flaksy píše:Sice OT, ale ... Jirko nechci te zklamat, ale ze svate nemecke trojice sis vybral to nejhorsi. Lepsi volbou pro tebe bude Mercedes C nebo Audi A4. Obe auta jsou podstatne kvalitnejsi a lepe udelane, bez hrubych preslapu v elektrice a zpracovani. Bohuzel to je fakt a proto je BMW posledni z teto trojice. Odrazi se to i na cene, kdy BMW je na domacim nemeckem trhu levnejsi nez vyse zmineni, ale ba co vic nez Volvo ci VW! Tim chci rict, ze pokud nemce, vyber si Mercedes nebo Audi a na BMW zapomen a bude ti hej

No Mercedes mi připadá hodně usedlý - takový páprdovský, ten mi nic neříká, možná až mi bude pade, ale ne 30+:)
Audi je mi zase protivná tím, že je moc okázalá, samé leddiodky, milion barev na displei a atd. Audi si z mé zkušenosti kupují lidi, kteří se potřebují prezentovat a ukazovat, že na to mají.
BMW dělá sportovně laděná auta, vždycky měla bezkonkurenční podvozky a motory - kvalita zpracování taky perfektní. Mám kolegu co má 535D rok 2007 a úžasná kára, další má 335ix combi - 306koníků z třílitrového benzínového motoru je bomba atd. Znám dost lidí, co jezdí BMW a jsou spokojení jak želvy.
Já jsem s tím chtěl opravdu poukázat jen na to, že od VOLVA bych prostě tak zásadní nedostatek jako vrzající sedačka řidiče fakt nečekal. Prostě za ty peníze bych očekával vyšší kvalitu, to je všechno. Manželce jsem teď pořídil C3 picasso, auto za 350tis. bez daně a plasty a sedačky naprosto bez mouchy.
Globalizace autům škodí, když se podíváš, kde všude jsou ty díly pro volvo vyráběné, tak už to dávno není Švédské auto.
Jirka