Zatím nic nezlobí a auto si vysloveně užívám - takové té poklidné, tiché plavné meditační jízdy ...

jooo, kdyz jsem si svoje vezl domu, tak me to taky pekne vypeklo na dalnici... ono totiz kdyz se tam nastavi treba 150 a dojede se auto, ktere jede 110 a vedle nej v pruhu dalsi treba 120, tak pri prejizdeni z pruhu do pruhu, to na chvilku nevidi zadne auto a zacne to prudce zrychlovat... nastesti jsem to ustal (...vzhledem k tomu, ze jsem mel ale odstup nastaveny na 1s, tak to byla celkem infaktovkaIvo108 píše:Jinak co se týče adaptivního tempomatu, je to super věc, ale trošku problém nastává v serpentýnách, kdy přední auto zmizí z dohleduJednak se mu pak to vlastní přestane na chvíli přizpůsobovat a jednak (pokud je tempomat nastaven na vyšší rychlost) začne v té chvíli zrychlovat, což před prudkou zatáčkou není právě vítané
Ivo108 píše:Jedna věc mě ale na tom autě trochu zaráží - a to je spotřeba. V technických údajích se píše - kombinovaná spotřeba 6,4l/100km (5,2 +8,6 = mimo město, město). V porovnání s realitou to je naprosto science fiction. Kombinovanou spotřebu mám tak 9l/100km (to je docela hodně) a to jezdím velmi poklidně. Je možné že Volvo podává tak nepravdivé údaje ? Kdyby se to lišilo jen trošku ale to je o 50% víc proti tomu co píše výrobce.
Někdo říká že až se auto zajede (ted mám 2700km) bude spotřeba lepší ... ale nevím ... Není to trochu klamavá reklama ? Tuším že Hyundai za to samé platil nedávno velkou pokutu.
Dnes jsem schválně resetoval průměrnou spotřebu a jel 100km po dálnici s tempomatem na 145 a výsledek 9l/100km
Jen k tem asistentum. BLIS nepouzivam bo mu moc neveřím, pruhy to je akorát pruda, indikace únavy řidiče už vůbecIvo108 píše:Stručné dojmy po 3 týdnech:
co se mi líbí
- vzhled
- vnitřní pohodlí
- příjemně vyvýšená pozice
- futuristické vymoženosti: adaptivní tempomat, kamery, sledování slepého úhlu, city safety atd
- komfortní, meditační, "houpavý" styl jízdy
- velký zavazadlový prostor
- sensus touch, telefon, multimédia
- adaptivní xenony (včetně automatického a spolehlivého ztlumování dálkových světel při protijedoucím autě)
- schopnost jet v pohodě po lehce terénních cestách
- umí zabrat když třeba
co se mi líbí méně
- občas při jízdě do lehkého kopce trvá než převodovka podřadí, lehce to hučí a "trápí se"
- při větším přidání plynu je docela slyšet motor - při rozjezdech nebo akceleraci (ale údajně je motor ještě syrový a nezajetý a v 10-15 000km to bude lepší a tišší ? doufám ..)
- vestavěná volvo navigace - to je opravdu neuvěřitelné že se pod něco takového můžou podepsat: zastaralé, pomalé, nepřehledné, chybující, bez obvyklých parametrů běžných navigací za tisícovku .. (naštěstí už snad budu dnes mít iGo Sensus Touch navigaci)
(občas si ale všímám že "zvuk motoru xválce" je obecně brán a chválen jako nějaké pozitivum, kterého si vozka užívá - ferrari apod., pro mě by byl ideál 0dB za všech okolností ... čili to hučení moc nevítám)
Ivo108 píše:Můžu též vyzkoušet
Jinak co se týče adaptivního tempomatu, je to super věc, ale trošku problém nastává v serpentýnách, kdy přední auto zmizí z dohleduJednak se mu pak to vlastní přestane na chvíli přizpůsobovat a jednak (pokud je tempomat nastaven na vyšší rychlost) začne v té chvíli zrychlovat, což před prudkou zatáčkou není právě vítané
+1Ivo108 píše:Ve městě, v kolonách apod. ten adaptivní tempomat podle mých zkušeností funguje úplně stejně skvěle jako na dálnici, používám ho často, při všelijakých otravných popojížděních v zácpách apod je to super ...
Kamery slepého úhlu mi přijdou skvělé - indikují to co opravdu není často vidět
A on už se umí po zastavení sám rozjet ? Ten můj to zvládne jen pokud nestojí déle než 2-3s potom už musím přes plyn.Ivo108 píše:Ve městě, v kolonách apod. ten adaptivní tempomat podle mých zkušeností funguje úplně stejně skvěle jako na dálnici, používám ho často, při všelijakých otravných popojížděních v zácpách apod je to super ...
Kamery slepého úhlu mi přijdou skvělé - indikují to co opravdu není často vidět
I na dolévání benzínuKuko28 píše:k tomu zvuku - samozřejmě zvuk D5 je něco úplně jiného než zvuk pořádné V8, nedejbože V12 v benzinu. To je jiné kafe na poslech
Jen pro zajímavost. Octavia I (2002) 1.8T. Při 150.000 jsem olej nedolíval, při 300.000 cca. 1.5 L. To vše při nájezdu 18.000 km/ročně.Kuko28 píše:u těch turbomotorů se menší "spotřeba" oleje očekává, ale spíš věkem a nájezdem, u těch nových by to mělo zůstat alespoň v rozmezí MAX-MIN. Tuším že koncern pro svůj TDI píše dokonce v uživatelském manuálu že spotřeba oleje může být až 0.5l na 1000km...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé