Nové Volvo XC 60 za 1,2 mio Kč - zkušenosti k nezaplacení

Předposlední generace velkých Volv
  • Autor
  • Zpráva
raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Nové Volvo XC 60 za 1,2 mio Kč - zkušenosti k nezaplacen

Příspěvek od raolsa »

12345 píše:Z výroby jsou všechny náplně naplněny dle přesných tabulek, následně pak při předprodejním servisu u dealera se po ujetí předepsaného počtu kilometrů, kontroluje, zda nedochází k úniku náplní.
Škoda, že se to u osobáků nedělá jako u autobusů. Když jsem dělal záruční prohlídky na nových vozech tak se na první prohlídce po 5000 km měnily všechny olejové náplně (kromě serva), zákazník hradil materiál, práci hradil výrobce autobusů. Člověk by neřekl co z toho teklo. :%)

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

raolsa píše: Škoda, že se to u osobáků nedělá jako u autobusů. Když jsem dělal záruční prohlídky na nových vozech tak se na první prohlídce po 5000 km měnily všechny olejové náplně (kromě serva), zákazník hradil materiál, práci hradil výrobce autobusů. Člověk by neřekl co z toho teklo. :%)
Si upad voe ne? dyť je tam doživotní naplň pyčo! :wink:|Smutné je,když životnost auta končí 20000km po prodeji.

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Příspěvek od raolsa »

:ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL:
No jo no, já zapoměl. :crazy:

skreči
Vůz: S70 TDI 1997, V70 TDI 1999

Příspěvek od skreči »

škoda že to nekoupil přes net, mohl to do 14 dnů vrátit bez udání důvodů :D , no a při platbě kartou by to teoreticky měla zaplatit nebo nějak vyřizovat banka...to už si přesně nepamatuju

12345
Vůz: xc90

Příspěvek od 12345 »

Vážená pane Feroj, moje dotazy byly záměrně vztažené na automatickou převodovku, abych vlastně pochopil, jak kdo kontroloval hladinu v převodovce. Pokud jste se špatně vyjádřil a napsal převodovka, myslel jste však spojku Haldex (AOC) a diferenciál, bylo mé snažení o pochopení celé věci zbytečné. Nikdo se nechce vykroutit ze všeho jak píšete, snažil jsem se bránit napadání servisu Auto Volf v tom případě, že provedli špatně předprodejní servis.
Koukal jsem na diskusi z ledna, kdy se celá anabáze vysvětluje. Pan Patočka tam popisuje, jak ty hrozný "autorizáci" nekontrolují hladinu olejů a údajně mají. Pokud má pan Patočka přístup k origo diagnostice, a to pravděpodobně má, může si v ní najít protokol k předprodejnímu servisu, který tedy předepisuje výrobce a ukázat v něm, že se ty hladiny olejů mají kontrolovat. Rád bych se poučil kde to tam našel.
Další věcí je, pokud tvrdí, že je tam vždy málo oleje, chtěl bych se zeptat, zda zkoušel olej komplet vypustit a změřit, kolik ho tom skutečně je? Nebo ho jen dolévá až teče ven z kontrolního otvoru?
Jistě se tady už probíral problém s diferenciálem a poškozeným ložiskem na vstupním hřídeli. Kdo zjistil, že to způsobuje nižší hladina oleje? Dle mého názoru byl problém v poddimenzování tohoto ložiska. I pan Patočka v některé diskusi nabízí opravu, myslím za 12000 Kč. Nevím kde shání potřebné díly a jestli požívá stejné ložisko? Já mám zkušenost s British parts, který dodává kompletní sadu ložisko, olej, gufera... za docela přijatelnou cenu. V této sadě je vadné ložisko inovované, masivnější. Jde o díly pro Land Rover, který používá stejný diferenciál. Je pravda, že v autorizovaných servisech se mění celý diferenciál, protože Volvo, mimo gufer a oleje, v podstatě nedodává žádné jiné díly. Abych se nedotknul nejmenovaného dealera v Praze, tam už nabízejí i opravu ( výměnu ložiska ).
A ještě jeden můj názor, ani na MY15 se od výrobce nepředepisuje výměna oleje v automatické převodovce, pouze u vozidle taxi nebo u vozidel, které často tahají těžký přívěs. Každý rozumný mechanik či technik musí pochopit, že žádný olej není věčný a opotřebovává se - degraduje. Logicky, čím častěji se mění, tím si prodloužím životnost toho zařízení, ve kterém olej měním. U motoru to platí o to více.

feroj

Příspěvek od feroj »

12345 píše:Vážená pane Feroj, moje dotazy byly záměrně vztažené na automatickou převodovku, abych vlastně pochopil, jak kdo kontroloval hladinu v převodovce. Pokud jste se špatně vyjádřil a napsal převodovka, myslel jste však spojku Haldex (AOC) a diferenciál, bylo mé snažení o pochopení celé věci zbytečné. Nikdo se nechce vykroutit ze všeho jak píšete, snažil jsem se bránit napadání servisu Auto Volf v tom případě, že provedli špatně předprodejní servis.
Koukal jsem na diskusi z ledna, kdy se celá anabáze vysvětluje. Pan Patočka tam popisuje, jak ty hrozný "autorizáci" nekontrolují hladinu olejů a údajně mají. Pokud má pan Patočka přístup k origo diagnostice, a to pravděpodobně má, může si v ní najít protokol k předprodejnímu servisu, který tedy předepisuje výrobce a ukázat v něm, že se ty hladiny olejů mají kontrolovat. Rád bych se poučil kde to tam našel.
Další věcí je, pokud tvrdí, že je tam vždy málo oleje, chtěl bych se zeptat, zda zkoušel olej komplet vypustit a změřit, kolik ho tom skutečně je? Nebo ho jen dolévá až teče ven z kontrolního otvoru?
Jistě se tady už probíral problém s diferenciálem a poškozeným ložiskem na vstupním hřídeli. Kdo zjistil, že to způsobuje nižší hladina oleje? Dle mého názoru byl problém v poddimenzování tohoto ložiska. I pan Patočka v některé diskusi nabízí opravu, myslím za 12000 Kč. Nevím kde shání potřebné díly a jestli požívá stejné ložisko? Já mám zkušenost s British parts, který dodává kompletní sadu ložisko, olej, gufera... za docela přijatelnou cenu. V této sadě je vadné ložisko inovované, masivnější. Jde o díly pro Land Rover, který používá stejný diferenciál. Je pravda, že v autorizovaných servisech se mění celý diferenciál, protože Volvo, mimo gufer a oleje, v podstatě nedodává žádné jiné díly. Abych se nedotknul nejmenovaného dealera v Praze, tam už nabízejí i opravu ( výměnu ložiska ).
A ještě jeden můj názor, ani na MY15 se od výrobce nepředepisuje výměna oleje v automatické převodovce, pouze u vozidle taxi nebo u vozidel, které často tahají těžký přívěs. Každý rozumný mechanik či technik musí pochopit, že žádný olej není věčný a opotřebovává se - degraduje. Logicky, čím častěji se mění, tím si prodloužím životnost toho zařízení, ve kterém olej měním. U motoru to platí o to více.
Myslím si, že jsem nikoho nenapadal .
Věci , které jsou zde popsány jsou holá fakta, na které existuje pouze výmluva, ale žádná obrana. Možná by se více cenilo, kdyby jste srazily paty a řekli, stalo se něco co se stávat nemá a je to chyba, budeme se snažit z ní poučit .
Protože vždy platilo a alespoň u nás platí NÁŠ ZÁKAZNÍK NÁŠ PÁN . Můj pocit je, že se snažíte zatím jen provokovat a to bych si raději rozmyslel.

Jak si řešíte věci interně nebo si je budete řešit interně, mě nezajímá.

Píšete ve svém příspěvku, že doufáte, že budu nadále s autem spokojený - zkuste se vžít do mé situace - koupíte si auto , které se nekupuje každý rok ani každé 3 , alespoň ne v mém případě a k tomu za dost peněz a stane se vám výčet výše popsaný. Kdyby to bylo auto z bazaru nebo z druhé ruky ani bych neceknul.
Myslím, že by jste byl stejně naštvaný a otrávený jako jsem já. Neymslím si to, já to vím .
Budu doufat, že spokojenost s autem nakonec bude, protože mi ani nic jiného nezbývá.

12345

Příspěvek od 12345 »

S tím, že jste naštvaný se vám nedivím. Úplně každý člověk by byl naštvaný, když se mu nové auto zastaví. Z celé této diskuse vyplývá, že za všechno můžou u Auto Volf a to stojí za to se bránit.

feroj

Příspěvek od feroj »

12345 píše:S tím, že jste naštvaný se vám nedivím. Úplně každý člověk by byl naštvaný, když se mu nové auto zastaví. Z celé této diskuse vyplývá, že za všechno můžou u Auto Volf a to stojí za to se bránit.
Jestli jste z Auta Volf bylo by možná profesionální , aby jste se k tomu i přihlásil a neskrýval se za 12345. Nepovedu tady ani s Vami ani s autem Volf spor. Jasně jsem napsal co se stalo a to kdo za jednotlivé věci může je na Volvu.
To si musí zjednat pořádek samo a já doufám, že další co si koupí toto auto po mě, toto už nebudou muset řešit.
Spíš bych pane řešil jak z toho nejlépe vylézt a zbytečně bych nepřiléval ještě olej do ohně, protože já už se moc dlouho provokovat nenechám. To mi věřte.
Ne nadarmo se říká: čím více se s hovnem mažeš tím více smrdí

12345

Příspěvek od 12345 »

Pane Jakeši, já jsem sice z Auto Volf, ale na tomto fóru vystupuji jak soukromá osoba sama za sebe. Nevyjadřuji názor Auto Volf, ale svůj. Já tyto fóra nemusím pro jejich předpojatost - píší zde pouze lidé, mimo stálých korespondentů, kteří mají špatné zkušenosti. Běžný spokojený zákazník si asi nebude na fóru rozplývat nad tím , jak je spokojený. V některém z příspěvků jste napsal : Má zkušenost z toho zatím plyne pro potenciální zájemce VOLVO XC 60 - NEBRAT, NEKUPOVAT -
Já bych Vám tu mohl vypsat hodně zákazníků, kteří s jejich XC60 neměli jediný problém a po několika letech si jej vyměnili za nové a zase XC60.
J.Tesař

feroj

Příspěvek od feroj »

12345 píše:Pane Jakeši, já jsem sice z Auto Volf, ale na tomto fóru vystupuji jak soukromá osoba sama za sebe. Nevyjadřuji názor Auto Volf, ale svůj. Já tyto fóra nemusím pro jejich předpojatost - píší zde pouze lidé, mimo stálých korespondentů, kteří mají špatné zkušenosti. Běžný spokojený zákazník si asi nebude na fóru rozplývat nad tím , jak je spokojený. V některém z příspěvků jste napsal : Má zkušenost z toho zatím plyne pro potenciální zájemce VOLVO XC 60 - NEBRAT, NEKUPOVAT -
Já bych Vám tu mohl vypsat hodně zákazníků, kteří s jejich XC60 neměli jediný problém a po několika letech si jej vyměnili za nové a zase XC60.
J.Tesař
Bohužel zkušenost je jaká je p. Tesaři. Nic méně nic více není třeba dodávat.
Každý, ať si udělá o cele zde vedené korespondneci vč. té vaší úsudek sám. Myslím si, že Vám to moc nových zákazníků ovšem nepřinese.

skreči

Příspěvek od skreči »

[quote="12345"]Pane Jakeši, já jsem sice z Auto Volf, ale na tomto fóru vystupuji jak soukromá osoba sama za sebe. Nevyjadřuji názor Auto Volf, ale svůj. Já tyto fóra nemusím pro jejich předpojatost - píší zde pouze lidé, mimo stálých korespondentů, kteří mají špatné zkušenosti. Běžný spokojený zákazník si asi nebude na fóru rozplývat nad tím , jak je spokojený.
Vážený pane, pořekadlo, že i mistr Tesař se utne, je na místě. Než tu budete psát další bludy o tom ,že zde přispívají jen stěžovatelé, doporučuji si projít naše Volvo fórum, na naše auta jsme patřičně hrdí a máme je rádi a nově příchozí též, což u Vás asi nehrozí, protože Volvo pro Vás znamená jen to, že každého desátého v měsíci dostanete výplatu. A pan Feroj? ten si nestěžuje, pouze měl pár dotazů, má svoje auto rád a a za prachy za který si koupíte barák, jen chce aby jezdilo a měl k tomu příslušný servis
PS: jsem rád, že nejsem paranoik

neuman zdenek
Vůz: Volvo 760 GLE 1989 D 24 TIC

Příspěvek od neuman zdenek »

12345 píše:Pane Jakeši, já jsem sice z Auto Volf, ale na tomto fóru vystupuji jak soukromá osoba sama za sebe. Nevyjadřuji názor Auto Volf, ale svůj. Já tyto fóra nemusím pro jejich předpojatost - píší zde pouze lidé, mimo stálých korespondentů, kteří mají špatné zkušenosti. Běžný spokojený zákazník si asi nebude na fóru rozplývat nad tím , jak je spokojený. V některém z příspěvků jste napsal : Má zkušenost z toho zatím plyne pro potenciální zájemce VOLVO XC 60 - NEBRAT, NEKUPOVAT -
J.Tesař
Vážený pane Tesaři, nevím kam chodíte na informace že například naše fórum je předpojaté, a jak jsem pochopil s Vašich řádků máte asi i špatné informace o tom, že by si zde někdo na něco, nebo někoho stěžoval, pomlouval. Pokud se tak stane tak určitě není v zájmu jakéhokoli pisatele někoho poškodit nebo pomluvit, je zřejmé že autor (majitel XC 60ky) chce jen upozornit na špatnou kvalitu služeb ve jmenované prodejně potažmo servisu. Prosím važte svá slova a vřele doporučuji Váš konflikt řešit mimo naše stránky. Pokud by se tak nestalo požádám administrátora o uzamčení topiku.
Věřím tedy že si Vaše problémy dořešíte mimo naše stránky k oboustranné spokojenosti.
Děkuji, Neuman Zdenek.

12345

Příspěvek od 12345 »

Četl jste pozorně? - píší zde pouze lidé, mimo stálých korespondentů, kteří mají špatné zkušenosti. Měl jsem na mysli lidi, kteří se sem přihlásí, jen když řeší nějaký problém. Když se problém vyřeší nebo ne, víckrát nenapíše ani řádku.
To samozřejmě neplatí pro " stálé korespondenty", kteří tu neřeší jen problémy, ale pravidelně přispívají a chlubí se svými kousky. Proti těm nemám nic.
Jinak já sám vlastním už několikáté Volvo, takže to pro mne není jen si dojít každého desátého pro výplatu.
Naučte se číst.

skreči

Příspěvek od skreči »

12345 píše:Četl jste pozorně? - píší zde pouze lidé, mimo stálých korespondentů, kteří mají špatné zkušenosti. Měl jsem na mysli lidi, kteří se sem přihlásí, jen když řeší nějaký problém. Když se problém vyřeší nebo ne, víckrát nenapíše ani řádku.
To samozřejmě neplatí pro " stálé korespondenty", kteří tu neřeší jen problémy, ale pravidelně přispívají a chlubí se svými kousky. Proti těm nemám nic.
Jinak já sám vlastním už několikáté Volvo, takže to pro mne není jen si dojít každého desátého pro výplatu.
Naučte se číst.
já čtu pozorně, takže Vám vadí lidi, kteří mají problém a snaží se to řešit a když se to vyřeší, tak už nepřispívají. No tak hrozný prohřešek to není a od toho tady jsou lidi, kteří i jednorázově rádi poradí.

old.fashioned
Vůz: XC60 D4 AWD MY 2017

Příspěvek od old.fashioned »

je dobře, že tu máme (neoficiální) stanovisko auto Volf, tj. odmítavé ke kritice, což se tak nějak dá čekat, ale empirická suchá realita je taková, že tento autorizák se tu (mírně řečeno) netěší zrovna dlouhodobě uživatelsky pozitivnímu hodnocení služeb.
ex: XC90, 2004, 2,4, 120 kW, Summum, D5244T, automat
ex: V40, 1999, 1,8, 85 kW, B4184S, manual

neuman zdenek

12345 píše:Četl jste pozorně? - píší zde pouze lidé, mimo stálých korespondentů, kteří mají špatné zkušenosti. Měl jsem na mysli lidi, kteří se sem přihlásí, jen když řeší nějaký problém. Když se problém vyřeší nebo ne, víckrát nenapíše ani řádku.
Naučte se číst.
Ano četl jsem pozorně, ale není to vůbec o stálých korespondentech, kam to stáčíte? Řeší se zde špatná, neochotná služba zákazníkům, která je bohužel poskytována za nemalé peníze. Lidé se zde přihlašují jak se zmiňujete, to je v pořádku, kde jinde by se měl zákazník zmínit o špatném přístupu prodejce. Tito lidé se jen snaží upozornit na nedostatky prodejen s následným servisem.
Budu se opakovat, doporučuji Váš konflikt řešit mimo naše stránky. Pokud by se tak nestalo požádám administrátora o uzamčení topiku.
Věřím tedy že si Vaše problémy dořešíte mimo naše stránky k oboustranné spokojenosti.

