Děkujeme za kladné ohlasy...
Původně jsem mou 740 chtěl jako druhé auto-na víkendy a tak a nechtěl jsem si půjčovat...a tak jsem ji za 10 000 koupil s tím, že se něco občas opraví a bude se jezdit...pak se začaly objevovat různé "veselosti" a já měl volbu, zda ji ponechat osudu či se ztrátou prodat a nebo se pustit do výměn...a za ten měsíc než k tomu došlo jsem si ji natolik zamiloval, že to nešlo jinak...
Pravda, těch 60 000,- jsem neplánoval (můj odhad byl tak 30 000,-)...a navíc je to bez celolaku:), ale vyměněno je následující:
-spojka Sachs: 9 000,-
-trochu laku: 3 000,-
-věci do motoru (řemeny, nová prsa, kladky atd...): 9 000,-
-vstřiky, zařízení pro stud.start, čidlo: 3 500,-
-výměna těsnění pod vanou a nějaké drobnosti: 5 000,-
-přetěsnění čerpadla: 5 000,-
-obě nové přední pružiny: 3 000,-
-stočení předních kotoučů: 1 000,-
-nějaké ty disky na zimu a poklice: 3 000,-
-výfuk: 5 000,-
-uložení kardanu: 5 000,-
-pásy k sedačkám s předpínači z 900 co tam jsou (původní byly K.O): 1 000,-
-k tomu nějaká ta práce na výměnu výše uvedených věcí...a je z toho cca 60 000,- (na něco jsem ve výčtu možná zapomněl..
Nepočítám destičky, olej, dvě sady pneu atd (to by bylo dalších cca 15 000,-)
Celkové náklady se vším všudy (koupě, opravy, stk, provozní výměny (bez nafty): cca 83 000 Kč
Jinak ještě chladič a nějaké hadice...a bude z toho mechanicky nová 740
No a pak něco s lakem..(prý 20 000

..., takže to až zase jindy..)
Jinak v Plzni jezdí ještě jedna bílá 740...benzin, alu z 780 (pavučiny), ale je používána jako pracovní...štafle, kýble a tak...

..Poznávačka je 1P2.....
Ale jiná bílá 740 už v Plzni a okolí asi není...a s těmihle poklicemi, 3 mi soby za zadním oknem, nálepkami Volvoklubu na držácích značek a vzpínajícím se sobem u bočního blinkru je vskutku jediná:)
Jinak za 13 měsíců co ji vlastním a z toho tak 11 měsíců provozu už má 23 000 km...
Pro zajímavost: spotřeba při klidné jízdě: 6,5L, dálnice 120 - 140 + město: 7,5L, zima město cca 8L:)
STK/ME do 5/2010...a pak se uvidí jestli zůstane na značkách pro běžný provoz nebo půjde na veteránské
Plánuji o ní napsat článek co a jak bylo, takže až se k tomu dokopu, tak bude i story..a bude to napínavé..