Prosím pomozte. Už nechceme uchytávat sedačku s 8.měs.prckem tak, že přední sedadlo zapřeme dozadu. Jinak sedačky neuchytíme kvůli těm krátkým pásům a je to o život

Chlopin
Ty máš sedačku zapřenou přední seslí? Nic mi do toho není, ale myslím si o tom své. Takto bych se se SVÝM dítětem nikdy nerozjel ani po dvorku... Nejde přeci (do háje, k sakru, himbajs) vůbec o nějakou zpropadenou pokutu...chlopin píše:Ahoj!
Prosím pomozte. Už nechceme uchytávat sedačku s 8.měs.prckem tak, že přední sedadlo zapřeme dozadu. Jinak sedačky neuchytíme kvůli těm krátkým pásům a je to o život. Máte s tím někdo zkušenost jaká značka, a nebo model si s tím poradí? A má úchyty ISO-FIX, nebo to ještě nebylo? Tak tátové a mámy raďte!
Nějak se mi vybavuje, že tady kdesi před dvěma lety takový příspěvek byl, ale nemohu ho ani za nic najít. Nesmazali jste to milí správcové? Nejsem si jist, zda někdo doporučoval značku MAXI-COSI? Nevím, ale potřebujeme jezdit a policajti nám už málem dali pokutu.
![]()
Chlopin
Proti směru je maxi cosi carbiofix a do pásů 850 je v pohoděchlopin píše:Ahoj kluci!
Díky moc za ty vaše připomínky. Nejvíce samozřejmě děkuji za to, jak mne tepete za nezodpovědnost. Máte pravdu, ale jinou skořápku pro dítě proti směru jsme neměli, než ty, které prostě (jen kvůli těm pásům - což jsme nevěděli) byly ke kočárům. MAXI-COSI TOBI - a mohou být proti směru? To bychom tedy raději, než se zpevní krční páteř.. Bojím se brzdit![]()
Díky za rady!
Petr
Právě jsem vyzkoušel v našem autě chicco artsana a dá se tam dostat. Na zadní lépe, na přední musím sedačku posunout dozadu, ale bál jsem se že to vajíčko tam neuchytím vůbec. Do týdne bude první ostrý testtnemec píše:
Proti směru je maxi cosi carbiofix a do pásů 850 je v pohodě
Ty máš vepředu airbag a vůbec jen přemýšlíš o tom, dát tam protisměrnou sedačku???PeS píše:
Právě jsem vyzkoušel v našem autě chicco artsana a dá se tam dostat. Na zadní lépe, na přední musím sedačku posunout dozadu, ale bál jsem se že to vajíčko tam neuchytím vůbec. Do týdne bude první ostrý test
Ano, přesně tak, mám vepředu právě 1 airbag, před řidičem. Nedělej ze mě debila, prosím. Sice jsme auto kupovali s informací, že má bagy 4, bohužel nemá.tnemec píše:
Ty máš vepředu airbag a vůbec jen přemýšlíš o tom, dát tam protisměrnou sedačku???
Já vím, že statisticky je nejbezpečnější místo vpravo vzadu, ale jak s tím zahýbe pokud pojede maminka s dítětem sama, ono začne brečet nebo mít jiné problémy a matka se instinktivně otočí dozadu nebo jen na spolujezdce, co je rizikovější? Proč potom do nových aut dělají možnost vypnutí airbagu před spolujezdcem? Jen aby se airbag šetřil pokud jezdí člověk sólo?Harry píše:i tak je nejbezpečnější místo pro dítě vzadu vpravo. bez ohledu na airbag vpředu ano/ne.
NedělámPeS píše:
Ano, přesně tak, mám vepředu právě 1 airbag, před řidičem. Nedělej ze mě debila, prosím.
Mnojo, já si také myslel, že kupuju auto se 4tnemec píše: NedělámJen mám za to, že se 850 s méně jak 2 pytlema snad ani neprodávala, tak se ptám
Nebo zrcadlem za 1/10 ceny, např.:http://www.solid-czech.cz/caselogic/cz/index.php?page=caselogic/do-automobilu/pro-deti/cl-acmi1-bezpecnostni-zrcatko#.Dajdula píše:Kontrola nad dětmi vzadu lze vyřešit kamerami a zobrazovacím LCD někde vepředu cenově cca 4000,-Kč
Kód: Vybrat vše
seat belt extender
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot]