To je, no.
Sám jsem to nečekal, obvzlášt když přihlídnu k emisím pracanta, kterej měl cca 0,7 a přitom má nalítáno o dost víc, i hůř jede. Jel jsem s tím na emise tak, jak to přijelo za Švajcu. Nepřišlo my že by to kouřilo víc.
Starej olej, filtry, občas na chvíli svítila kontrolka motoru, ale jelo to pěkně.
Pozdějc jsem přišel na tu děravou hadici.
Basstl píše:
Uvažuju ale nad tím, že to obejdu i příště, protože se mi nechce nechat trápit motor.
Já jsem se toho popravdě u emisí dost bál, ale byl jsem překvapen tím, že D5 ani nezněla, že by ji to trápilo. Před námi tam byl nějaký dieselový Peugeot a jen jsem čekal co na nás vyskočí skrze kapotu To ty naše motory musí zvládnout jak nic
Dvakrát to vytočil do cca 4600ot tak na 1-2s a bylo hotovo. Předemnou Leon a po mě Scenic u kterých to vytáčel snad 15x div jen vevyskočil motor. No a TK naprosto vpoho osvětlení zkouknil, tím, že mi to nic nepíše na palubáku a na válce to ani nezkoušel, páč nejsou zařízeni na měření 4kolek a měření je pak zkreslené. Zkoukl povinnou výbavu a toť vše.
Dvakrát to vytočil do cca 4600ot tak na 1-2s a bylo hotovo. Předemnou Leon a po mě Scenic u kterých to vytáčel snad 15x div jen vevyskočil motor. No a TK naprosto vpoho osvětlení zkouknil, tím, že mi to nic nepíše na palubáku a na válce to ani nezkoušel, páč nejsou zařízeni na měření 4kolek a měření je pak zkreslené. Zkoukl povinnou výbavu a toť vše.
Právě na to jsem se ptal hned jak to bude trápit, řekl jen, že si to určí program sám kolikrát bude třeba. Takže u mě stačilo 2x. V protokolu je sice 5 kolonek pro 5 měření, ale to jen asi pro lepší průměr kdyby to moc nevycházelo.
Nevím jestli se změnil metodický pokyn měření dieselových emisí (emise už 10 let neměřím), ale bývalo to tak, že se nejdřív měřila teplota oleje (volitelně), pak volnoběžné otáčky, pak maximální otáčky a pak se 5x měřila kouřivost na max. otáčky. Z toho se první měření nepočítalo a rozdíl mezi nejvyšší a nejnižší hodnotou ze zbývajících 4 pokusů nesměl být vyšší než 0,25 a zároveň nejvyšší hodnota nesměla být vyšší než povolená hodnota.
Ale třeba se ten pokyn změnil.
Nezmenil. Příloha č. 1 k vyhlášce č. 302/2001 Sb.Novela tedy byla, ale jen ve smyslu nevylepeni kontrolni "zelene" znamky.
Tam se vsak nikde nepise o poctu provedenych mereni....Mozna to je opravdu dano typem mericiho zarizeni...A nebo ma Jakub neplatne mereni emisi
_________________ XC60 T8 Ultra Red Fusion V90 CC Ocean Race D5 MY2018 Polestar / na prodej
Jak to teď bude s emisama po novém roce? Prý to má byt přísnější.
Budou mít problémy jenom diesly nebo aj benzíny?
Nevíte někdo, jak to teď bude? Já mám naštěstí auta v benzínu a nebo na LPG,
tak tam to snad bude v pohodě.
právě u LPG je to teď o dost přísnější - zřejmě v rámci "podpory" mi přijde,že se to snaží všemožně zkomplikovat.Kupříkladu co mi říkal na technické : Nádrže (i přesto,že se systémem nemají co dělat) bude moci měnit už pouze někdo,kdo má zaplacený papír jako autorizovaný servisní partner danné značky LPG.Pokud máš v autě třeba Magic a přijedeš někam kde maj papír na BRC smůla,nádrž ti nevymění .Pro plynaře to samozřejmě znamená,že by si museli dokupovat certifikaci an veškeré možné značky. Ten samý případ u emisí,LPG emise bude moci provádět pouze ta stanice,která bude mít papír na ten konkretní systém LPG.Lituju toho,kdo má nějakej méně rozšířený systém.Celý je to tak na palici,že jsem už přemýšlel jestli to třeba nepřišlo z Bruselu ale očividně i u nás jsou velcí myslitelé
zedik píše:právě u LPG je to teď o dost přísnější - zřejmě v rámci "podpory" mi přijde,že se to snaží všemožně zkomplikovat.Kupříkladu co mi říkal na technické : Nádrže (i přesto,že se systémem nemají co dělat) bude moci měnit už pouze někdo,kdo má zaplacený papír jako autorizovaný servisní partner danné značky LPG.Pokud máš v autě třeba Magic a přijedeš někam kde maj papír na BRC smůla,nádrž ti nevymění .Pro plynaře to samozřejmě znamená,že by si museli dokupovat certifikaci an veškeré možné značky. Ten samý případ u emisí,LPG emise bude moci provádět pouze ta stanice,která bude mít papír na ten konkretní systém LPG.Lituju toho,kdo má nějakej méně rozšířený systém.Celý je to tak na palici,že jsem už přemýšlel jestli to třeba nepřišlo z Bruselu ale očividně i u nás jsou velcí myslitelé
Jestli to takhle opravdu bude, tak se těším za rok a půl na STK a Emise, protože mám PRINS. Už abych začal hledat, kdo to kde má....
A nebo se nejdříve zajedu zeptat na svou oblíbenou STK stanici a uvidíme