Dík za názor. Nelámem nad 9-5 -kou palicu, ale ty si mal predvádzačku a ja riešim 6-ročné auto, možno 5,5-ročné, tak okol 150tis km. Myslím si, že veľmi záleží na predošlom majiteľovi a ako s autom jazdil. To mi robí vrásky, pretože tie podstatné chyby sa môžu ukázať až po pár mesiacoch. Okrem toho mám dojem, že Saab 9-5 má nižšiu svetlú výšku ako V70 I. Aspoň na fotkách tak vyzerá. Ako som písal predtým, Saab je fajn. Zatiaľ sa mi javí Volvo V70 5-valec ako kombinácia Švéd+Nemec ( overený VW Group po starom ) ako lepšia kombinácia oproti Saabu 9-5 s motorom 3.0 TiD. Ale nemám to overené v praxi ( Saaba ), tak je to zatiaľ subjektívny názor. Každopádne byť objektívny bez najazdenia cca aspoň 30tis km na obidvoch, je asi bezpredmetné. Je to podobný prípad-mal som Citroen Xantiu 2.0HDi, 110Hp s hydraulikou, väčšina kamarátov ( ktorí ju neskúsili ) ma odrádzala, že sa to kazí a HDi-čka sú citlivé, no ja som bol super spokojný! Samozrejme som sa o auto staral, dodržiaval základné zásady a v pohode som predbiehal oktávky. Výška stále rovnaká, komfort pruženia, živý motor ( na váhu auta ), super spotreba, jedovaté brzdy atď.
Je pravda, že treba mať aj šťastie na auto, ale 95% robí už potom iba ten medzikus medzi volantom a sedačkou

.
Ale ... 110 koníkov a 140 je predsa rozdiel ( okrem živého 5-valca a iných vymožeností Volva), švédskej výbavy a celkom mi vyhovuje tvrdší podvozok, takže som nadmieru spokojný s mojou V70-kou ( aj keď chuť po koňoch rastie

).