Mattyfu-Pekáče ze Severu

Prostor pro Vaše auta
Pravidla fóra
V této sekci se můžete pochlubit ostatním uživatelům se svým miláčkem.
Každý, kdo bude chtít, si založí vlastní topik se srozumitelným názvem.
Co napíšete dál, už záleží jen na vás. Pamatujte, že to je galerie, tzn. fotky jsou žádoucí.
Čím víc informací zveřejníte, tím lépe. Je možné požádat o případnou úpravu, pokud by se diskuse rozjela jiným směrem.
  • Autor
  • Zpráva
Blade
Vůz: Volvo XC60 D5 r.v.09 a C70II T5 r.v.08

Mattyfu-Pekáče ze Severu

Příspěvek od Blade »

Možná ten původ USA snižuje cenu?

Mattyfu
Vůz: Discovery III TDV6

Mattyfu-Pekáče ze Severu

Příspěvek od Mattyfu »

Takhle kluci naftová D3 se běžně pohybuje mezi 70-150 tis D4 160-500 tis takže benzínové D3 které stojí v průměru kolem 250 tis jsou prostě o cca 100 tis dražší, bete to jako průměr samozřejmě extrémy v obou směrech se najdou.
Bylo:SAAB 9000 2,3-16VVolvo V70 P2 D5 AWD; V70I Tdi Stříbřenka Volvo V70 I TDi Black[/b] Volvo 760 2,8 V6[/b]Volvo V70 I 2.0 Hašlerka, SAAB 9000 aero stg.III Lucifer 2xSaab 9000i, Saab 9000 Turbo, Saab 900II Turbo, Saab 9000 AERO, Volvo V70I, Volvo 850-Modrý Kombík, Volvo Hellboy 850 TDI 103 KW; Saab 9-5 Aero Severní Vítr, Volvo 960 II Safír

jirka87
Sponzor fóra
Vůz: Bílý

Mattyfu-Pekáče ze Severu

Příspěvek od jirka87 »

Ja prave nevim, nevedel jsem. 3kovou Disco za 150 jsem treba na bazosi asi ani zadnou normalni nevidel a a jestli to ma clovek "na hrani", tak nez nasypat pak XXX do servisu, tak asi radeji klidne o to drazsi benzin a klid.

Ona stejne budouci prodejnoat vsech tech aut s ohledem na jejich vybavu, starnuti a tim i horsi opravy apod nebude kdovi jaka. To bude jak prodavat Saaba 😅

Mattyfu

Mattyfu-Pekáče ze Severu

Příspěvek od Mattyfu »

Tak proběhla další z opravných práci na Dé trosce. Po nastartování se mi občas stalo že motor cca 5-10 sec zatraktoroval než se srovnal, podle sledování live dat a uložených chyb byl problém pod 5. Vstřikem, takže výměna za nový. Vše šlo relativně dobře, i když samozřejmě jde o vstřik nad kterým jsou podtlakové hadice a vedení chladící kapaliny z chladičů egru. Bohužel vypadá to že to chybu nevyřešilo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Bylo:SAAB 9000 2,3-16VVolvo V70 P2 D5 AWD; V70I Tdi Stříbřenka Volvo V70 I TDi Black[/b] Volvo 760 2,8 V6[/b]Volvo V70 I 2.0 Hašlerka, SAAB 9000 aero stg.III Lucifer 2xSaab 9000i, Saab 9000 Turbo, Saab 900II Turbo, Saab 9000 AERO, Volvo V70I, Volvo 850-Modrý Kombík, Volvo Hellboy 850 TDI 103 KW; Saab 9-5 Aero Severní Vítr, Volvo 960 II Safír

Mattyfu

Mattyfu-Pekáče ze Severu

Příspěvek od Mattyfu »

