Volvo propaguje S60/V60 jako nejsportovnější a nejostřejší volva všech dob. Reklamní kecy... to teda opravdu nejsou. Podvozek je hodně tuhý, ale neodskakuje a netluče a nechá si líbit neskutečné věci. Projel jsem si i okresky, které dobře znám z různými auty a usmíval jsem se od ucha k uchu... Bez jakéhokoli zaváhání se lepí k silnici stylem, který neuměla (a to píšu s plným vědomím, protože jsem ji měl na týdenní test) ani S60R. Cit ve volantu, respektive nekompromisní propojenost volantu a předních kol je také bezprecedentní... V70 III nebyla vůbec tak sebejistá, jak si vzpomínám, a to je to také velmi povedené auto. Měl jsem to auto v ruce opravdu krátce, takže jsem si nedovolil hledat hranice toho podvozku, ale ujišťuju vás, že jsem jel dost ostře na běžného člověka a ani jednou to auto ani trochu neznervóznělo. Btw Superb má taky skvělý podvozek, ale dosahoval podobné jistoty na silnici podstatně nervózněji. V60 je prostě seversky nad věcí, jede famózně, s chladnou precizností a tváří se, jako by se vůbec nic nedělo. Doufal jsem, že to nebude špatné, ale že to bude TAKHLE dobré, to jsem ani nedoufal. Na potvrzení následujícího bych samozřejmě potřeboval týdenní test, ale mám pocit, že lepší civilní předokolku jsem asi nikdy neřídil. A to v to počítám i 159.
Automat se podařilo konečně odladit tak, že nepřemýšlí věky, co udělá, jako na V70 III. Pohodlí sedaček je tradičně nepřekonatelné... po zaváhání u XC90 a trochu i S80 II je Volvo zpátky tam, kde vždy bylo. Ergonomie interiéru je tradičně dokonalá. Párkrát ťuknete do ovladačů a auto máte srostlé s tělem... vše je přesně tam, kde má být a měl jsem po 10 minutách pocit, že to auto už 2 roky vlastním. Když si vzpomenu, jaké problémy mi dělalo najít si pozici za volantem v 540d a 750Li... zkrátka BMW je se mnou asi nekompatibilní.
Plus musím zmínit drobné kravinky, které nejsou nezbytné, ale hodně potěší: Kamerka na předku, která dává dva obrazy na displej: doprava a doleva. Dá vám rozhled do křižovatky, jakmile tam strčíte masku. Na vyjíždění z úzkých ulic nebo parkoviště fantastické. Parkovací kamerka vzadu pomáhá parkovat, má skvělou detekci překážek, které barevně zvýrazní. Vidíte i nárazník, takže parkování skoro na dotyk je hračka. Adaptivní tempomat od nuly... funguje báječně.. na dálnici jsem ho nechal, aby mě upozornil na nebezpečně brzdící auta a upozorní přesně ve chvíli, kdy bych si myslel, že má. Na reakci nechává dost času. Má to i varování před opuštěním pruhu. To pro vás, co píšete sms za jízdy

Když to shrnu... to auto bych si mohl okamžitě, jakmile bych přestal potřebovat velký kočár, koupil. Zadek je skosený, ale není to V70, takže mi to nevadí. Jinak je IMHO dostatečně velký. Po jízdní stránce, po stránce pohodlí, výbavy a designu... opravdu neznám auto, které by se mi líbilo víc.