Je to 850 2,5 10V, 1996, 106 kW, v den koupě 233 tis. km, se serviskou, téměř v plné výbavě – automatická klima, šíbr, imobilizér, centrál na dálku, okna a zrcátka v el., palubní počítač, tempomat, hagusy, stavitelné sedačky, stavitelný volant
Volvík se jmenuje Graham Green a tady je jeho (a můj) příběh: :poc:
Intenzivně shánět 850 jsem začal v březnu (a to jsem ještě neměl peníze :? ). Za první dva měsíce jsem prolezl české servery a něco obhlédl osobně, abych zjistil, že koupit pěkné, "pravdivé" a levné Volvo v Čechách je malý zázrak. Proto jsem upřel svůj zrak do Německa.

Klíčovým aspektem se ukázala být klimatizace. Na té jsem totiž trval.

Navíc sehnat dneska odborníka, kterej s vámi pojede do Německa, protože nemá do čeho píchnout, je věc takřka nemožná – a pochopitelná. Ale našel jsem jednoho solidního dovozce. Vyřídil mi značky a pojištění a zajel se mnou do Wiesbadenu.
Přijeli jsme tam – a ouha! Z chlapíka vylezlo, že včera zjistil, že nejde klimatizace. Ta, která je pro mě tak důležitá. :ryma: Navíc auto bylo dost zaprasený, doslova odpadkovej koš. A taky zakouřený.

A teď co – brát, či nebrat. Ta klima, to byla bolístka.
Chlápek se nakonec nechal usmlouvat o 400 eur dolů! Za to už by se klima mohla opravit! Anebo taky za víc, případně za míň. No, jak je asi zřejmé, vzal jsem to. Za 3.000 eur i s dovozem nic moc podobnýho nenajdete. A udělal jsem snad dobře. Cestou jsem zapnul klimatizaci – a málem jsem zmrznul! Chladila jako nová.

Výsledek: Jestli to potvrdí prohlídka v T6R, mám plně funkční 2,5 10V v plný výbavě za cca 72.000 Kč.
Teď mě ještě čekají české formality, důkladná prohlídka, vyčištění... :prace:
Ale šlape to pěkně. 600 km jsem urazil za cca 7 hodin. Průměrná spotřeba 8,7 l. Maximální pohodová rychlost 180 km/h. Samozřejmě by to jelo víc, ale nechtěl jsem to hrotit, protože už tak jsem porušoval omezení (v Německu se teď děsně opravuje, málokde se může jet víc než 130). Nicméně pocit, kdy za zvuků Wagnerova Tannhäusera s pravou rukou volně spočívající na podpěrce plavně míjíte nablýskaná BMWčka, je prostě nepopsatelný. :pij:
And last but not least: Děkuji všem z Volvoklubu.cz, kdo mi při hledání a vybírání Volvíka pomáhali! Nebudu je všechny jmenovat, bylo by jich moc, a ještě bych na někoho zapomněl. Tím více díky! Někdy vás svezu, ať poznáte pořádný auto!

Podrobnosti a fotky budu doplňovat průběžně. :poc: