Stav: auto jede na 50-70%, vyšší spotřeba. Před výměnou spona, která drží turbo u výfukového potrubí bylo vše v naprostém pořádku. Pavluňa mi záviděl můj nenachipovaný výkon - jelo mi to lépe než jemu s chipem.
pánové, poraďte
PS: že by to bylo důkladné samočištění DPF?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) ..::Philip::.. dne 16 črc 2010 20:31, celkem upraveno 1 x.
Není špatně nasazená ta nová spona?Nejsem si jistý ale nemá být mezi turbem a výfukovým potrubím ještě těsnící kroužek a pak to celé je stažené sponou?
Něco ti nesedí. Buď turbo na svodech, nebo výfuk k turbu, eventuelně egr ventil. Není to po nastartování slyšet? Nebo cítit na prstech když dáš okolo ruku? Buď rád, že ti to neshořelo.
zatím nebudu psát kdo to dělal do jejich vyjádření v pondělí. ale byl to jeden neautorizovaný servis u Prahy, který má zkušenosti se závodnímy vozy typu Impreza, EVO..
Ty kraso,tak to je teda mazec kdyz si mi to rikal po telefonu,tak jsem si to az taklhe drsne nepredstavoval
Dej hlavne vedet jak dopadne oprava tvyma rukama
btw: jj jezdivalo ti to dobre,ale v tu dobu jsem mel mozna uz nacaty turbo a to tvoje puvodni ted bez problemu vrni v mojem auti
..::Philip::.. píše:zatím nebudu psát kdo to dělal do jejich vyjádření v pondělí. ale byl to jeden neautorizovaný servis u Prahy, který má zkušenosti se závodnímy vozy typu Impreza, EVO..
Njn, asi je na ně Volvo moc složité. No každopádně by ti to měli zdarma opravit a koupit nový kryt motoru. A co ta kapota a nárazník? Není to taky v pytli?
Všichni co to odhadli na špatně upevněnou sponu, měli pravdu. Ale způsob jak byla špatně uchycena jsem ani ve snu nečekal.
Výfukové svody nebyly dosednuty na nátrbek turba a spona byla tedy připevněna "šejdrem" aby "to aspoň trochu drželo".
tzn. hodní část svodu docela těsnila, ale na spodku byla ohmatem mezera 5mm!!!
Díky bohu, že jsem nejel víc jak 30km v kuse. Jet jako minulý týden téměř non-stop do Liptovského Mikuláše, Volvík by už asi nebyl...
Celá oprava trvala cca 45min. Projížďka dopadla na výbornou, auto opět tahá jak má.
pár snímků..
PS: už se těším jak se budou tvářit na náhradu škody. Kryt motoru, 2x ruční mytí u OMV, mytí motoru...
Prosím kolegy co mají přístup do VADISe, jaké má číslo kryt motoru na 1.6D a jaká je cca cena?
Děkuji
..::Philip::.. píše:zítra to asi rozeberu. je to jen ukázka toho, jak může být servis laxní.
V jakem jsi byl prosim servisu? Diky Janek
_________________ EV-NIRO; HONDAAfricaTwin 1100 A.S. //
R.I.P.: XC90 2.5T, S-Max 2.2 13 a V70T6 AWD 08 a S60 2.4 01 a 480ES 1.7 Paris ed. 91 a Mini Cooper 1.3 87 a A3 3.2 06 a Honda 900RR Fireblade a Honda 1100XX Blackbird a... Trabant :)
každopádně děsný šlendrian od mechanika co to dělal, teploty jak prase (od turba) a on tam nechá fugu,
takové mechoše s jejich přemýšlením u práce bych nechal opravovat max.zemědělské stroje nejednoduššího kalibru,ten člověk vůbec nepřemýšlel, já ,když jsem něco takového dával zpět do kupy,tak pak nepřístupná místa vždy kontroluji malým zrcátkem. a to vůbec nejsem profík , pouze
jako hobby. klidně ti mohlo shořet celé auto
_________________ bylo-nebylo: skoda, Trabant, Dacia 1300, Lada 1300, Fiat Croma turbo i.e., Lancia k 2.0t 162 kw, Ford, CLK,
je LR Evoque, sen a představu dalšího vozu mám, ale garáž je malá :(
a servisem to bejt nemusí, pouze mechoš semá lépe starat, kdyby vše měl kontrolovat po něm,tak je lepší to dělat sám
_________________ bylo-nebylo: skoda, Trabant, Dacia 1300, Lada 1300, Fiat Croma turbo i.e., Lancia k 2.0t 162 kw, Ford, CLK,
je LR Evoque, sen a představu dalšího vozu mám, ale garáž je malá :(
no to je masakr.. clovek tady chvilku neni a uz tu horej auta
aspon ze to dopadlo takhle a neshorel ti celej motor... vozis sebou uz minimax?
Ja mam taky "supr" zkusenosti s jednim servisem co mi opravoval predchozi auto. Servis se specializoval mimo jiny na zavodni upravy, reference vyborny,
ale jak se jim do ruky dostane "nudny = >100kW" auto, zbastlej co muzou. Nemaj chut si s tim vyhrat...
ksw píše:a servisem to bejt nemusí, pouze mechoš semá lépe starat, kdyby vše měl kontrolovat po něm,tak je lepší to dělat sám
Blbost,jestli ma bejt servis kvalitni,tak tam musej delat i kvalitni a hlavne zodpovedny lidi uz,protoze neni v silach majitele,aby na vse 100% dohlizel,a proto musi zamestnavat vyse uvedeny lidi ,ikdyz vim,ze to neni zadna prdca
I sebelepší servis se občas chybičce nevyhne, ale dobrý servis svojí chybu uzná a snaží se jí napravit k zákazníkově spokojenosti.
Tady v tomto případě by jsem to viděl na vadu materiálu spony, nebo přílišné utažení mechanikem, případně kombinací obého.
Dále si opravdu nejsem jistý, zda tam opravdu nemá být těsnění (k tomu ať se vyjádří páni mechanici, či vadis), spona má stahovat osazení bočníma stěnama, nikoliv středem.
posílám lehkou skicu jak je turbo v mém aute nasazeno na svodech. Jedná se o princip klasického okapu/odpadní roury, kde spona slouží k mechanickému zajištění proti posunutí svodů a nátrabku turba vlivem mechanických vibrací.
Těsnění je v tomto případě dost obtížně řešitelné díky teplotě a i zbytečné neboť:
výfukové plyny mají rychlost cca: 100m/s, nátrubek je zasazen do výkových svodů a při uvažování téměř laminárního proudění s min. odporem ve výfuku je zpětný ofuk přes sponu minimální/zanedbatelný.
@ostatní: jak jsem předeslal. servis, který odvedl takovou práci bude zveřejněn až po zítřejší dohodě o náhradu škody.
.. volvo nedělají každý den, i když servisují jednu XC90 D5 AWD, chybu udělá každý, ale aby po druhé kontrole spony řekli, že je vše ok je špatně a jsem opravdu zvědav jak se k tomu postaví.
poškození k dnešnímu dni: kryt motor, izolační výplň kapoty, okouřený spodek kapoty co nejde umýt, silně zněčistěn motorový prostor co je cítit po zahřátí motoru na provozní teplotu do interiéru.