nedavno som si kupil V70 T5 -tku, r.v. 1999. Postupne to auto spoznavam, resp. vseobecne sa zoznamujem s moznostami co auta takejto triedy ponukaju. Doteraz som pouzival Favority a Felicie.
Mam par otazok k tomuto modelu, resp. k V70 -tkam vseobecne a urcite ich casom budem mat aj viac, tak nechcem zakazdym zakladat novu temu. Preto to zhrniem do tohto jedneho prispevku a budem sa postupne pytat ak sa nieco naskytne

Dopredu dakujem za kazdu pomoc.

Momentalne ma caka taky mensi servis hned po kupe a chcem sa informovat:
1. motorovy olej - je tu toho popisaneho na fore velmi vela a v podstate drvivy vysledok je olej znacky Mobil 5w40. To su naozaj tieto motory tak haklive na olej, ze tam ine nedavate??? Ja mam moznost kupovat Valvoline za priblizne polovicnu cenu oproti tomu Mobil a Valvoline davam aj do Fataku a Feldy. Bolo by to velke zlo keby som tam dal Valvoline 5W40 a nie Mobil 5W40?
2. prevodovy olej - tiez mi bol odporuceny original od Volva, popripade v mazacom plane BP na V70 ponukaju nejaky ich olej. Pouzivate tiez olej od Volvo alebo tam mozem dat aj ine?
3. vymenu oleja zvladam sam, ale svieti kontrolka SERVICE, existuje sposob ktorym ju dokazem sam resetovat? - niektora automobilka to mala napriklad, ze kluc v zapalovani sa hybal v urcitom poradi spolu s niecim a tak sa to dalo zresetovat svojpomocne. Existuje aj tu nejaky sposob alebo treba ist napojit na pocitac?
4. rozvody - viete odporucit niekoho v Bratislave+okolie. Cena material+praca co Vas to stalo?
5 nezavisle kurenie - navod som uz na nete nasiel, ale zaujimalo by ma ako to funguje. Nastavim cas kedy sa to zapne. A potom? - kolko trva kym to zacne fukat teply vzduch a ako dlho to bude fukat? V nastaveny cas sa to zapne kazdy den v tu hodinu, alebo to treba kazdy den nastavit znovu? Aku to ma spotrebu benzinu?