procházíme takovou malou rodinnou automobilovou rošádou
A na mysl nám přišla nějaká hezká zachovalá V70 II po faceliftu...
A natrefili jsme na dva kousky, které jsou poměrně výhodné a v super stavu (mají být), ale jsou právě z USA...
Vím, že státy jsou pro Volvo hlavní a největší trh, takže předpokládám, že ty auta budou identický (ne jako u jiných značek, kde dávají slabší brzdy atd.) jen s drobnostmi jako EU světla apod.
Je to skutečně tak?
Máte někdo zkušenosti? Buď s dovozem z USA a nebo s konkrétními bazary třeba...
https://www.sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/volvo/v70/7671351
- konrétně o této jsem mluvil s bazaristou...je prý na čistopisu, přihlášená, měnily se jen zadní světla, jinak je to identický auto...
Prověřený CARFAXem...dá se na něho spolehnout?
Ahoj a díky...ale mě spíš jde o zkušenosti s důvěryhodností tady koupených aut z USA už dovezených...bazary atd.
A pár by se možná našlo tady z Evropy...ale třeba zrovna konkrétně ta červená je naprosto podle našich představ, s malým nájezdem a super cenu...proto hledám ty úskalí toho...
Tyhle motory potom většinou v Evropě nejsou takhle vybavený...a jsou dražší...
btw: Steiner staci tachometry az to hezke neni - neverit jim!
jel jsem tam pro nebouranou V50 se serviskou. realita: serviska nikde, urazene zrcatko, plechy nesedely a na tachometru 70tis km. Bud to ridilo prase nebo to auto melo aspon 250tis km.
OT: nekoupil bych světlý interier do rodinného auta, pár jsem jich viděl když jsem sháněl a vždy dost zřízený.
ikdyž u Tebe to je stejně asi na chvíli ne, střídáš to jak ponožky
_________________ XC90 II 2018 D5 173KW AWD Inscription + EX30 2024 Twin 315KW Ultra+, V40 2013 D2 84KW Momentum +
bylo: do 01/2025 V60 r.v.2015 D4 120KW Business+do 6/2023 XC60 r.v. 2014 D5 158KW (s BSR 181KW) AWD Summum+ do 11/2019 S40 II r.v. 2007 1,6D 80KW Kinetic+, do 02/2017 V70 r.v. 2005 D5 120KW Momentum , do 10/2009 V40 r.v. 2001, 1,9D 75KW
Harry píše:nekoupil bych světlý interier do rodinného auta, pár jsem jich viděl když jsem sháněl a vždy dost zřízený.
ikdyž u Tebe to je stejně asi na chvíli ne, střídáš to jak ponožky
no tohle by možná být ani nemuselo právě...
Ale tak já světlé interiéry miluju a rád se o to starám a udržuju, nevidím v tom problém Jen přes zimu je to možná horší... Jinak bych si s tím hlavu nelámal
Za toho Steinera díky za tip, to jsem přesně myslel...a teď jestli nění ještě něco podobného známo o tom Auto Adler...
Protože přeci jenom auto z USA kde mají běžnou vzdálenost mezi městy jako my přes celou republiku je to malý nájezd...ale zase na druhou stranu, tohle je vyloženě rodinný auto který s velkou pravděpobností mohlo být využíváno manželkou jen na vození dětí do školy...
Schumi_01 píše:ale zase na druhou stranu, tohle je vyloženě rodinný auto který s velkou pravděpobností mohlo být využíváno manželkou jen na vození dětí do školy...
a nebo taky po důchodci co tím jezdil jen v neděli do kostela.... zn. garážované
když už nic,tak by mě s.al ten budík v mílích. Navím mám info z AutoHase že je problém s jejich benzínem.Jsou jinak nastavení vstř.jednotky páč tam je údajně benzím s oktanovým číslem 92.Není to vlastní zkušenost jen říkám co mi řekli ve Volvu.
_________________ Saab 9-3 Aero OG, Saab 9-3 Aero SS, Saab 9-3 Aero NG, Saab 9-5 Troll, Saab 9-3 Aero Cabrio V6, Saab 9000 Business edition, Saab 9-3 Aero OG
martines píše:když už nic,tak by mě s.al ten budík v mílích. Navím mám info z AutoHase že je problém s jejich benzínem.Jsou jinak nastavení vstř.jednotky páč tam je údajně benzím s oktanovým číslem 92.Není to vlastní zkušenost jen říkám co mi řekli ve Volvu.
