Ejdou Rotačákova V70 2.4 T5, AWD, MY 2007

Prostor pro Vaše auta
Pravidla fóra
V této sekci se můžete pochlubit ostatním uživatelům se svým miláčkem.
Každý, kdo bude chtít, si založí vlastní topik se srozumitelným názvem.
Co napíšete dál, už záleží jen na vás. Pamatujte, že to je galerie, tzn. fotky jsou žádoucí.
Čím víc informací zveřejníte, tím lépe. Je možné požádat o případnou úpravu, pokud by se diskuse rozjela jiným směrem.
  • Autor
  • Zpráva
Ejdou Rotacak
Vůz: V 70II T5 AWD, MY 07'HT-STAGE 3 + úpravy

Příspěvek od Ejdou Rotacak »

Věděl, už mi to říkali v AV dílech, když měnili manuální převodovku někdy v prosinci 25, takovej kovovej šelest. Bohužel neměli momentálně skladem. Shodou okolností jsem psal teď pár dní zpátky panu Patočkovi. Tak už tam to auto stojí a čeká na něj až se vrátí z dovolené :lol:
Odtahovka to složila na ulici kousek od T6R. Zejtra ráno tam hodim klíče.

Ejdou Rotacak

Odyssea 2026 pokračuje :lol:

Listopad 2025 - výměna převodovky M58 AWD a další servis okolo = 28.000kč
Květen 2026 - nákup nového turba od MAMBATEK vč. hadic = asi 21.000kč
Červenec 2026 - montáž turba v servise a další dodatečný servis okolo = 27.500kč
Srpen 2026 - výměna úhlové převodovky, individuální sestavení s ohledem na vyšší výkon (ale samozřejmě bez záruky na úhlovku, protože auto má vyšší výkon = předběžně 38.000kč), s tím, že cena nemusí být konečná, protože jsem ještě nepřebíral. Do toho mi v T6R řekli, že ta převodovka M58 AWD, kterou tam dávali v listopadu, tak rosí. Zkusí zalepit. Jinou tam asi nemá smysl dávat, protože jsou stejně všechny staré 20 let a už se neopravují, jen mění kus za kus z vraků.

To je zase třičtvrtě rok 8) . Auto jsem od února v podstatě neviděl. V červenci jsem ho převzal ze servisu, najel sotva 1.000km a od konce července to zase stojí v Modřanech.

Pomalu už někde vyhlížim vrak eRka a zkusim v budoucnu swap na M66 AWD, protože tyhle převodovky a úhlovky jsou robustnější a !ZATÍM! se ještě opravují.

Že je to všechno ekonomický nesmysl dobře vím, ale vůbec neplánuji z toho jedoucího vlaku vyskočit. V tom vlaku mě to zatím pořád baví a těším se, až se zase projedu Volvem :)

jirkaTDI
Vůz: V70 II D5 120kw 2004

Příspěvek od jirkaTDI »

pěkný, škoda, že jsi rozhodnutí s M66 neudělal o pár spojek a převodovek dřív, ale tak o nic nejde :thumbup:

možná by byla varianta M66 z XC90, řekl bych, že bude i lépe k sehnání, než z Rka. Záleží na převodovém poměru, XC90 má velký kola, tak bude mít krátší převody, hlavně u 2.5T, ale třeba by naopak byla vhodná z D5.
a pokud budeš chtít, aby ti fungoval tempomat i na 6q, musí se přehrát i SW v CEM, aby to umělo šestý převod

Ejdou Rotacak

z XC90 to prý nejde, jiné rozměry
z naftáků taky ne - to auto by prý bylo mrtvý, strašně dlouhé převody.

Jediná možnost je S60 I R, V70 II R, nebo úplný jednorožec....prý se ke konci výroby strkaly v omezeném množství (pro určité trhy) převodovky M66C AWD do S60 I 2.5T AWD.....ale těch aut jezdí po světě strašně málo. To už je víc eRek.

Ejdou Rotacak

Konečně mě napadlo nahrát na flashku hudbu ve formátu FLAC (ještě jsem si přes SPEK zkontroloval, aby to nebyla nějaká sra*ková mp3 překonvertovaná na FLAC. Těch je bohužel plné internetové tržiště i torenty)

Bez debat, ze všeho nejlépe z principu věci hrají original CD - dýchá to, basy nejsou monotonní a zkreslené, neosekává to výšky, dynamický rozsah....jako mp3 srajdy ze SPOTIFY a iTunes

MP3 často hrály otřesně....až zpětně jsem přes SPEK zjistil, že spousta hudby byly MP3 ze Spotify/YT a když jsem si v noci dělal frekvenční analýzy, tak jsem teprve viděl, jak je to natvrdo ořezané na 16 - max 18,5 Khz.
Zvuk byl takový plechový, vibrovaly tapecírungy, bassy nepříjemné, člověk cítil, jak jsou repráky zahlcené a nelíbí se jim to. Vlastně to jen řvalo..
Na druhou stranu, některé MP3 jsou poslechově ok, asi kvalitní konverze ze studiových originálů. - Ale ty měly ve SPEK jiné křivky, takové plnější a šly k 20khz.

S original FLAC? teprve jsem pochopil, co to dělá v kombinaci s žlutou řadou repro, zesíkem a fabrickým wooferem v kufru. Najednou mi začaly vstávat vlasy, husí kůže, basy jsou naprosto pohlcující, dynamické.
Hlasitost jde najednou daleko více doprava. Až k ohluchnutí, ale čistému....uši vlastně neprotestují. Kytary, činely..... člověk najednou slyší a vnímá to, co MP3 na 160 kbps prostě nedokáže nikdy zprostředkovat.
= jako když jsem poslouchal kdysi před 15 lety na žluté řadě + HU-801/803 originální CD. Poslechově špička.

Auto se projelo s diagnostikou v plné zátěži - díky bohu, nedochází ke klepání, směs není chudá. Vozidlo je bezpečné provozovat. Jen to tedy tlačí jen 1 BAR (nastaveno na K-24). Auto je pocitově takové línější.
Servisáci říkali, že to pocitově jede jako sériové R (300HP). No, pocity jsem měl podobné, takže jsem rád za potvrzení mých dojmů. Až se finančně trochu srovnám, tak ten re-tune asi doklepnu, protože ten potenciál tam je
(alespoň na 1,2 BAR) a cca 330 - 350 HP (jako to mělo s K-24 na brzdě).

PetrXC70
Vůz: XC 70 2.4D 2010

Příspěvek od PetrXC70 »

Víš jak se říká: Když to funguje, nešťourej se v tom! :D

Zpět na „Galerie uživatelů“