Tak se u krabice z ničeho nic vyskytla zajímavá divnota. Při vytočení motoru nad 3000ot. začalo samovolně škubat v plynovém pedálu, nezávisle na rychlostním stupni dokonce i při brždění motorem. Kontroloval jsem vedení lanka plynu, kontroloval co šlo, ale pořád se nedařilo. Napadlo mě tedy sundat dekl pod volantem a nestačím se divit. Klepání jakoby šlo od ventilu před topením a přenášelo se do pedálu. Když otevřu topení naplno, klepání zmizí. Takže podezřívám klapku ve ventilu, která začne při zvýšeném tlaku paliva "cvičit" a přenáší celou vibraci do pedálu, který
je hned vedle.
To jsem měnil dvacet let starej origo ventil asi před půl rokem (tekl) za tenhle Scantech ventil. Holt jsem zase ušetřil jak peníze, tak i čas.
Nj, problem bude v tom, ze origo ventil uz nejspis nebude k sehnani... Volvo rychle doprodava vetsinu dilu na radu 7xx/9xx. Z vlastni zkusenosti spise dil nemaji a nevyrabi...
Originál ventil zatím nebyl problém objednat. Ale na něm nemá co pulzovat, pokud není ovládaný podtlakem kvůli klimě. Ale může to dělat vzduch v chladícím okruhu, pokud třeba fouklo těsnění.
_________________ V 740 GL r.v.88 B230F, ZF224HP , bylo V 960 B6304, 150kW s vlaječkou V S80 , B5244SV 850 B5204