maj opraveny, jen cekaj na jedno ozubeny kolo na rozvodech a ze to bude hotovy. Uz pri podpisu zakazky jsem rikal, at mi posle podrobnou cenu opravy coz neudelali. Pri me navsteve mi rekli, ze to nakonec nebude nijak drahy...

No a samozrejme, ted mi volali ze uz je to vsechno opraveny, ale ze cena se vysplhala na 22 a nejaky drobny, takze si prihodili tech 10%.

Moje dotazy:

1. pokud mi neukazou nejaky dil co vymenili, muzu se hadat ze to nemusim platit?
2. Kdyz treba reknou, ze oprava hlavy stala 5000, coz podle pruzkumu na netu jsem zjistil ze se da udelat bezne kolem 2000, mam na to taky nejakou paku?
3. abych si overil dily co menili, mam narok na to aby mi ukazali doklady k novym dilum co koupili?
4. Premyslim ze bych to auto rovnou odvezl do autorizovanyho volvo servisu na prohlidku opravy co delali, mel by pak papir od volva nejakou hodnotu v pripadnym sporu? Nezda se mi totiz ze treba nechali opravit tu hlavu, protoze vypada porad stejne spinave atd...
5. Pokud se budou hadat a auto mi nebudou chtit vydat pokud nezaplatim co si vymysleli, mam rovnou zavolat policii? nebo zaplatit a pak to nejak vymahat soudne?

diky za pripadny komentare!

petr

GDPR_user

dotaz ohledne ceny opravy v autoservisu - snazi se me ob

Příspěvek od GDPR_user »

petrV40 píše:Ahoj,

Pak jsem tam jel asi za 4 dny a rikali, ze uz to maj opraveny, jen cekaj na jedno ozubeny kolo na rozvodech a ze to bude hotovy. Uz pri podpisu zakazky jsem rikal, at mi posle podrobnou cenu opravy coz neudelali. Pri me navsteve mi rekli, ze to nakonec nebude nijak drahy...

No a samozrejme, ted mi volali ze uz je to vsechno opraveny, ale ze cena se vysplhala na 22 a nejaky drobny, takze si prihodili tech 10%.

Moje dotazy:

1. pokud mi neukazou nejaky dil co vymenili, muzu se hadat ze to nemusim platit?
2. Kdyz treba reknou, ze oprava hlavy stala 5000, coz podle pruzkumu na netu jsem zjistil ze se da udelat bezne kolem 2000, mam na to taky nejakou paku?
3. abych si overil dily co menili, mam narok na to aby mi ukazali doklady k novym dilum co koupili?
4. Premyslim ze bych to auto rovnou odvezl do autorizovanyho volvo servisu na prohlidku opravy co delali, mel by pak papir od volva nejakou hodnotu v pripadnym sporu? Nezda se mi totiz ze treba nechali opravit tu hlavu, protoze vypada porad stejne spinave atd...
5. Pokud se budou hadat a auto mi nebudou chtit vydat pokud nezaplatim co si vymysleli, mam rovnou zavolat policii? nebo zaplatit a pak to nejak vymahat soudne?

petr
Je to diskutabilní .Oprava hlavy může být za 2000 ale opravdu i za 10000Kč.Každopádně pokud můžeš vezmi ssebou třebas Marru.

Sarkasmic
Vůz: Volvo 1980-97

Příspěvek od Sarkasmic »

K tomu co pises-nech si vrátit použitý díly a porovnej s tím co máš na faktuře. Pokud byl ten motor potkanej,tak hlavu dole mít museli.To že vypadá pořád stejně špinavě nemusí nic znamenat...

scoff
Vůz: tak třeba trabant

Příspěvek od scoff »

pokud to nejsou hovada tak tu hlavu aspon umyjou nez ji daji spatky !! :jaj:
S40 t4
S80 t6
S80 D5
V70II AWD 2,5 LPG

Vulva
Vůz: S80 D5 MY2010

Příspěvek od Vulva »

petrV40 píše:No a samozrejme, ted mi volali ze uz je to vsechno opraveny, ale ze cena se vysplhala na 22 a nejaky drobny, takze si prihodili tech 10%.
10% je v rámci rozumné tolerance. Než se ten motor rozebere, nikdo neví 100% přesně co s tím je a co bude potřeba opravit.

"Soudně vymáhat 2.000 Kč" - zjevně jsi nikdy u soudu nebyl, 2t Kč je běžná HODINOVÁ sazba dobrého advokáta ;)

jarek.krizan
Servisman
Vůz: S80, 2,4

Příspěvek od jarek.krizan »

petrV40 píše:Ahoj,

Moje dotazy:

petr
Tak zaprvé si myslím, že servis udělal jednu velikou chybu a to že tě špatně odhadl. Měli dát předběžnou cenu opravy minimálně o 10000 kč vyšší. Pokud by totiž došlo k poškození vačky, nebo pístních čepů, či ojnic, tak by se výsledná cena klidně mohla pohybovat i kolem 40 000. V případě prasklé hlavy jsou ceny taky v řádu desetitisíců. A teď k jednotlivým bodům.
1. Hádat se můžeš, ale to je tak všechno. Samozřejmě máš zákonné právo vidět vymontované, nebo zničené díly.
2. To je úplná kravina, protože nikdy nevíš jak moc byla hlava poškozená, někdy stačí vyměnit jen ventily a gufera a někdy je hlava zralá do šrotu. Bez demontáže se to nedá nijak odhadnout. Křišťálové koule nefungují.
3. Nikdo ti není povinen ukazovat jakékoli doklady o nějaké koupi dílů potřebných k opravě. V restauraci ti taky ukazují účty za co kupují maso použité k tvé porci jídla ? Dost ujetý ne ?
4. Těžko posoudit co skutečně na hlavě dělali a co ne. Pokud to dáš do jakéhokoli servisu na posudek počítáš s tím, že někdo rozebere motor znova aby zjistil co se na něm dělalo a to zdarma ?
5. pokud nebudeš mít znalecký posudek, nic nevysoudíš, aby si ho získal budeš potřebovat nejdříve zaplatit, převzít vůz a nechat odvézt na odtahu soudnímu znalci. Ten jej nechá do šroubku rozebrat a vystaví ti posudek pro případný soud. Upřímně, pokud ale nenajde vyloženě podraz, nemáš při tak směšné ceně za opravu skoro žádnou šanci. Je třeba si uvědomit, není to už škoda 105 a od toho se odvíjí i počet dílů a njejich cena a náročnost opravy.
Nic osobního, ale tak to je.
Pokud byla hlava rovnaná, tak by měla být alespoň trochu umytá. Těžko by to jinak někdo namontoval zpět i s pilinami v kanálech, tím by si koledoval o zadření.

karelvolvo
Vůz: Volvo 340 1.6D Volvo 460 1.9TD

Příspěvek od karelvolvo »

Mně to přijde naprosto v pohodě předpokládám díly sada rozvodů,vodní pumpa,píšeš nějaké kolo nebo snad řemenice, těsnění hlavy taky není zadarmo plus spoustu jiných těsnění, snad nový olej s filtrem, a hlava? tak to je přebroušení, asi nějaký ventil, simerinky a práce? No myslím že za míň jak 3000kč to nebude
V70 D5 2002 stříbrná 428tkm 460 1.9TD 1994 stříbrná 773tkm momentálně depozit V40 1.9D 85kw 2004 stříbrná 246tkm 340 1.6D 1986 oceanbluemetalic 187tkm S60 D5 2002 stříbrná 274tkm S60 D5 2002 stříbrná Volfinka od Albertuse 457 tkm

petrV40

Příspěvek od petrV40 »

Ja chapu, ze to nejsou velky penize, ale jde mi tady o princip a o ten pristup. Ze mi do posledni chvile tajej presnou cenu, ze kdyz jsem tam prijel tak cumeli jak vyvorana mys kdyz jsem koukal do motoru. Osobne mi rekne, ze cena nebude nijak vysoka a pak kdyz dodelaj to, ze tam prihodej to kolo a nasadej remen to najednou vyskoci...

Proste me sere to, ze si muzou vymejslet kraviny.

To ze bych za diagnostiku ve volvu zaplatil par hodin prace samozrejme beru a nemam s tim problem. Kdyby mi dolozili potom co to rozebrali rozpis za 30 litru kterej by sedel, tak bych nerekl ani popel, ale kdyz najednou cena takhle vyskoci presne na hranici na kterou muze, tzn. odhad + 10% navic, tak v tom cejtim podraz.

karelvolvo
Vůz: Volvo 340 1.6D Volvo 460 1.9TD

Příspěvek od karelvolvo »

Každej servis to tak dělá vyždímá s tebe co může. Nechápu proč si to nedal k nějakému tady doporučovanému mechanikovy který by třeba řekl rozdělám to Ty se přijedeš podívat domluvíme se co a jak opravíme vyměníme a kolik to zhruba bude stát a jaké jsou další možnosti atd.
V70 D5 2002 stříbrná 428tkm 460 1.9TD 1994 stříbrná 773tkm momentálně depozit V40 1.9D 85kw 2004 stříbrná 246tkm 340 1.6D 1986 oceanbluemetalic 187tkm S60 D5 2002 stříbrná 274tkm S60 D5 2002 stříbrná Volfinka od Albertuse 457 tkm

petrV40

Příspěvek od petrV40 »

jinak stalo se mi to pri volnobehu kdyz jsem vypinal motor, kdyz jsem tam byl osobne tak rikal ze ty ventily byly ok...

takze muj problem je ten, ze to rozebrali, zjistili ze je to ok, vymenili tesneni a olej /doufam/ a dali to do kupy.

ted najednou rika, ze menili 4 ventili a nechali opravit hlavu... takze tady je zakopanej pes, nechci proste smejdum platit neco co neudelali a na co bohuzel nemuzu ukazat prstem.

Kdyz se sunda viko ventilu, myslite ze by bylo poznat ze jsou tam novy ventily? auto ma najeto 210000, takze by tam nejspis mely ty novy konce svitit ne?

petrV40

Příspěvek od petrV40 »

karelvolvo píše:Každej servis to tak dělá vyždímá s tebe co může. Nechápu proč si to nedal k nějakému tady doporučovanému mechanikovy který by třeba řekl rozdělám to Ty se přijedeš podívat domluvíme se co a jak opravíme vyměníme a kolik to zhruba bude stát a jaké jsou další možnosti atd.
protoze jsem idiot... slo o to, ze mi rupnul drazkovej remen, tak jsem zasel do toho servisu jestli mi to opravej, protoze uz jsem ho mel koupenej i s kladkou. Kdyz jsem tam prijel, tak rekli at prijdu za hodinu a pak mi rekli ze se mi mimo jiny i potkal motor. Jelikoz vypadali solidne, tak jsem to tam rovnou nechal, protoze jsem nemel cas to resit a auto uz si tam na lane odtahli

jarek.krizan
Servisman

Taky tvrdím, že čím novější auta, tím je ta tolerance děsně malá.
Je otázka jestli v tom servisu, kam si to dal mají s tímto motorem nějaké zkušenosti. My se tu můžem jen dohadovat co motoru skutečně bylo. Já vycházím z toho, že jsi napsal, že byl potkaný, tzn. že se potkali písty s ventily. Tak by tam měly být komplet nové rozvody a to včetně pumpy, všechny dostupné gufera a to i na ventilech, nové ventily, sada těsnění ( víko, hlava, sání, výfuk, domeček termostatu apod. ), nové podložky či hydroštely ventilů, nový olej a filtr, hlavové šrouby, nastavit nově časování čerpadla ( pokud je tam ten divnej Lucas, tak žádná sranda ). To vše za předpokladu, že přežila hlava, vstřiky, přepady, ojnice, písty a jejich čepy, plochý řemen i s napínákem apod. Prostě vše co souvisí a je dobré udělat současně, aby se zamezilo problémům do budoucna.

jarek.krizan
Servisman

Jo co se týká případné rozborky motoru, zjistit to jde jestli měli hlavu dole a měnili ventil. U tohoto motoru mám ale bohužel špatnou zkušenost s tím, že minimálně 4 ventily jsou jak václavky i na volnoběh.
Komunikace se servisem by měla být lepší.

Honza
Člen VK
Vůz: V70 D5, 03, man, lah. zelená

Příspěvek od Honza »

jarek.krizan píše:Taky tvrdím, že čím novější auta, tím je ta tolerance děsně malá.
Je otázka jestli v tom servisu, kam si to dal mají s tímto motorem nějaké zkušenosti. My se tu můžem jen dohadovat co motoru skutečně bylo. Já vycházím z toho, že jsi napsal, že byl potkaný, tzn. že se potkali písty s ventily. Tak by tam měly být komplet nové rozvody a to včetně pumpy, všechny dostupné gufera a to i na ventilech, nové ventily, sada těsnění ( víko, hlava, sání, výfuk, domeček termostatu apod. ), nové podložky či hydroštely ventilů, nový olej a filtr, hlavové šrouby, nastavit nově časování čerpadla ( pokud je tam ten divnej Lucas, tak žádná sranda ). To vše za předpokladu, že přežila hlava, vstřiky, přepady, ojnice, písty a jejich čepy, plochý řemen i s napínákem apod. Prostě vše co souvisí a je dobré udělat současně, aby se zamezilo problémům do budoucna.
Jarku spočítej mu to podle toho tvýho rozpisu třeba bude rád za těch 22

Honza
Člen VK

Příspěvek od Honza »

petrV40 píše:protoze jsem idiot... slo o to, ze mi rupnul drazkovej remen, tak jsem zasel do toho servisu jestli mi to opravej, protoze uz jsem ho mel koupenej i s kladkou. Kdyz jsem tam prijel, tak rekli at prijdu za hodinu a pak mi rekli ze se mi mimo jiny i potkal motor. Jelikoz vypadali solidne, tak jsem to tam rovnou nechal, protoze jsem nemel cas to resit a auto uz si tam na lane odtahli
Když prdnul ten řemen tak se motor zastavil natvrdo nebo běžel dál a normálně jsi ho zdechnul. Co to je za servis.

petrV40

Příspěvek od petrV40 »

no dozvim se co s tim delali zitra. 2 dny predtim jsem nechaval menit olej, takze nepoznam jestli ho vubec menili po oprave, pokud teda nebude filtr jinej nez cernej, protoze tan mi tam predtim davali.

Do telefonu mi rikal, ze jeste menili ne jaky testeni za 1000 kc u vstriku... coz teda nevim jak souvisi s potkanym motorem, do posledni chvile jezdil bez jakejchkoliv problemu, cimz ale nerikam, ze nebyly potreba vymenit...

proste mi pripada, ze si ted vymejsli kraviny jen aby ze me dostal co nejvic a z cely opravy nemam dobrej pocit...

Rozvody + pumpu samozrejme menili, na zacatku rikal ze rozvodova sada stoji cca 10 litru, tak jsem mu hned druhej den poslal odkazy na sady o pulku levnejsi...

petrV40

Příspěvek od petrV40 »

Honza píše:
petrV40 píše:protoze jsem idiot... slo o to, ze mi rupnul drazkovej remen, tak jsem zasel do toho servisu jestli mi to opravej, protoze uz jsem ho mel koupenej i s kladkou. Kdyz jsem tam prijel, tak rekli at prijdu za hodinu a pak mi rekli ze se mi mimo jiny i potkal motor. Jelikoz vypadali solidne, tak jsem to tam rovnou nechal, protoze jsem nemel cas to resit a auto uz si tam na lane odtahli
Když prdnul ten řemen tak se motor zastavil natvrdo nebo běžel dál a normálně jsi ho zdechnul. Co to je za servis.
no dojel jsem ke kamaradovi pred barak, odpoutaval jsem se a sahal jsem po klicku. Kdyz jsem ho mel v ruce, tak jsem slysel rupnuti a placani z motoru, tak jsem to hned chcipnul. Vedel jsem ze musim vymenit drazkovej remen, mel jsem ho uz i koupenej. Tak jsem si rikal, ok, tak rupnul, to nebude nic velkyho. Pak jsem to teda po vyndani drazk. remenu zkusil nastartovat a nic, jen jsem to asi 2 sekundy protocil a pak jsem to nechal. Nevedel jsem jestli to nesouvisi s tim drazkovym remenem.

Peťo
Vůz: V40 B4164S LPG, 1998
Zabanován: Trvale

Příspěvek od Peťo »

ja neviem ak si nastartujes a bude to ok a ked sa prejdes tiez ok, ziaden problem nezbadas bud rad ze Ta to stalo len 22tis Kč.
Keď nedôveruješ tak si tam vôbec nemal dávať auto. Navyše hlavu môžeš dať dole aj sám a skontrolovať.

Honza
Člen VK

Příspěvek od Honza »

petrV40 píše:no dojel jsem ke kamaradovi pred barak, odpoutaval jsem se a sahal jsem po klicku. Kdyz jsem ho mel v ruce, tak jsem slysel rupnuti a placani z motoru, tak jsem to hned chcipnul. Vedel jsem ze musim vymenit drazkovej remen, mel jsem ho uz i koupenej. Tak jsem si rikal, ok, tak rupnul, to nebude nic velkyho. Pak jsem to teda po vyndani drazk. remenu zkusil nastartovat a nic, jen jsem to asi 2 sekundy protocil a pak jsem to nechal. Nevedel jsem jestli to nesouvisi s tim drazkovym remenem.
Kdo ví jestli se to vůbec potkalo :x jak to popisuješ bych tomu moc nevěřil . Byli zbytky řemene seklí pod rozvodovým řemenem?

petrV40

Příspěvek od petrV40 »

Peťo píše:ja neviem ak si nastartujes a bude to ok a ked sa prejdes tiez ok, ziaden problem nezbadas bud rad ze Ta to stalo len 22tis Kč.
Keď nedôveruješ tak si tam vôbec nemal dávať auto. Navyše hlavu môžeš dať dole aj sám a skontrolovať.
Uz jsem psal, na zacatku vypadali v pohode, vstricne atd...

Ted uz bych se do toho pustil i sam, rozvody jsem nikdy nedelal ale nasel jsem si na netu a tady jak na to:)

Mozna jsem v tomhle stavu nasrani i kvuli tomu, ze tata pred tydnem najel na ceste na kamen a u jeho renaultu scenic II prorazil chladic vody a klimatizace. Odjel do renaultu a tam mu rekli odhad 40... tak jsem tam to auto vyzvedl a vymenil oba chladice /u scenica jsem musel ubrat cca metr cumaku - naraznik, celo, atd abych se k tomu dostal/ no a i s naplnenim klimatizace a novym deklem pod motor to bylo za 7800. Takze mam asi globalni averzi k neznamym servisum/ :)

petrV40

Příspěvek od petrV40 »

Honza píše:
petrV40 píše:no dojel jsem ke kamaradovi pred barak, odpoutaval jsem se a sahal jsem po klicku. Kdyz jsem ho mel v ruce, tak jsem slysel rupnuti a placani z motoru, tak jsem to hned chcipnul. Vedel jsem ze musim vymenit drazkovej remen, mel jsem ho uz i koupenej. Tak jsem si rikal, ok, tak rupnul, to nebude nic velkyho. Pak jsem to teda po vyndani drazk. remenu zkusil nastartovat a nic, jen jsem to asi 2 sekundy protocil a pak jsem to nechal. Nevedel jsem jestli to nesouvisi s tim drazkovym remenem.
Kdo ví jestli se to vůbec potkalo :x jak to popisuješ bych tomu moc nevěřil . Byli zbytky řemene seklí pod rozvodovým řemenem?
prave ze nebyly, drazkovej remen jsem vyndal... on totiz napul spadl smerem od motoru /proto jsem koupil novou kladku a remen/ a pak ten zbytek za kterej to drzelo rupnul

petrV40

Příspěvek od petrV40 »

jakym smerem se vlastne remen toci? Jakoby odemne, nebo ke me kdyz stojim pred autem a koukam do motoru na ten remen zezhora? Kdyz mi pak ukazovali ze je rupnutej i rozvodovej, tak na tom ozubenym kole bliz ke me byl videt kus toho ruplyho remene a lezel na tom ozubenym kole... coz mi prislo divny, protoze kdyz jsem zkousel startovat, tak bych rekl, ze by se svliknul a zapadl mezi to soukoli.

Honza
Člen VK

Příspěvek od Honza »

petrV40 píše:prave ze nebyly, drazkovej remen jsem vyndal... on totiz napul spadl smerem od motoru /proto jsem koupil novou kladku a remen/ a pak ten zbytek za kterej to drzelo rupnul
A ten taky vypad nebo se seknul pod rozvo'dák?

Honza
Člen VK

Příspěvek od Honza »

petrV40 píše:jakym smerem se vlastne remen toci? Jakoby odemne, nebo ke me kdyz stojim pred autem a koukam do motoru na ten remen zezhora? Kdyz mi pak ukazovali ze je rupnutej i rozvodovej, tak na tom ozubenym kole bliz ke me byl videt kus toho ruplyho remene a lezel na tom ozubenym kole... coz mi prislo divny, protoze kdyz jsem zkousel startovat, tak bych rekl, ze by se svliknul a zapadl mezi to soukoli.
Motor se točí doprava takže k tobě.
Takže byl evidentně ruplej i rozvodovej?

petrV40

Příspěvek od petrV40 »

Honza píše:
petrV40 píše:jakym smerem se vlastne remen toci? Jakoby odemne, nebo ke me kdyz stojim pred autem a koukam do motoru na ten remen zezhora? Kdyz mi pak ukazovali ze je rupnutej i rozvodovej, tak na tom ozubenym kole bliz ke me byl videt kus toho ruplyho remene a lezel na tom ozubenym kole... coz mi prislo divny, protoze kdyz jsem zkousel startovat, tak bych rekl, ze by se svliknul a zapadl mezi to soukoli.
Motor se točí doprava takže k tobě.
Takže byl evidentně ruplej i rozvodovej?
Kdyz jsem se tam vratil, tak byl ruplej. Pak prave taky prej museli vymenit to ozubeny kolo bliz ke me... coz nevim proc, prej by to s nim neslo nacasovat... pritom je to jenom "kus kovu" narozdil od hnaciho kola drazkovanyno...

No nic, zitra si to auto vyzvednu, holt asi nic nezmuzu a problemy nastanou v pripade reklamace az se to treba potka znovu nebo to pridru...

Vsem dekuju za komentare, aspon jsem mel moznost se o tom s nekym vecne pobavit:)

Zpět na „Firmy & kontakty“