Založil som olejový filter, nalial som motorový olej a pomocou "špeciálnej plničky manuálnych prevodoviek" som do nej naplnil ATF prevodovkový olej.

Vypustil som chladiacu zmes,

a pomocou "špeciálneho prípravku" som naplnil okruh novou kvapalinou.

Dík Cico! Môžeš sa predsa presťahovaťcico píše:Tebe bych chtel mit za souseda Igore
Nový remeň napínaš 2 mm pred začiatok značky, inak na začiatok značky ako je naznačené a kontrolovať ho môžeš tým, či jeho napnutie je v rozsahu šírky značky - vystúpleho plechu pod ukazovateľom.labanos píše:Jak si kontroloval napnutí rozvodového řemene? Už mám koupenou sadu a chystám se taky na výměnu.
Tak tuhle featuru u Renaultu nemají...IgorS píše: Nový remeň napínaš 2 mm pred začiatok značky, inak na začiatok značky ako je naznačené a kontrolovať ho môžeš tým, či jeho napnutie je v rozsahu šírky značky - vystúpleho plechu pod ukazovateľom.
IgorS píše:STIERACIE LIŠTY
Okenné stieracie lišty som mal už v zlom stave. Boli ztvrdnuté, zle stierali a naviac boli popraskané. Preto sa v nich zachytávali nečistoty aj ihličie, čo išlo väčšinou ťažko vytiahnuť. Preto som zohnal nové, v prevedení chróm.
Nahradil som tak staré novými.
![]()
ms231 píše:A mě zajímá, jak se ladí vůle na hrebeni..
A u ty řemenice jsem teda taky začal přemýšlet, jak je to možný na chodníku.
Navštív najbližšieho predajcu Volvo. Objedná ti ich.Tarkin píše:Pěkné, kde si je sehnal? Byl by link?
Na kolik to vychází?IgorS píše:Navštív najbližšieho predajcu Volvo. Objedná ti ich.Tarkin píše:Pěkné, kde si je sehnal? Byl by link?
Doťahuje sa imbusový kotúč dovtedy, kým sa nezmenší vôľa na hrebeňovej tyči (pri vytočenom riadení doprava a odpojení od tiahla sa to dá mykaním za ňu rukou cítiť na ľavej tyči, ktorá ja bližšie k hrebeni) ale len dovtedy, pokiaľ sa dá točiť volantom vľavo-vpravo úplne ľahko. Nesmieš teda príliš, inak sa ti nebude vracať riadenie do strednej polohy.ms231 píše:A mě zajímá, jak se ladí vůle na hrebeni..
Na chodníku, na trávniku, na zdviháku alebo na jame (myslím, že je to jedno kde by som to robil) sa to dá tak, že na remenicu som nasadil kľúč na VW remenice, na skrutku som nasadil starú Gola račňu a tú račňu som nadstavil/predĺžil 1,5 m dlhou vodovodnou rúrou z dvoch kusov. No a potom sa to dá odkrútiť aj zakrútiť aj na chodníku aj kdekoľvek.ms231 píše:A u ty řemenice jsem teda taky začal přemýšlet, jak je to možný na chodníku.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé