http://www.autoalarmy.sk/clanky/zvyste- ... adaca.html
Jako na zdravy?...jou81 píše:Víš jakej je signál sviňa? To uděláš párkrát a zanechá to trvalý následky - určitě to často používají ochcávkaři
Nasledky nebudu ziadne...klucenka ma vysielaci vykon max 2mW na frekvecii radovo 10ky az stovky MHz (typicky 433, 434). Taky mobil ma vykon max 2 - 4W na f 800 - 1800MHz, a mate ho pri hlave permanentne. Najnebezpecnejsie je ziarenie v oblasti cca 2,5 GHz, co je rezonancna frekvencia vody.jou81 píše:Víš jakej je signál sviňa? To uděláš párkrát a zanechá to trvalý následky - určitě to často používají ochcávkaři
A zkoušel už to někdo? Já to zkusím asi tak za 30 minut když pojedu do Hotelu tak jsem zvědavej.BaDDog píše:Je to len taká finta... žiadne upravy...![]()
hlavně bacha ať tě při tom nikdo nevidíRobertissimo píše:A zkoušel už to někdo? Já to zkusím asi tak za 30 minut když pojedu do Hotelu tak jsem zvědavej.BaDDog píše:Je to len taká finta... žiadne upravy...![]()
fyzika už byla dávno, tak mě poučte.jou81 píše:Takže to zařízení které vysílá, nepotřebuje anténu?
doktor píše:fyzika už byla dávno, tak mě poučte.jou81 píše:Takže to zařízení které vysílá, nepotřebuje anténu?
elektromagnetické vlnění je vytvořeno generátorem a dle amplitudy a vlnové frekvence má jistý dosah (obě veličiny jsou v nepřímé úměrnosti, jestli si dobře pamatuji)
čím vyšší frekvence, tím lepší pronikavost prostředím, čím delší amplituda, tím větší dosah, tak?
Svoju ulohu hraju aj dielektricke konstanty materialov - teda ako vela pohlcuju elmag ziarenie. Vseobecne vsak intenzita pola klesa stvorcom so vzdialenostou. S tou prenikavostou to nie je take jednoduche, dlhe, stredne vlny prenikaju vodou, odrazaju sa od ionosfery - kopiruju zaoblenie zeme, preto je s nimi mozne spojenie na obrovske vzdialenosti, kdezto smerom k vyssim frekveciam vzrasta smerovost.
Pak závisí na příjímači (a na jeho anténě ), jak dokáže spolehlivě zachytit signál !
jakou roli tam hraje vysílací anténa (abychom byli přesní), resp. jakou roli v daném pokusu hraje kebule (změní parametry vysílaného vlnění) ??
Vyznamnu, kazda antena ma zosilnenie, ktore nemusi vzdy dosahovat plusove hodnoty. Toto zosilnenie je jednak dane geometrickym navrhom anteny, jednak prisposobenim impedancie anteny, jej vedenia, k vystupnej impedancii vysielaca. Antenky v DO su len pahyle, spoliehajuce sa na ruku ktora drzi ovladac, teda priblizenim k hlave moze dojst k vyladeniu anteny.
Až někdo napíše fyzikální princip tohoto pokusu, tak to budu brát, jinak ne.
I vysílač potřebuje anténudoktor píše:Mimo to, ovladač je vysílací zařízení, anténou je auto, celá ta věc mi jaksi postrádá logiku, nevím proč bych měl být anténou, když vysílám signál ...
SergejiSergej píše:doktor píše:
fyzika už byla dávno, tak mě poučte.
elektromagnetické vlnění je vytvořeno generátorem a dle amplitudy a vlnové frekvence má jistý dosah (obě veličiny jsou v nepřímé úměrnosti, jestli si dobře pamatuji)
čím vyšší frekvence, tím lepší pronikavost prostředím, čím delší amplituda, tím větší dosah, tak?
Svoju ulohu hraju aj dielektricke konstanty materialov - teda ako vela pohlcuju elmag ziarenie. Vseobecne vsak intenzita pola klesa stvorcom so vzdialenostou. S tou prenikavostou to nie je take jednoduche, dlhe, stredne vlny prenikaju vodou, odrazaju sa od ionosfery - kopiruju zaoblenie zeme, preto je s nimi mozne spojenie na obrovske vzdialenosti, kdezto smerom k vyssim frekveciam vzrasta smerovost.
Pak závisí na příjímači (a na jeho anténě ), jak dokáže spolehlivě zachytit signál !
jakou roli tam hraje vysílací anténa (abychom byli přesní), resp. jakou roli v daném pokusu hraje kebule (změní parametry vysílaného vlnění) ??
Vyznamnu, kazda antena ma zosilnenie, ktore nemusi vzdy dosahovat plusove hodnoty. Toto zosilnenie je jednak dane geometrickym navrhom anteny, jednak prisposobenim impedancie anteny, jej vedenia, k vystupnej impedancii vysielaca. Antenky v DO su len pahyle, spoliehajuce sa na ruku ktora drzi ovladac, teda priblizenim k hlave moze dojst k vyladeniu anteny.
Až někdo napíše fyzikální princip tohoto pokusu, tak to budu brát, jinak ne.
Samozrejme, ale sme na volvoforestanda píše:
Sergeji
Ještě bych dodal, že na zisk antény v určitém směru (obecně) má vliv i tzv. protiváha - CBčkáři by mohli vyprávět...
Já osobně zvyšuji dosah vysílače tak, že klíčenku napájím namísto 6V trochu vyšším napětím(jen když si nejsem jist, jestli jsem zamčel a nechce se mi odcházet z bytu)
Sergej píše:Samozrejme, ale sme na volvofore![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot]