dopředu se omlouvám za zřejmě tupej dotaz, takže:
má S60 uzávěrku?
Já o tom teda a)nevím, b)jsem ji ještě nepotřeboval
ale včera na pivu o tom padla řeč, a já majitel o tom vím kulový

to by potěšilo...ale podle toho jak jsem se hrabal včera sněhem bych na to moc nesázel.....???hroch32 píše:Myslel jsem, že součástí moderního DSTC je i elektronická uzávěrka diferenciálu
Pokud to ale dobře čtu, tak je to LSD neboli samosvor a je pouze pro 6ti kvalt!Drak3n píše:nema a ani nepotrebuje . heico nieco take ale vyraba presne na S60 http://www.heicosportiv.de/mainframe.asp?lang=en&e1=777
ale co viem ja , jeden chlapik v anglicku si to nechal nainstalovat na svoju D5 , ale ta mala krutiaci moment zdvihnuty niekde nad 600nm a nevedela chytit trakciu ani na 3 stupni !
A nevíte někdo jak to funguje? Já si moc nedokážu představit jak tyhle věci můžou fungovat když sou v autě ty elektronický serepetičky jako například protiprokluz atp.Drak3n píše:no ako pozeram , nejako to zmenili , pretoze do nedavna ponukali aj M56 a ten anglican mal rocnik 02 kde mal len 5 stupnovu prevodovku . a ked nie heico , tak tu je dalsia stranka kde je podrobny popis http://www.vivaperformance.com/catalog/product_info.php?cPath=87_88&products_id=665
1500 usd
Tak to je jasný, ale otázka byla na uzávěrku. Je mi divné, že tam není, protože TRACKS u 850 jen přibržďuje, u V70 už tuším umí i snižovat krouťák motoru, tak bych čekal, že jako další přidali uzávěrku diferenciálu. U ESP bych si už spíš ani neuměl představit, že tam není.dali píše:Taky bych řek, že samosvor je něco jinýho než uzávěrka. A to co nabízí Heico je šnekovej samosvor.
Elektronická uzávěrka diferenciálu je EDS. ESP podle mě = STC/DSTC. Já mám v autě STC a rozhodně to ničím jako uzávěrkou nedisponuje. Umí to přibrzdit kolo a přidusit motor, nic víc.hroch32 píše:Tak to je jasný, ale otázka byla na uzávěrku. Je mi divné, že tam není, protože TRACKS u 850 jen přibržďuje, u V70 už tuším umí i snižovat krouťák motoru, tak bych čekal, že jako další přidali uzávěrku diferenciálu. U ESP bych si už spíš ani neuměl představit, že tam není.
A u V70II to od nějaké rychlosti už jen ubírá kotelDural8 píše:U V70 I je v prvních rocích výroby TRACS - přibržďuje, v novějších je STC a to už i navíc ubírá kotel.
A u vsech novejsich modelu to podle me bude take tak ...Volvo S40 MY05 User Manual píše:The Traction Control function transfers power from the spinning drive wheel to
the drive wheel which has grip. To increase forward traction in this situation, you may need to depress the accelerator more than usual. A pulsing sound is heard when Traction Control is working. This is completely normal. The Traction
control function is most active at low speeds. The function cannot be switched off.
Jaja, to je pravda, ale zato do nekonečné rychlosti ( už se mi párkrát stalo, že si to bliklo i ve 180karelvolvo píše:A u V70II to od nějaké rychlosti už jen ubírá kotelDural8 píše:U V70 I je v prvních rocích výroby TRACS - přibržďuje, v novějších je STC a to už i navíc ubírá kotel.
Pokud to chceš brát takhle, tak všechny zkratky ESP nahraď ASR.mitabajs píše:Jen pro shrnuti:
2000+
RSC - měří náklon karosérie (XC90)
DSTC - (systém dynamické stability a regulace prokluzu), který automaticky reaguje na jakékoliv tendence ke smyku dříve, něž je řidič zaregistruje. Součástí DSTC je také protiprokluzový systém, který prokluzující kolo brzdí a výkon přenese na kolo s nejlepší přilnavostí k vozovce. Zároveň reguluje točivý moment motoru. Je to vlastne ESP a TC (Tracks Control - regulace prokluzu) spolupracujici s ABS
STC (systém dynamické stability) - ESP spolupracujici s ABS
-2000
Tracks - ESP spolupracujici s ABS
Bez Tracks vypinace - Auto bez ESP, jen s ABS (pokud ho teda ma).
Protoze moje V70 regulaci prokluzu asi nema si myslim, podle toho jak se to chova na snehu/mokru. Pokud to neni vypnuty, srovna me to v mezich normy na silnici. Pri vypnutym Tracks jde pouze ABS a auto lita zestrany na stranu treba na zasnezenem parkovisti.
Pokud neco z toho neni pravda, prosim opravte me.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé