Shadow píše:Souhlas...vtipná pointa mi taky uchází.PINĎABC píše:Zabíjení němých tváří pro zábavu i když jsou to krysičky mi vtipné neprijde.
Vtipný v klasickém slova smyslu to není. Nejsou to krysy (sucho- a čistomilná zvířata, až překvapivě tolerantní vůči ostatním živočichům), ale potkani-kteří krysy z větší části vytlačili, případně rovnou zlikvidovali uže před pár stovkami let. Až ti budou likvidovat vajíčka v kurníku, budeš mít opelichané slepice co nezobou a rozvine se u nich něco jako svrab tak, že jim skoro vyteče oko, až uvidíš tele které se ráno nafutrvalo jádra ze žlabu kde pár těhlech s*áčů strávilo noc cpaním zrní jedním koncem dovnitř a druhým rovnou ven a tele navečer už nemá co s*át, má křeče břicha jak kdyby ho mačkali lisem, takové, že se nemůže ani pořádně nadechnout (a pak se řeší jak mu to zkrátit, protože de iure ho na pastvině nesmí zabít ani řezník ani veterinář-díky, Bruseli), půjdeš v Práglu v noci po nábřeží a jeden z těch prosyflenejch hajzlů o velikosti menší kočky si stoupne kus od tebe na zadní a bude na tebe prskat, až je uvidíš pořádat přesně v duchu nejmenované zatímmenšiny nájezd na sýkorčí hnízdo nebo právě vylíhlé koroptve... tak vám garantuju, že změna názoru bude docela rychlá. To samé v bleděmodrém s šedými veverkami, které se nepodařilo (a nedaří) dostatečně vykydlit v Anglii a teď táhnou na východ, vytlačují a znásilňují naše zrzavé a černé veverky...
Mám zvířata rád, nemusí být ani chlupatá nebo opeřená, piplal jsem se s různými marnými případy (někdy úspěšně), někdy jsem neúspěch docela blbě snášel-ale jak jde o potkany, první asociace která naskočí je eradikace. A přesto se mi hrubě nelíbí, že jediný legální způsob je jed, případně fumigace. Osobně je mi mnohem víc líto těch psů, protože riskujou nehezké problémy.
mr1: