chalani poradte co si treba pripravit na demontaz sedacky spolujazdca...
Bol som v servise s mojim problemom vlhkeho koberca pod spolujazdcovym sedadlom...cez vikend ho chcem zhodit...a mrknut sa odkial sa ta voda tam berie..v servise mi dnes pozerali podvozok a ze ten je OK...takze treba hladat inde...
Mozete mi poradit ake kluce si pripravit na demontaz sedadla..a asi aj kolajniciek pod nim?..potrebujem sa proste dostat pod ten koberec
DIKY MOC!!!
_________________ The black Volvo V70/Tdi/1999! - bolo uz neni :/ >>> Gallery
Zrovna včera a dnes jsem demontoval a montoval sedačku ridiče (kvůli prasklému švu potahu).
1. odpojit baterku (z bezp. důvodů a problémy s airbagem) (potřebuješ 10 klíč)
2. odpojit konektor airbagu pod sedačkou.
3. pokud máš elektricky ovládané sedačky a/nebo vyhřívané sedačky, tak odpojit odpovídající konektory
4. vytáhnout opěrku hlavy (sedni si na zadní sedadlo, nahmatej takový divný tlačitka asi 7 cm odshora sedačky, přibližně v místech kde jsou tyčky na kterých opěrka drží, zmáčkni a vysuň opěrku nahoru, jde to i postupně, napřed jednu stranu, pak druhou).
5. pokud máš el. ovládané sedačky, asi oddělat panel ovládání (mám mech. ovládané a ovládání jsem nechal na sedačce)
6. odsunout sedačku dozadu, oddělat plastový kryt a kličem č. 14 odšroubovat šrouby vpředu
7. odsunout sedačku dopředu, zezadu sedačky oddělat plastový kryt a odšroubovat šrouby vzadu (klíč č.14, ideálně nástrčák nebo s nástavcem, jeden z šroubů je trochu "utopený").
8. vytáhnout sedačku - pozor stále je připevněný pás. Pokud nechceš sedačku odnést pryč, nemusíš ho oddělávat - sám jsem ho nechal a opravil sedačku na místě (je tam nějaký velký torx - asi tak 12)
Č. 4 možná dělat nemusíš, ale sedačka půjde špatně ven, jestli vůbec, sám jsem to nezkoušel, rovnou jsem opěrku vytáhl.
Zpět přesně obráceně.
Suma sumárum, potřebuješ klíče 10 (baterka), 14 (sedačka) a možná torx 12 (na pásy)
Mám i nějaké fotky, ale jsou ještě ve foťáku. Nicméně tento návod moc fotek nepotřebuje...
nevim... ale nemam ani vyhřívaný sedačky, ani elektricky ovládaný a jeden konektor pod sedačkou mám...
A baterku jsem prostě pro jistotu odpojil, to neuškodí
raadjek píše:nevim... ale nemam ani vyhřívaný sedačky, ani elektricky ovládaný a jeden konektor pod sedačkou mám...
A baterku jsem prostě pro jistotu odpojil, to neuškodí
Nejpíš pásy.
_________________ V70II D5, 2003 / V850 2,5TDi,96, použita na orgány
Tak to jsem baterku odpojoval zbytečně... ale to je jedno... Já mám zafixovaný, že kdykoliv se dělá něco s airbagama, tak odpojit baterku. Ale to platí pro palubku. Nenapadlo mě, že boční jsou jenom mechanický...