Při opravě auta jsem si půjčil od dealera C30 1.6 (benzín), rv 2008, a to jsem neměl dělat

Něco takového jako je 1.6l benzín by se nemělo do Volva vůbec montovat, je to snad srovnatelné s Fabia HTP (tipuji, neřídil jsem). Ve 130km/h na dálnici auto točí cca 4000 rpm a nepříjemně hučí motor, na 160km/h potřebuje 5000 rpm, víc to nejede. Předjíždění je vyloženě nebezpečné, protože krouťák není, zrychlení hodné šneka. Pravé zrcátko je utopené pod dveřmi, kus z něj není vidět, zpětné vnitřní je zase malé.
Jinak jízdní vlastnosti na "prcka" až překvapivě slušné, rád bych to ale otestoval s T5

Asi je to pak zajímavé (a poctivě vyrobené) auto, ale s 1.6l je utrpení jezdit jinde než po městě. Design zvenku je dle mého názoru mnohem výraznější než uvnitř, vnitřek je klasické "usedlé" Volvo, což hodně sluší S60/S80, ale do C30 bych asi rád viděl něco odvážnějšího.
Nicméně, pokud člověk jezdí více než 10 let s 200 HP a více, hezky si uvědomí, jak nebezpečné je mít v autě jen 100 HP. Takový "výkon" neumožňuje vůbec adekvátně reagovat na dopravní situaci, zvláště když kolem jezdí spousta aut s 2x vyšší krouťákem a výkonem. Současná "eko" móda s miniaturními motůrky je cesta do záhuby.