Tohle auto si pamatuju, kdyz s nim prijel vecer do hospudky, kde jsm se schazeli s partickou, tehdejsi manzel me pozdejsi pritelkyne. O Volvu jsem slysel ale na zivo se mi zalibilo moc. To jsem jeste mel nastupni chvilku po skole snad skoro nastupni plat tak 7500,-Kc... takze zustalo jen u prani. Kdyz ho pak o 4 roky pozdeji po rozvodu prodavali, stal jsem uz o nej celkem vazne. No, necekane prisluy jine nutne vydaje a tak jsem ho prenechal kamradovi. No a okdyz jsem se po cca 4rech letech rozhlizel po autu, ktere bych mohl s sebou vzit do norska, beze strachu z cen zdejsich automechaniku, zeptal jsem se, zdali je puvodni laska k mani.... a byla.
Nanestesti v Norku maji pomerne tvrdy zakon o pouzivani aut z ciziny. Bez poplatku je to mozne 2 roky, po te se vypocita takzvana zelena dan. Dle vahy, vykonu, objemu a stari vozidla vychazi asi na 100% aktualni ceny ojetiny.
Priklad.: Ja za nej dal 130.000Kc a nori mi vypocetli cca 43.000 NOK x 3 = 129.000 Kc.
Neni divu, ze jsem milenou V40 zase odvezl zpatky a ted s ni jezdim sice s laskou ale celkem sporadicky.
Volva mi teda motaji hlavu porad, tak prave premyslim, ze tu prodam Toyotku a pujdu bud do 740 nebo 940 kombik.
Nevim jestli v Dieslu nebo benzin + turbo ? Nemate nejake tipy?
Opravdu pekne se tu daji se tu za 35k Nok (x3= kolem 100k Kc)
960 je tady fur pekelne draha. takovych 75-90.000 NKr a to by mi uz pripadla fakt prehanka.
V40 je jinak super, chtelo byt to upgrade na T4