Takže nějaký ten progres když máme ty Vánoce. V září se mi v Roudnici na šikmém náměstí zablokovala elektronická ruční brzda, na což naštěstí inženýři z Land Roveru mysleli a vozidlo vybavili skrytým pojistným lankem, co by auto mělo přesně v takovém případě odbrzdit. Ovšem je k tomu potřeba u sebe mít železný hák správné velikosti, naštěstí vozím v autě a pak fakt zatáhnout jak vůl. No asi po půl hodině se z auta ozvalo lup a já mohl vyrazit domů. Řekl jsem si, že to budu řešit až s novými brzdami, jelikož po nasazení nových kotoučů stejně musím seřídit pakny. Noooo problém nastal už při vjezdu do mé pidi dílničky. Ona D3 je krabice a ten zadek má fakt vysoký i když ji vyfouknu úplně do spodní polohy, takže jsem při couvání srazil zavěšenou rakev a ta se zhoupla do kufrovych dveří. No následovala chvíle kdy jsem byl v autě velmi sprostý, nicméně se ukázalo že naráz zachytila hlavně koule a pak je škrábanec na zadní klice, ale doufám že z větší míry půjde rozleštit. Po převěšení rakve na jiné místo jsem v suchu dílničky udělal zadní brzdy, bohužel tím jak mi část auta kouká skrz vrata jsem Dízu nezvedl natolik abych se k modulu ručky dostal a tak jsem musel před dílnou na nájezdy. Zde jsem si zanadával na konstruktéry proč ten modul umístili nad diferenciál kdy k němu neprostrčím skoro ani ruku. Naštěstí se mi povedlo ho sundat z držáku a otočit k prostoru rezervy a tím pádem mít slušný přístup. No a pak už se jelo podle návodu, kdy se odsekne zablokovaný pojezd, vytočí se se do základní polohy zacvakne se rozpojovač, víčko modulu se opět přilepí na silikon, vše se sešroubuje a jdou se seřídit pakny na což je také návod. Výsledkem je že ručka chodí.
Před dvěma týdny při výletu do Liberce mi začalo tuhnout řízení v určitých polohách volantu. Jsem rád že se potvrdil jen kloub na volantové tyči, po promazání řízení už funguje normálně, pokud se problém vrátí vyměním tu část s kloubem.
No a jako poslední jsem se vrhl na výměnu druhého vstřiku tentokrát na 6. válci.

z-d-e-n-a
Vůz: V70 2,5T 2008
Participant x 1

Mattyfu-Pekáče ze Severu

Příspěvek od z-d-e-n-a »

A v čem byl teda problém s tou ručkou? Vypadá to na stejnou kisnu jako má starej C-max (taky jsem řešil)...
VIDA v Jindřichově Hradci...

ksw
Vůz: R design 2018 V60 D4

Mattyfu-Pekáče ze Severu

Příspěvek od ksw »

Při pročítaní tohoto vlákna jsem si všiml, že víckrát uvádíš problém s povolením šroubu na klice. Ten problém znám, používám 12 V rázový utahovák na kola, A s tím to šlo vždy s úspěchem a bez problému. Jen baterku v autě preventivně připojím na nabíječku. Dnes, kdy se ty šrouby lepí to fakt drží pevně, prostě 15 až 20 mm lepidla na závitu odmaká za mne. Naposledy použito na evoku, za mne spokojenost a bez dřiny pro mé kancelářské ručičky.

Mattyfu

Mattyfu-Pekáče ze Severu

Příspěvek od Mattyfu »

Hele problém v modulu je v tom, že ten mechanismus na zatažení lan dojede až na konec než se dotáhnou pakny a na tom konci chodu se šroubovice na závitovce zasekne a to fest. To je nejčastější problém, kterou eliminuje pravidelná kontrola a nastavení chodu paken ručky. Další chyba, která může nastat je opotřebení a vylámání ozubených koleček v převodovce, to mě naštěstí nepotkalo, ale sadu jsem si raději zakoupil do foroty. Jinak bych se vůbec nedivil, že to bude stejné jako ve Fordu, přeci jen to byl v době vývoje stejný koncern.
Co se bouchaček týče mám tu tři, parkside zelenou na jemnou práci cca 400Nm, parkside performance a ta už maká solidně s cca 1700 Mm ale je poměrně těžká a pak vzduchovou s dvoupístovým kompresorem také s nějakým 2400 Nm momentem ale prostě na Lexus ani to nestačilo, nakonec zabral až trhák trubka a omotat řemenici řemenem a ta rána když se to povolilo jsem se lekl, že šroub je na dva kusy.

Mattyfu

Mattyfu-Pekáče ze Severu

Příspěvek od Mattyfu »

Tak po všech opravách jsem dnes Dízu vzal umýt ať vypadá jak auto a ne traktor. Rozhodně skvělé je spustitelné Webasto časovačem ještě před startem motoru.

PetrXC70
Vůz: XC 70 2.4D 2010

Mattyfu-Pekáče ze Severu

Příspěvek od PetrXC70 »

Kdysi sem nad tímhle autem slintal na sbazaru... Strašně sem ho chtěl :)

Zpět na „Galerie uživatelů“