chcel by som sa vybrat niekedy na jar na Blizky vychod (a mozno aj trochu dalej), tentokrat by som ale chcel ist vlastnym autom a nie autobusmi. Mam S80, ale to zrejme nie je velmi dobry napad

Cesty su tam viac-menej take zle ako u nas, cize ziaden specialny offroad netreba. Myslim, ze jedinou rozumnou podmienkou je klimatizacia. Ziadne dalsie poziadavky mi doteraz nenapadli (mozno farba - siva alebo biela kvoli slnku - ale to tu netreba riesit). Co sa ceny tyka, strop by mal byt okolo 2500-3000 eur - viac z mojho pohladu nema zmysel. Prioritou je co najviac spolahlivy motor. Interier ani exterier nemusi byt v super stave. Predpokladam, ze skrabancov si v arabskych mestach uzije chudatko dost.
Zatial mi napadlo 850 kombi, pripadne V70. Otazka je, ktory motor. Ceny pohonnych hmot na Blizkom vychode su fajn, takze spotrebu naozaj netreba riesit. Tak isto vykon nie je to najpodstatnejsie. Dolezita je maximalna spolahlivost i v pripade mierne zanedbanej udrzby (ale to hadam nebude hrozit). Zatial mam pocit, ze 2.5/2.0 20V by mohla byt dobra volba. Neviem, ako su na tom benzinove turba... A 2.5 TDI je mozno tiez dobra volba (mam ten motor v S80, za dva a pol mesiaca mam prvych 14 tisic km, a som zatial spokojny). Nebranil by som sa automatu, ale tiez neviem, ako je na tom so spolahlivostou. Co sa tyka V70XC - myslim, ze AWD nie je nevyhnutne, a vozy v ramci mojej cenovej skupiny zrejme nebudu vo velmi dobrom stave. K tomu sa pridavaju vsetky zname problemy, ktore sa na tomto fore v suvislosti s AWD riesili.
Minuly rok som videl (hlavne v Syrii a Libanone) celkom dost 200-viek, a vtedy som sa do toho auta zalubil

Dakujem vopred za kazdu radu a nazor.