Pravidla fóra
V tomto bazaru je NUTNÉ aby inzerát začínal:
PRO: prodám
KOU: koupím
VYM: vyměním
V textu čí v názvu uveďte rozměry, výrobce + název a DOT! Nezapomeňte uvést tloušťku vzorku.
medlis píše:Ahoj Pavle,
ja mam taky 302mm brzdy (V70 I.) a perfa by mely byt jedine 16" z originalnich disku, ktere na to lze pouzit. Ostatne byly tam uz z vyroby.
zdravi OK1RN
No, moje otázka byla spíše motivována V70II a/nebo S60. Na S60 mám větší brzdy (teď jsem měřil - kotouče asi těch 302mm) a V70II menší (asi 285??mm). Mám jedny pěkné neorigo hliníky, které mi ale na S60 drhnuly (budou na prodej).
Příležitostně hledám nějaké pěkné originál 16" hliníky, které budou sedět na S60. Perfo, které se tu nabízely, jsou už ale pryč.
Pavel
_________________ .::. V90CC T6 2018 .::. S80 V8 2010 .::. C30 1.6 2008 .::. 940 Polar 1994 .::. 740 Turbo 1988 .::.
Repase/klonování/párování elektroniky VOLVO - DIM / ICM / ECM / CEM / DEM / SAS & Optimalizace motoru Start nezávislého topení z telefonu, vzdálená diagnostika: VDD - https://d5t5.com/article/vdash-vdd-dongle D5T5.com[/color] https://d5t5.com/helpdesk Specializovaný Volvo servis - CarDiag.infohttps://cardiag.info
no tak děkuji za vysvštlení ,.. ted jen kde sehnat ty polarisi stačili by i repliky ale je to nedostatkový zboži ,.. našel sem firmu http://www.eiker.no/?ItemID=1207 ale ta cena ., něco podobného nevíte kde sehnat ,.,,vím že děla dost podobný i Dezent ale nevim celi nazev serie kol
_________________ moje 760 GLE turbo diesel D24T r.v 1985 , overdrive M46, přestavba na D24TIC a po go motoru .
táta s mámou v70 ll D5 r.v.05
trapiz píše:no tak děkuji za vysvštlení ,.. ted jen kde sehnat ty polarisi stačili by i repliky ale je to nedostatkový zboži ,.. našel sem firmu http://www.eiker.no/?ItemID=1207 ale ta cena ., něco podobného nevíte kde sehnat ,.,,vím že děla dost podobný i Dezent ale nevim celi nazev serie kol
obracím se s prosbou o radu na zkušenejší/znalejší - dotaz se týká mého Soba, ale je spíš všeobecný, tak snad i jiné by to mohlo zajímat
situace - koupil jsem si v prosinci Saaba, a v TP jsou zapsané jen dva rozměry - 15´a 17´. Ano, taky mi to příjde hodně divný, ale auto je původem ze zahraničí, a zjevně při vystavení českého TP jim jeden rozměr vypadl.
A toho se právě týká můj dotaz - potřebuji tam dostat 16´ - je to standardní rozměr, je ve všech manuálech k vozu, i kamarádi se stejným vozem ho tam normálně mají zapsán. A ono i logicky by tam měl být, když jsou tam 15´i 17´že?
Takže jak to zařídit - nechci platit žádný poplatky importérovi nebo komukoliv za vystavení nějakýho lajstra, je to standardní rozměr, ne něco extra co si tam z plezíru chci dopsat, a chyba je zjevně na straně úřadů.
obracím se s prosbou o radu na zkušenejší/znalejší - dotaz se týká mého Soba, ale je spíš všeobecný, tak snad i jiné by to mohlo zajímat
situace - koupil jsem si v prosinci Saaba, a v TP jsou zapsané jen dva rozměry - 15´a 17´. Ano, taky mi to příjde hodně divný, ale auto je původem ze zahraničí, a zjevně při vystavení českého TP jim jeden rozměr vypadl.
A toho se právě týká můj dotaz - potřebuji tam dostat 16´ - je to standardní rozměr, je ve všech manuálech k vozu, i kamarádi se stejným vozem ho tam normálně mají zapsán. A ono i logicky by tam měl být, když jsou tam 15´i 17´že?
Takže jak to zařídit - nechci platit žádný poplatky importérovi nebo komukoliv za vystavení nějakýho lajstra, je to standardní rozměr, ne něco extra co si tam z plezíru chci dopsat, a chyba je zjevně na straně úřadů.
Nějaké tipy?
Dík
Nasaď kola a jezdi nevidím v tom problém. Mám 460-ku a v TP mám jen 14-ky kola a jezdil jsem přes léto 15-ky a nic jsem neřešil STK mám v zimě. Jo řešil jsem to že na 14-kách pohodlny auto a na 15-kách totální hnus takže kdyby chtěl někdo origo pictory tak mně ukecá
jj,nikdo nic nepozná jen na tom jezděte... Ale až pojištovna nebude chtít cálovat kvůli rozměru disků a pneu a pude to z kapsy majitele... Kdo chce kam...
dle mýho pokud je ve VTP ze zahraničí uvedeno, že 16ky jsou ok a je to chyba úřadů, tak bys nic platit neměl. Jen si to zjistit na magistrátě nebo kde přesně se auto přihlašovalo. Origo VTP z Němec nebo odkud auto dojelo by měl být uložený tam.
no já tam ty 16´právě nasazené mám, proto bych je i rád měl v TP. osobně by mi to bylo fuk, ale jak píše kolega výš, pojišťovny jsou svině a i za administrativní pochybení, které nemá nejmenší dopad na technickou stránku by určitě rádi zastavili případné plnění
Wolf - s tím origo TP mě to napadlo taky, zkusím to zjistit, akorát se bojím, že první přihlášení bylo někde na severu Čech a jestli budou schopni se úřady propojit s Prahou.... ale brnknu tam a uvidím
Starej techničák ti nikde dohledávat nebudou! Možná bys je donutil pokud by ležel na stejným ůřadě jako seš. A pojišťovnu zajíma co je v TP a ne co by tam mohlo bejt,kdyby to tam bylo....
právě jen kvůli pojištovně to tam chci mít v richtigu, jinak bych to něřešil. Ale jde evidentně o chybu na straně úřadů a proto bych nerad doplácel extra poplatky za dopsání rozměru, který tam standardně má být a díky jejich šlendriánu není
Originál techničák zůstává po evidenci v CZ majiteli. Do novího přepíšou jen to co je v základu a co je navíc jen na požádání a nikdy jsme s tim neměli problém. takže chyby toho co to dovez a poprvně přihlašoval jestli to dopíšou dodatečně pokud ho najdeš to už je otázka.
Jinak že na úřadech jsou lemplové je normální. Založil jsm VTP od 850 a tak jsem nechal dělat nový, pochopitelně mi tam nenapsali alternativní kola a pneu. Zašel jsem tam , řek o co jde a bez problému dopsali zdarma s omluvou. Ale paradox je že v době digitalizace a počítačů si baba zvedla zadel a " promiňte dojdu si pro papíry do archívu", no 19 století., místo pár ťuknutí do počítače. No nic.
_________________ V70II D5, 2003 / V850 2,5TDi,96, použita na orgány
mozno trochu od temy,ale dali by sa na dvojku nahodit 205-60/65 r15? hlavne mi ide o prvy udaj(205) skusenosti/prax? alebo zalezi aj od toho ake alu disky mam?