:poc: volvokosmetici, jak často doporučujete tuto obštrukci? Mám to béžový, autem nájezd 15k/rok, k autu se chovám slušně...
Je třeba lepší to nechávat dělat ve Volvu nebo si to šuchtit doma tím jejich origo impregnačním setem?
No prostě bych chtěl, aby ta koža byla měkká a "nenáchylná" na každou špínu. dík za info :?
Sem si myslel, že tak 2x ročně (před zimou a před létem) by bylo OK...
Naposledy upravil(a) lookass_V70 dne 16 led 2009 14:09, celkem upraveno 1 x.
_________________ XC90 I D5 , 147kW, 2011, D5244T18, AT, silver, černá kůže
bylo: V70 II D5, 120kW, 2002, D5244T, man., platinum green, béžový interiér, kůže, ALU Canaveral... pěkně ošvédovanej kočár!
Já to dělám tak čtyřikrát do roka,když mě chytne záchvat renovace.Používám mýdlový čistič se včelím voskem od Salamander,pokud použiješ přípravek na ošetření kožené sedačky v obýváku,tak se taky nic nestane.Furt je lepší něco,než nic,aby to nevypadalo jako 850 z Itálie,kde je to popraskaný až do molitanu.
_________________ XC60 158 kw D5 + Polestar, automat. http://www.svedskedily.cz
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.
aktualne ma aj ikea taku sadu. skusil som to aj doma na sedacke aj v aute. oboje su bezovej farby a pohoda, chvilu to je take akoby matne a potom to vsiakne.
_________________ S 60,2002,social 125kw motour,antracit metla a bezovy vnitrek
A myjete je před tím něčím nebo rovnou mastíte? A neušpiníte při tom ty látkový kusy... mám polokůži, takže středy seslí jsou látkový béžový...
A dá se dostat v pohodě na všechny místa? Myslím i za seslema, hlavovýma opěrkama a tak... nebo to děláte jen tam, kde je to vidět?
bylo: V70 II D5, 120kW, 2002, D5244T, man., platinum green, béžový interiér, kůže, ALU Canaveral... pěkně ošvédovanej kočár!
hroch32 píše:Tak jak onejlepčí by byl vosk nebo lanolin, ale kdo by pak na tom seděl Používam gel, tak 2-3x do rok
Nejlepčí samozřejmě je, nechat to udělat Doktora, když už je lookass z Prahy. On Doktor je pečlivka a ve výběru přípravků správnějších než nejsprávnějších se přímo vyžívá.
_________________ IDEÁLNÍ WOLWO UŽ JE NA CESTĚ! 244 GL, B21A, MY 1979, TARDIS V70 XC, 2.4T, MY 2001, Meďák, už je manželčin
hroch32 píše:Tak jak onejlepčí by byl vosk nebo lanolin, ale kdo by pak na tom seděl Používam gel, tak 2-3x do rok
Nejlepčí samozřejmě je, nechat to udělat Doktora, když už je lookass z Prahy. On Doktor je pečlivka a ve výběru přípravků správnějších než nejsprávnějších se přímo vyžívá.
Joo, máš s ním zkušenosti?
BTW: jak slouží gumový koberečky ode mne?
lookass: S doktory je to jasné: jak jde člověk životem, potká třeba dobrého zubaře či ortopeda a těch se pak drží zuby klouby, anžto ví, jaké to je žít bez nich. A jak je to s tímhle Doktorem? Inu, připadá Ti normální, když dcera s otcem komunikují prostřednictvím fóra volvoklubu? A když k němu přijedeš s nějakou prkotinou, on stejně obejde auto a : "Tohle je ještě ten povrch, co jsem dělal já? To super drží! Tak to za rok vezmem zase tímhle, ale ještě pod to natřem támhleto a to bude paráda!" Prostě, nenechávat čistit a zkrášlovat auto u Doktora by bylo nemoudré, nenechávat čistit a zkrášlovat volvo u Doktora by bylo rouhání!
Samozřejmě, pro některé je laskání soba tím nejkvalitněji stráveným časem. Takoví se pak přirozeně o svou potěchu nebudou s nikým dělit.
