predvcerom som sa stal majitelom S70, B5254T, r.v. 1998, momentalne ma trapia 4 problemy, s dolezitostou v poradi v akom uvediem:
1- klepe spojkove lozisko. Teda predpokladam a dufam ze to bude ono, v podstate v celom spektre otacok nieco v motore klepe, po stlaceni spojky prestane. Moze to byt este aj ina zavada? Ako dlho sa s tym da jazdit bez mozneho poskodenia cohokolvek na spojke ci prevodovke? Lozisko stoji cca 5500 Sk, robotu ani nepocitam. Vydrzi to cca 5-10 tis. km?
2- odtrhnute horne uchytenie praveho zadneho tlmica - cim to mohlo byt sposobene?, co este skontrolovat?
3- kontrolka lambdy - pri predvadzacej jazde nesvietila. predajca vykonal STK a emisnu kontrolu (povedal by som ze len papierovu), ked som auto dostal do ruk, kontrolka po starte nezhasla, takze netusim v akom rezime jazdy sa rozsvietila. Pomoze na pol hodky odpojit baterku? (mozne problemy s inou elektronikou po odpojeni) - tu sa zatial moc nevyznam, dotery som vyznaval "mechanicke" auta pokial mozno bez elektroniky
4 - ak dobre tipujem, kontrolka ABS je cervena so znakom ! v kruzku s naznacenym oblozenim po stranach. ABS sa mi zatial nepodarilo uviest do cinosti, dufam ze je funkcne (aj ked v TP je uvedene ze ho auto nema)
ABS uz vyskusane, funkcne, chvalabohu
dakujem za postrehy, najma k bodu 1. K ostatnym bodom - ne diagnostiku zatial ist nechcem, servisom moc neverim, povacsine su to fusery co nikdy nic nezistia a neopravia, iba vymienaju metodou poku-omyl. Za moje peniaze

Dake foto a viac do profilu napisem ked sa dako casovo odprostim od roboty . :?