No je pravda, že ten budík je dvojitej...ale to je o zvyku, nevidím jako velkou překážku...
Spíš s tím benzinem a řídící jednotkou jak to je, jestli může někdo potvrdit...?
A taky jestli vyčůraní bazaristi nenechávají počítadlo km v mílích a neuvádějí jako kilometry...čili menší nájezd...
..::Philip::.. píše:btw: Steiner staci tachometry az to hezke neni - neverit jim!
jel jsem tam pro nebouranou V50 se serviskou. realita: serviska nikde, urazene zrcatko, plechy nesedely a na tachometru 70tis km. Bud to ridilo prase nebo to auto melo aspon 250tis km.
tak na tu jsem se byl taky podívat ... chtěli jí moji rodičové. Jinak tu V50 si někdo spetl s CrossCountry. Omlácená a olítaná až hrůza. Stejně tak jako všechna auta v bazerech na Kolbenově ulici. Ze 150 aut se mi nelíbilo svým stavem ani jedno.
_________________ je: Millennium FalconTesla model S 85D 2015, Solid White; andělíček můj strážníčekS60 2.4T 147kW 2001, Maya Yellow; Strup850 T5R 7 místné kombi 177kW 1994, Cream Yellow (schovaná pod Stone Black); Weisser Riese - bílý obrV70 2.4i 103kW 2001, Polar White; lehárošwágenVW T2b 1.6 37,5kW 1973, Kansas Beige/Pastel White
bylo: S80 se zadřenou 2.5T avtomat AWD 2004; Volvo C70 T5 (B5234T3) 1999
Normální benzín tam má 87 a premium 91 oktanů. Počítáno ale jiným způsobem. Motory pro USA jsou dělané na 91 až 98 oktanů,takže to samé,jako Evropa. Jezdí to na evropský natural 95 úplně normálně.Vyzkoušené,buď bez obav.
Ahoj, jelikoz mam svoji crossku z USA, koupeno pres eBay a dotazeno v podstate s pomoci prodejce na vlastni pest, tak pridam svou trosku do mlyna. Trosku mi neni jasne, proc u toho auta menili zadni svetla, protoze ta u meho auta byla naprosto identicka, s oranzovym blinkrem. Pravda, mam predfaceliftovou verzi. Predni svetla maji oranzove pozicky a auto nema regulaci sklonu - to se nebude tykat xenonu, ty budou mit samoregulaci. Nechal jsem to tu prihlasit odborniky, takze nic co by se toho tykalo jsem neresil, proste jsem dostal cistopis a auto prihlasil tak, jak bylo. Budiky v milich jsou o zvyku, ale ukazatel celkovych poctu km, co jsem tak patral nejde prepnout do km, takze bude ukazovat porad v milich - musela by se menit cela ta budikova cast coz je cca 17, jestli si dobre pamatuju, a to mi prijde zbytecne, co prepnout jde, tak je palubni pocitac, takze dojezd v km, sotreba v l/100km, prumerna rychlost v km/h. Dale na klimatizaci jsou farenheity, ale tam neni zadna veda, optimalni teplota je v prostredku a nastavis si to dle pocitu, nebo si to prepocitas. S cim jsem problem mel a musel jsem vymenit bylo radio. Ac jsem podle navodu v z internetu dokazal prepnout, aby umelo nase kmitocty, tak se po vypnuti vzdy vratilo do puvodniho americkeho nastaveni, takze me to natolik stvalo, ze jsem ho vymenil, coz krome noveho kusu radia - coz se da sehnat, obnaselo i navstevu servisu kvuli prehrani v ridici jednotce. Jinak co se motoru tyka, tak uplne normalne basti 95, 98 i Vervu 100. Na co bych se spis zameril, kdyz je ten vuz v Cechca, je prevodovka, pokud ma auto maly najezd, tak se da predpokladdat, ze jezdilo po meste a pokud nahodou mela funkci neutral stop, kterou od jisteho roku jiz vypnuli, tak to na ni jiste zanechalo nasledky. Takze projet se je asi me nejvetsi doporuceni. Jinak jsem nikdy nenarazil na nejaky problem, trebas s policisty apod. Ale pravdou je, z na dovoz z US mi prijde cena u tech inzeratu dooost vysoka. Ja dal za auto pakatel..