Rád bych věřil tomu, že se to netýká nikoho z nás, ale to je asi blbost...
Lituji všechny postižené - tohle je opravdu děs, jeden z mých známých asi na 100% přišel o celou chalupu (Raspenava), ale je to "jenom" chalupa, jsou lidé kteří přišli o všechno...
No snad - kdyby přeci jenom bylo někomu opravdu ouvej, tak ať se nestydí a řekne, snad nějak dokážeme pomoci
Ať se to týká kohokoliv tak by jsme mohli pomoct alespoň málem. Vybírali jsme tu na cokoliv ať to mělo smysl nebo ne, ale tohle smysl má. Nejsem zastáncem nějakejch spolků jako je Adra a podobný kam pošlete něco a půlka z toho spadne na provoz nějaké pofiderní party. Pokud by jsme něco vybrali tak to po uzavření poslat přímo nějakej obci (městu). Volvoklub by vybranou částku zaokrouhlil na nějakou částku a nesl by náklady na provoz bankovních převodů.
Pokud chcete přispět tak na konto VK: číslo účtu: 2765270001 / 5500
konstatní symbol: 0308 ,var symbol: 888, text zprávy: povodně
_________________ V70II D5, 2003 / V850 2,5TDi, '96, použita na orgány
BTW: pokud by bylo potřeba deky, povlečení, oblečení, případně starší (ale funkční nábytek: rozkládací gauče a pod.), tak ve svých depozitářích určitě něco najdu.
Takto to vypadalo u nás v Bukovanech. Tedy dole u potoka, my jsme na suchu na kopečku... loni tu byl takový minisrázek. Pomoc tu ale není třeba...té je potřeba někde jinde, těm kteří přišli o daleko víc. V Bukovanech není nic co by nezvládla sousedská výpomoc...
Nechci zobecňovat, ale asi nejhorší situace je na horních tocích, kde stojí chalupy hned u vody. Tam v mnoha případech voda do domů nenatekla, ale doslova si prorazila cestu. Raspenava, Bílý Potok, Heřmanice, Bílý Kostel..... atd. Někde chybí voda, plyn, elektřina, nešly mobilní sítě. Část malých obcí u hranic byla dlouho odříznutá, záchranné týmy se k nim musely dlouho dostávat. Prý (dle Policie ČR) se vyskytlo rabování, někteří se snaží profitovat na situaci (prý prodej vody za 100 i více Kč).
Zatím díky . Někdo z místních (Zoid, Daniel) by mohli navrhnout nějakou obec kde by to bylo třeba , je jasný že žádný statisíce nevyberem, a těch pár tisíc se ve větším městě stratí. Až budeme vědět kam tak se pokusím nakontaktovat starostu a peníze se přepošlou převodem na jejich konto oproti darovací smlouvě. Pokud by byla i nějaká materiální pomoc tak by se o to musel postarat někdo kdo tam má blíž.
_________________ V70II D5, 2003 / V850 2,5TDi, '96, použita na orgány
Honza píše:Zatím díky . Někdo z místních (Zoid, Daniel) by mohli navrhnout nějakou obec kde by to bylo třeba , je jasný že žádný statisíce nevyberem, a těch pár tisíc se ve větším městě stratí. Až budeme vědět kam tak se pokusím nakontaktovat starostu a peníze se přepošlou převodem na jejich konto oproti darovací smlouvě. Pokud by byla i nějaká materiální pomoc tak by se o to musel postarat někdo kdo tam má blíž.
Nechci někoho vyloučit, ale to co vím: HEŘMANICE, RASPENAVA, NOVÁ VES.
možná teď plácnu blbost...ale zas tak moc povodně nesleduji a tyto tři vesnice bych řekl ikdyby mě někdo probudil ve 3 ráno...Nebyla by nějaká mediálně méně propíraná obec na kterou se každej vykašle protože není 3x denně na nově?
Lukaso píše:možná teď plácnu blbost...ale zas tak moc povodně nesleduji a tyto tři vesnice bych řekl ikdyby mě někdo probudil ve 3 ráno...Nebyla by nějaká mediálně méně propíraná obec na kterou se každej vykašle protože není 3x denně na nově?
L
souhlasim... Tyhle vesnice jsou v médiích tak často, že se rozhodně nemusí bát o to, aby něčeho měli málo. Viz. Troubky, kam spousta lidí posílala dary a nakonec jim spousta materiální pomoci zbyla
Co se týká kam poslat pomoc, tak jsem na spřáteleném fóru Chronomag.cz vznesl dotaz přímému účastníkovi a pomáhajícímu v těchto postižených oblastech a zde si dovolím překopírovat jeho odpověď:
1Lachtan: Dle mého nejhůře poničenou obcí jsou právě Heřmanice (vesnice roku 2006). Já sám mám k této obci blízko, jelikož se zde nachází výcvikové středisko služební kynologie, kde se cvičí služební psi (zejména na vyhledávání drog a cigaret) nejen pro celníky, ale i ostatní složky v ČR i ze zahraničí.
Lidé jsou zde neobyčejně ochotní a starostuje tu pan starosta, který si pro zvelebení obce (novou silnici) vzal úvěr, který splácí ze starostovského platu a tuto fci vykonává zcela zdarma... Obec Heřmanice přišla o osm domů, osud dalších je nejistý, škody ohromné. Voda si tu vzala i jeden lidský život.
Právě sem jel dneska skalis (už je na místě) a já tam včera poslal všech pět "mých" psovodů, aby po celý týden pomáhali. Pokud budete mít zájem o kontakt na starostu p. Stříbrného, můžu vám ho poslat, případně se můžeme spojit se skalisem a optat se přímo jeho.
Každopádně fóru Volvo velké díky, ať už pomoc poputuje kamkoliv.
odkaz na povodňovou diskusi na Chronomagu (vč.fotek a bohužel i jedné lidské tragédie) je zde
Jsem přesvědčen, že jakákoliv pomoc těmto lokalitám je víc jak vítaná.
pánové, já se z místního příspěvku na povodně omlouvám. Kolegovi z práce to vyplavilo komplet barák(v Hrádku nad Nisou), takže peníze směřuji přímo přes vnitrofiremní sbírku.
btw ... stejně je ta voda prevít. Jsem si říkal, jak jsem v pohodě, že bydlím na kopci a jdu si do sklepa pro nějaké to bumbání a tam všechno plavalo. Nejhorší na tom je, že nevím kudy to přiteklo.
_________________ je: Millennium FalconTesla model S 85D 2015, Solid White; andělíček můj strážníčekS60 2.4T 147kW 2001, Maya Yellow; Strup850 T5R 7 místné kombi 177kW 1994, Cream Yellow (schovaná pod Stone Black); Weisser Riese - bílý obrV70 2.4i 103kW 2001, Polar White; lehárošwágenVW T2b 1.6 37,5kW 1973, Kansas Beige/Pastel White
bylo: S80 se zadřenou 2.5T avtomat AWD 2004; Volvo C70 T5 (B5234T3) 1999
eLzyx píše:pánové, já se z místního příspěvku na povodně omlouvám. Kolegovi z práce to vyplavilo komplet barák(v Hrádku nad Nisou), takže peníze směřuji přímo přes vnitrofiremní sbírku.
btw ... stejně je ta voda prevít. Jsem si říkal, jak jsem v pohodě, že bydlím na kopci a jdu si do sklepa pro nějaké to bumbání a tam všechno plavalo. Nejhorší na tom je, že nevím kudy to přiteklo.
ona stačí spodní voda a často nepomůže ani izolace... Taky máme chatu na kopci a po větším dešti čerpáme vodu ze sklepa
eLzyx píše:pánové, já se z místního příspěvku na povodně omlouvám. Kolegovi z práce to vyplavilo komplet barák(v Hrádku nad Nisou), takže peníze směřuji přímo přes vnitrofiremní sbírku...
Jestli pomůžeš, přes VK nebo přes firmu je vedlejší - potěšitelná je tvá ochota pomoci
Lukaso píše:možná teď plácnu blbost...ale zas tak moc povodně nesleduji a tyto tři vesnice bych řekl ikdyby mě někdo probudil ve 3 ráno...Nebyla by nějaká mediálně méně propíraná obec na kterou se každej vykašle protože není 3x denně na nově?
L
Nejhůř z CR dopadlo Hřensko.. Mám to kus od baráku, ale čundry, zážitky.. Kdo nezná "lodičky" v Soutěskách.. Pravčickou bránu.. Když jsem viděl, jak to tam teď vypadá... Měl jsem na krajíčku. Je to neskutečné. J.
_________________ EV-NIRO; HONDAAfricaTwin 1100 A.S. //
R.I.P.: XC90 2.5T, S-Max 2.2 13 a V70T6 AWD 08 a S60 2.4 01 a 480ES 1.7 Paris ed. 91 a Mini Cooper 1.3 87 a A3 3.2 06 a Honda 900RR Fireblade a Honda 1100XX Blackbird a... Trabant :)