12345 píše:Vážená pane Feroj, moje dotazy byly záměrně vztažené na automatickou převodovku, abych vlastně pochopil, jak kdo kontroloval hladinu v převodovce. Pokud jste se špatně vyjádřil a napsal převodovka, myslel jste však spojku Haldex (AOC) a diferenciál, bylo mé snažení o pochopení celé věci zbytečné. Nikdo se nechce vykroutit ze všeho jak píšete, snažil jsem se bránit napadání servisu Auto Volf v tom případě, že provedli špatně předprodejní servis.
Koukal jsem na diskusi z ledna, kdy se celá anabáze vysvětluje. Pan Patočka tam popisuje, jak ty hrozný "autorizáci" nekontrolují hladinu olejů a údajně mají. Pokud má pan Patočka přístup k origo diagnostice, a to pravděpodobně má, může si v ní najít protokol k předprodejnímu servisu, který tedy předepisuje výrobce a ukázat v něm, že se ty hladiny olejů mají kontrolovat. Rád bych se poučil kde to tam našel.
Další věcí je, pokud tvrdí, že je tam vždy málo oleje, chtěl bych se zeptat, zda zkoušel olej komplet vypustit a změřit, kolik ho tom skutečně je? Nebo ho jen dolévá až teče ven z kontrolního otvoru?
Jistě se tady už probíral problém s diferenciálem a poškozeným ložiskem na vstupním hřídeli. Kdo zjistil, že to způsobuje nižší hladina oleje? Dle mého názoru byl problém v poddimenzování tohoto ložiska. I pan Patočka v některé diskusi nabízí opravu, myslím za 12000 Kč. Nevím kde shání potřebné díly a jestli požívá stejné ložisko? Já mám zkušenost s British parts, který dodává kompletní sadu ložisko, olej, gufera... za docela přijatelnou cenu. V této sadě je vadné ložisko inovované, masivnější. Jde o díly pro Land Rover, který používá stejný diferenciál. Je pravda, že v autorizovaných servisech se mění celý diferenciál, protože Volvo, mimo gufer a oleje, v podstatě nedodává žádné jiné díly. Abych se nedotknul nejmenovaného dealera v Praze, tam už nabízejí i opravu ( výměnu ložiska ).
A ještě jeden můj názor, ani na MY15 se od výrobce nepředepisuje výměna oleje v automatické převodovce, pouze u vozidle taxi nebo u vozidel, které často tahají těžký přívěs. Každý rozumný mechanik či technik musí pochopit, že žádný olej není věčný a opotřebovává se - degraduje. Logicky, čím častěji se mění, tím si prodloužím životnost toho zařízení, ve kterém olej měním. U motoru to platí o to více.
Myslím si, že jsem nikoho nenapadal .
Věci , které jsou zde popsány jsou holá fakta, na které existuje pouze výmluva, ale žádná obrana. Možná by se více cenilo, kdyby jste srazily paty a řekli, stalo se něco co se stávat nemá a je to chyba, budeme se snažit z ní poučit .
Protože vždy platilo a alespoň u nás platí NÁŠ ZÁKAZNÍK NÁŠ PÁN . Můj pocit je, že se snažíte zatím jen provokovat a to bych si raději rozmyslel.
Jak si řešíte věci interně nebo si je budete řešit interně, mě nezajímá.
Píšete ve svém příspěvku, že doufáte, že budu nadále s autem spokojený - zkuste se vžít do mé situace - koupíte si auto , které se nekupuje každý rok ani každé 3 , alespoň ne v mém případě a k tomu za dost peněz a stane se vám výčet výše popsaný. Kdyby to bylo auto z bazaru nebo z druhé ruky ani bych neceknul.
Myslím, že by jste byl stejně naštvaný a otrávený jako jsem já. Neymslím si to, já to vím .
Budu doufat, že spokojenost s autem nakonec bude, protože mi ani nic jiného nezbývá.