WHIPS

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
Nehas
Vůz: V70 II. 2,5D 103kW 2000

WHIPS

Příspěvek od Nehas »

Pozná se nějak jestli při bouračce (lehčí) zafungoval systém WHIPS? Dá se opěradlo opět vrátit do správné původní polohy? Nebo je potřeba do servisu?
Ptám se, jelikož mě po 100km začnou bolet záda a hledám čím by to mohlo být. A jelikož jsem cca před půl rokem lehce boural (takové otření se levým rohem), tak mě napadlo, jestli nemám opěradlo v nějaké divné poloze kvůli WHIPS.

Dural8
Vůz: V60

WHIPS

Příspěvek od Dural8 »

Ty jsi boural nebo někdo do Tebe boural zezadu? Pokud Ty, tak whips nic nedělá ( pokud jsi necouval :) )

Jinak pohledej, je tu vysvětlené jak to celé funguje, je to nevratný proces.

Nehas
Vůz: V70 II. 2,5D 103kW 2000

WHIPS

Příspěvek od Nehas »

Dural8 píše:Ty jsi boural nebo někdo do Tebe boural zezadu? Pokud Ty, tak whips nic nedělá ( pokud jsi necouval :) )

Jinak pohledej, je tu vysvětlené jak to celé funguje, je to nevratný proces.
Boural jem já a jel jsem dopředu. Jak WHIPS funguje jsem si našel, jak na obrázcích tak na videích. Jen jsem nevěděl, že to funguje jen při nárazu zedadu. Myslel jsem, že by to opěradlo mohlo "povolit" i při zpětném rázu při bouračce zepředu. No ale snad ne...

Zeb

WHIPS

Příspěvek od Zeb »

Nehas píše: Boural jem já a jel jsem dopředu. Jak WHIPS funguje jsem si našel, jak na obrázcích tak na videích. Jen jsem nevěděl, že to funguje jen při nárazu zedadu. Myslel jsem, že by to opěradlo mohlo "povolit" i při zpětném rázu při bouračce zepředu. No ale snad ne...
Jen jestli s tim neboural ten před tebou... Zadní dveře mají přece jen trochu jinou barvu....

Dural8
Vůz: V60

WHIPS

Příspěvek od Dural8 »

Tak to je otázka, ale pak to funguje tak, že onen "měkký plech" který se ohne při bouračce by při pořádném opření povolil dál a dál...a sedačka by se tak sklápěla.
Pohraj si s nastavením sedačky více, uvol z některých požadavků které máš ( např. sedět vysoko ) jestli se to nezlepší. Já mám třeba fázi, kdy si občas hnu se sedačkou a během 50km mě začne bolet levá noha. Tak sklopím sedák níž a je po problému. A je to fakt o minimum.

Ještě mě napadá, zkus vyfotit opěradlo v mezní poloze k volantu - porovnáme na fotkách, protože kdyby bylo někdy whips aktivní, tak bys ho nedostal tam kam třeba já.

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“