Tři koberečky jsou v pohodě, čtvrtý je furt mokrý. Asi je to s tím těsněním trubek topení nakažlivé
_________________ IDEÁLNÍ WOLWO UŽ JE NA CESTĚ! 244 GL, B21A, MY 1979, TARDIS V70 XC, 2.4T, MY 2001, Meďák, už je manželčin
alpaka píše:lookass: S doktory je to jasné: jak jde člověk životem, potká třeba dobrého zubaře či ortopeda a těch se pak drží zuby klouby, anžto ví, jaké to je žít bez nich. A jak je to s tímhle Doktorem? Inu, připadá Ti normální, když dcera s otcem komunikují prostřednictvím fóra volvoklubu? A když k němu přijedeš s nějakou prkotinou, on stejně obejde auto a : "Tohle je ještě ten povrch, co jsem dělal já? To super drží! Tak to za rok vezmem zase tímhle, ale ještě pod to natřem támhleto a to bude paráda!" Prostě, nenechávat čistit a zkrášlovat auto u Doktora by bylo nemoudré, nenechávat čistit a zkrášlovat volvo u Doktora by bylo rouhání!
Samozřejmě, pro některé je laskání soba tím nejkvalitněji stráveným časem. Takoví se pak přirozeně o svou potěchu nebudou s nikým dělit.
Tři koberečky jsou v pohodě, čtvrtý je furt mokrý. Asi je to s tím těsněním trubek topení nakažlivé
jasně... můžeš sem (nebo mi přes SZ) pro jistotu poslat adresu, kde Doktor sídlí? Je to ten ve Vysočanech?
Event. co všechno si u něj necháváš(te) "nejčastěji" dělat? dík
Ahoj,
Dnes jsem dělal po horách generálku interiéru a vyzkoušel jsem origoš volvo kosmetiku na kůži a můžu ji jen doporučit.
2 lahvičky (jedna co pění na čištění kůže, druhá s tekutým voskem na impregnaci) za 560,- Kč. Naimpregnoval jsem celýho volvíka (mám polokůži) a kromě 2 hodin práce na to padlo ani ne 5% vosku (takže to vydrží roky). Vosk byl opravdu do půl hodiny (dle návodu) vsáknutý a když jsem se díval na výsledek, tak mám z toho dost dobrý pocit. Kůže vypadá perfekt, není moc lesklá a ani na ní nezůstal žádný film.
Na umělou hmotu jsem použil Amoral ubrousky na mat (byly doporučeny na fóru) a taky můžu doporučit.
_________________ V70 2008 2,5 FT (Flexifuel) - orig. Švédsko
No, na venkovní plasty jsem zapomněl Ale teď jsem se ještě díval na návod k použití a dají se tím taky čistit.
Ubrousky Armorall mat jsem sháněl docela dlouho, protože je tady na fóru doporučili a měl jsem špatný zkušenosti s ostatníma přípravkama. Palubka pak byla lesklá jak .....
Nakonec jsem je sehnal na OMV v Brně.
Jenom jednu připomínku k používání. Ubrousky jsou napuštěné nějakým bílým čístícím prostředkem a tak po použití vypadá palubka jako namydlená mýdlem. Ale za chvíli se to vstřebá a nenechá to žádné fleky a šmouhy.
MirekZ píše:No, na venkovní plasty jsem zapomněl Ale teď jsem se ještě díval na návod k použití a dají se tím taky čistit.
Ubrousky Armorall mat jsem sháněl docela dlouho, protože je tady na fóru doporučili a měl jsem špatný zkušenosti s ostatníma přípravkama. Palubka pak byla lesklá jak .....
Nakonec jsem je sehnal na OMV v Brně.
Jenom jednu připomínku k používání. Ubrousky jsou napuštěné nějakým bílým čístícím prostředkem a tak po použití vypadá palubka jako namydlená mýdlem. Ale za chvíli se to vstřebá a nenechá to žádné fleky a šmouhy.
dík, mrknu po pumpách - ale tankuju u Shellu, tak snad je tam budou mít. Chtěl bych tím přejet hlavně venkovní plasty, aby nebyly takový zašedlý
Ty tankuješ u OMV, co?
Taky většinou tankuju u Shell, ale tam to neměly . Tak jsem jen tak projížděl i ostatní benziny.
Přiští víkend taky volvíkovi oživím venkovní plasty. Ty vnitřní dost prokoukly.