Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
Čau všichni!
Putřeboval bych radu jak rozebrat křížky na kardanu, abych něco nezvoral. Po dlouhém boji jsem přemluvil ségrovky aby opustili svou vytrvale bránící pozici. A tím jsem taky zhasl. Víčka pod němi nejdou ven, nevím jak na ně,,, Potřebuju zkombinovat 2 různé kardany, abych měl dlouhej akorát Dík za rady
Zdar crtcu, znáš Foglarovku o ježkovi v kleci? "Když natočíme dlouhý osten proti největšímu otvoru klece..."
Tak nějak se rozebírají křížky. Nejdřív se vyndají seegerovky, pak si najdeš trubku, tyčku nebo ořech z gola sady, která má o něco menší průměr než "víčka" a pochopitelně KLADIVO. Hřídel položíš na svěrák (čelisti rozevřeny na 2/3 průměru hřídele) tak, aby příruba byla opřena o boky čelistí svěráku. Kladivem boucháš do příruby, až se vysune jedna miska asi 4 mm ven - ne víc (jinak se vysypou a "zašprajcují" jehly v protilehlé misce!). Hřídel otočíš o 180 st. a vytlučeš druhou misku. Teď by měla jít příruba vysunout z kříže. To stejné uděláš z druhou dvojicí misek.
Při sborce přijde na řadu trubka nebo ořech, kterou se zatloukají misky do svých pozic a vazelína, kterou se lepí jehly do misek. Dále je potřeba mnoho trpělivosti.
Dělal jsem to dvakrát v životě, tak ten návod ber s rezervou. Musím se ovšem pochlubit, na červeném sedanu je najeto s mnou měněnými křížky asi 60.000 km a nikde nic nevibruje.
Tisícihran se zasouvá do protikusu tak, aby osy procházející "rozvidlením" byly rovnoběžné.