Vida - pomoc začátečníkovi

všeobecné dotazy na domácí opravy...
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
  • Autor
  • Zpráva
raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Příspěvek od raolsa »

Mě jenom vyskakuje okno, že je k dispozici nová verze virtualboxu a tak ho jenom vykřížkuju, že nechci. :D

Tomas78
Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010

Příspěvek od Tomas78 »

Taky jsem to nějak řešil, že se mi to pořád aktualizovalo, myslím stejně jako Raolsa. Ale dostal jsem před rokem notebook s Win 11 a tam to VM už nešlo nainstalovat. Tak jsem nainstaloval tehdy aktuální a samozřejmě VIDA nejela. Ale omezil jsem paměť a procesory a jede mi to i na nové VM. Níže moje nastavení, nic sofistikovaného, jen jsem to prostě zkusil a když to jelo, tak už jsm to nezkoušel nijak optimalizovat, tedy kde je hranice netuším.
image.png
image.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Majkl1
Vůz: XC70 D3 AWD manuál (D5244T17)

Příspěvek od Majkl1 »

Na w11 mi VIDA ve Virtualboxu jede strašně pomalu. Žádné změny v nastavení nemají na zrychlení vliv.
V linuxu mi stejná instalace VIDY do Virtualboxu jede jak vítr.
Instaloval jsem placenou verzi (5 éček) z volvodiag.com. Tam je už vše nastaveno, staženo, nainstalováno, aktivováno. Pouze tam nahodím driver pro kabel z D5T5 a vše vždy šlape hned napoprvé.
To okno s aktualizací mi tam také skáče (jen ve widlích), v linuxu ne.

Těch 5éček rozhodně za to stojí. Předtím jsem zkoušel kde co. Někdy jsem to rozchodil, ale po čase to stejně přestalo makat. Ztratil na tom desítky hodin času, zasvinil registry, rozkryplil jiné věci v systému.

Tomas78
Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010

Příspěvek od Tomas78 »

To je pravda, ve Win11 to nabíhá pomaleji, ale pak to jede v pohodě + používám jen občas. Ale dobrý tip na tu placenou verzi :thumbup:
ADD: já to tehdy taky koupil asi za nějakých 5 EUR, ty čínské SW mi nešly

Vizibable
Sponzor fóra
Vůz: S60 2,4T B5244 T3 01' 147kW

Příspěvek od Vizibable »

Placenou verzi z volvo diag mam taky alr ta je na wi11 a hrozne se to tahne (mam stary NTB). Proto pouzivam tu od Tomase na WIN7.

Ja aktualizaci taky krizkuji ale potom se mi proste naistaluje. Po aktualizaci jsem zkousel taky ubrat na pameti a procesoru ale bez vysledku.

No tak to ja jen tak jestli neni trik na vypnuti aktualizace...

f.e.e.t
Sponzor fóra
Vůz: V70 D5252T 2.5 TDI r.v. 9/1998

Příspěvek od f.e.e.t »

Mám starej noťas HP G2 s Win10, Vidu v tom mám více jak 5 let bez virtual boxu a doteď to šlape. 👀
Instalačku jsem stáhnul někde kdysi z uloz.to, když to ještě fungovalo.

Jediné co jsem za ty roky musel udělat, respektive musím občas udělat, že v Edge prohlížeči musím vždy hodit přihlašovací adresu do výjimek s certifikátem aby se to tvářilo jako že to běží v internet Exploreru. Tahle výjimka či certifikát vydrží vždy 30 dní a pak se to "vypne". Chvíli mi to trvalo než jsem na to přišel. Někde na redditu, jsem k tomu snad došel.

Zpět na „Jak co opravit???“