Ještě k tomu Flaksymu patentu - na hradě v Nových Hradech (myslím ty v JČ, ne u Chrudimi) mají na prohlídkové trase 3 obrazy, které byly v lesích na hranicích Buqoyského panství a tedy i zemí českých. Je tam popsáno a pro jistotu i namalováno, co se stane cikánům, kteří vkročí do země. Nepamatuji si to přesně, ale při prvním přistižení vymrskání, pak vypálení cejchu a kdyby ani to nepomohlo, tak oběšení. Není to tak dlouho, co je z toho lesa odstranili, určitě ne víc, než 200 let. Tak až tam budete mít cestu, nenechte si ujít prohlídku, dokud to EU popř. nějaký zmanipulovaný soudce nepřikáže odstranit....flaksy píše:Patent, císařem Karlem VI. dne 22. ledna 1726
za účelem tímto ve Vídni
vydaný.
... I. ,,Všichni cikáni, kteří v .
zatím asi nikdo nepostřehl na kolik se cenilo nové volvowickey píše:jiz tenkrat v polsku koukam jezdilo leccos
Mě se zas líbí jak tam sedí ten týpek v tý Syreně nebo co to je, namistrovanej, lokýtek ven, a ten zevl co to oblejzá říká asi něco jako: "tady má pěkně vorezlý dveře" a jak se ten majitel na něj koukneksw píše:zatím asi nikdo nepostřehl na kolik se cenilo nové volvowickey píše:jiz tenkrat v polsku koukam jezdilo leccos
že by čtvrt miliardyksw píše:zatím asi nikdo nepostřehl na kolik se cenilo nové volvowickey píše:jiz tenkrat v polsku koukam jezdilo leccos
no to je pěknej blábol,horší pítšovinu jsem nečetlVanThomas píše:
tak to je síla, ale i dnes bych si rád koupil funglofku 700 nebo 900ku.ksw píše:takže nový fiat 125 polski 1 406 tisíc, maluch tedy fiat 126 p 800 tisíc, mercedes r.v. 86 /nový/ - 12 melounů no a vlajková loď volva z r.v. 86 /nové/ - 25 melounů to je 17,8 polských fiatů nových. ceny ve zlotých. tehda skutečně bylo volvo pojmem
však to volvo je tam jako královna nefertiti mezi svými poddanýmiLUBOŠ píše:tak to je síla, ale i dnes bych si rád koupil funglofku 700 nebo 900ku.ksw píše:takže nový fiat 125 polski 1 406 tisíc, maluch tedy fiat 126 p 800 tisíc, mercedes r.v. 86 /nový/ - 12 melounů no a vlajková loď volva z r.v. 86 /nové/ - 25 melounů to je 17,8 polských fiatů nových. ceny ve zlotých. tehda skutečně bylo volvo pojmem
Ing.Magor píše:tohle mě po dlouhý době fakt pobavilo![]()
Moc pěkné pokoukáníčko...Davidian píše:
Uživatelé procházející toto fórum: Sadam