Roger
Vůz: V70T6 AWD '08 AT / V70R AWD '98 MT

Příspěvek od Roger »

Ani v autorizaku neverte, ze udelali presne to, co udelat meli a ze si neuctuji hodiny a dily navic, je to prece byznys... :bad:
Technicka, dela se XC60 ve stejne tovarne jako XC70? I to muze mit vliv na uroven vystupni kontroly kvality
V740 GLT 16valve89',111kW,B234Fman.5QoverdriveWagonBlackDemon - má brácha
V40 T4 98' man.147kW, 15.3.08 R.I.P. BitPower@chip-Václav. PRODEJ dílů

Krystof P.
Vůz: Volvo C70 2.3T5 / Volvo 945 200FT

Příspěvek od Krystof P. »

Díky za upozornění, zrovna jsem si chtěl v auto volf koupit novou XC90, ale když slyším ty negativní ohlasy a vyjádření pána ze jmenovaného dealerství, radši se jim obloukem vyhnu :ROFL:

penek
Vůz: 240 GL 1987

Příspěvek od penek »

Já bych IMHO řekl, že pokud by se zmiňovaný podnik k věci postavil čelem, tak bude brzy vše zapomenuto a palec nahoru. Ale nechci do marketingu nikomu kecat...

Keine Panik auf der Titanic!!!

neuman zdenek

penek píše:Já bych IMHO řekl, že pokud by se zmiňovaný podnik k věci postavil čelem, tak bude brzy vše zapomenuto a palec nahoru. Ale nechci do marketingu nikomu kecat...
No a to nám všem jde. Koupit si auto za 1,2 mega a nepostarat se o následný problém zákazníka, mě připadá tak jako? No jako u nás. :bad: Je velice špatné že se prodejce nedovede postarat o zmíněný problém a musí to dojít až tak daleko, že se to řeší na našich stránkách. Asi to ty prodejci chtějí. Jejich reklama a zadarmo. Pokud se budeme vracet k těm, co se vydávají za rádoby specializované odborníky, tak je budeme podporovat v jejich špatných službách, tak že co? tak že n....t. Asi půjdeme tam, kde si váží našich peněz. :twisted:

feroj

Příspěvek od feroj »

neuman zdenek píše:
penek píše:Já bych IMHO řekl, že pokud by se zmiňovaný podnik k věci postavil čelem, tak bude brzy vše zapomenuto a palec nahoru. Ale nechci do marketingu nikomu kecat...
No a to nám všem jde. Koupit si auto za 1,2 mega a nepostarat se o následný problém zákazníka, mě připadá tak jako? No jako u nás. :bad: Je velice špatné že se prodejce nedovede postarat o zmíněný problém a musí to dojít až tak daleko, že se to řeší na našich stránkách. Asi to ty prodejci chtějí. Jejich reklama a zadarmo. Pokud se budeme vracet k těm, co se vydávají za rádoby specializované odborníky, tak je budeme podporovat v jejich špatných službách, tak že co? tak že n....t. Asi půjdeme tam, kde si váží našich peněz. :twisted:
Já osobně to vidím jako komplex průser VOLVA CZ a je potřeba za něj přebrat odpovědnost, což už částečně udělalo tím, že začali celou kauzu řešit.
Kdyby šlo o jedno selhání řeknu si, to se může stát všude a kdykoliv, protože vše vykonávají jen lidé a Ti chybují.
Toto, ale není ten případ..
Pochybení je víc a je to více na sobě nezávislých subjektů, které nekonali nebo nedělali to co by se mělo a slušelo, proto to vnímám jako záležitost VOLVA CZ. Ta pochybení spadají jednoznačně pod jejich kompetence a oni musejí učinit opatření takového charakteru ,aby se více neopakovali.
Proto také čekám, že když už se to rozmazalo až tam, že se k tomu tím čelem postaví právě Volvo CZ, protože jde o renomé hlavně této značky.

mot
Vůz: S80, D5, MY04

Příspěvek od mot »

Volvo CZ by to mělo udělat tak, že odškodní zákazníka (opravit, zaplatit, nebo dát nové auto .. co já vím) a pak si to řešit s auto wolf.

No a k autu wolf ... antireklama je taky reklama ne? :D

Urvanej
Moderátor
Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40

Příspěvek od Urvanej »

Furt mi to tak nějak připadá, že se to tu rozjelo v lynč a nejvíc keců maji ti, co u Volfa nikdy nebyli.
Nechci se jich zastávat, jezdil jsem k nim se šáde a skončilo to omluvným telefonátem nejdřív z Boleslavi a pak od Volfa.
Nevim za kolik tam ty lidi pracujou, ale asi maji málo nebo co.
Poprosil bych zúčastněné, aby se vyjadřovali jen ti co mají co říct, na mlácení prázdné slámy tu máme lampárnu.
745, D24, M47, 1990, Kája; 945, B230FT, AW71, 1995, Jaruna; V70, D5, M56, 2004, Bertík; 944, B230FT, M46, 1991, Blex; XC90 V8, 2004; 142, B20A, M40, 1970 ; C40, RWD, 2024, Tramvaj ex: S40, 1.8, m3p, 1997; 764, B280F, AW71, 1988, Tomasssovka; 244, D24, M47, 1990, Blu; XC90 V8, 2005, Mastodont; V40, B4204S, M5P, 1996.

peter cz
Vůz: 850R; 760GLE; 940T

Příspěvek od peter cz »

Ještě tu nepadlo kde že to bylo vlastně servisováno?

Koukám že jsem tady asi výjimka, ale já byl u Volfa vždy spokojen, ať už to byl servis po koupi 850 nebo později kdy se tam už stavím třeba jen na diag či pro díly :unknown:

zedik
Vůz: V70 III , 2,5T, LPG

Příspěvek od zedik »

12345 píše:Rád bych se vyjádřil k tomu, co zde bylo napsáno.
Určitě nikdo nechce nikoho nachytat nebo otáčet proti „ferojovi“.
Jen jsem sbíral informace o tom, jak se vše odehrálo. Vždy je dobré nechat vyjádřit všechny zúčastněné strany. Udělat si názor na celou záležitost po vyslechnutí jedné strany není plně košer.
Feroj: „Auto Volf v mým případě, řekl bych může za bod 1) tedy olej v převodovce a kardanu , který měl v autě být kontrolován před prodejem a případně doplněn“.
Z výroby jsou všechny náplně naplněny dle přesných tabulek, následně pak při předprodejním servisu u dealera se po ujetí předepsaného počtu kilometrů, kontroluje, zda nedochází k úniku náplní. Stav náplní se kontrolují jen u náplní pod kapotou ( olej v motoru, chladící kapalina, brzdová kapalina, olej v servořízení a doplňuje se nádoba ostřikovače ). Co se týká podvozku, kontroluje se pouze netěsnost.
Další věcí je, zda dotyčný, který stav oleje v automatické převodovce kontroloval, zná přesný postup, jak se hladina oleje kontroluje. Zrovna automatická převodovka má několik záludností, proto jsem se původně ptal, jak se olej kontroloval a jaký olej se doléval. Přijde mi divné, že při nájezdu cca 8000 km začíná škubat. Ne snad, že bych se s takovým problémem nesetkal, ale určitě ne s takovým kilometrovým nájezdem. Otázkou zůstává, zda provedené dolití oleje nezpůsobilo tento problém?
Podle mě za bod 1) nedostatek oleje nemůže Auto Volf. Místní servisák D.Patočka, který je zde zmíněný, má určitě bohaté zkušenosti s kontrolou u nových vozidel. Ale v tomto případě je vedle.
Problém se zajišťovacími tyčkami světel si nedokážu vysvětlit, proč by měly chybět a už vůbec, proč by se vozidlo předalo bez nich. Vozidlo se kontrolovalo při předprodejním servisu a při předávání zákazníkovi se otevírá kapota a vysvětluje se, kde se co dolévá a kontroluje. Zákazník sice neví co kde jak má být, ale prodejce by si tohoto asi všimnul.
Komplikace s asistenční službou mě velmi mrzí, každopádně by bylo dobré i pro budoucí zákazníky, podat nějakou oficiální stížnost, aby se tím začal někdo zabývat, pokud už to tedy někdo neřeší.
K problému se samotným problémem s vozidlem. Model XC60 je dle mého názoru docela spolehlivé vozidlo, na kterém se může občas vyskytnout nějaký problém. Určitě bych hned nezařadil tento model do škatulky poruchové. Je pravda, že když se takováto porucha objeví po tak málo najetých km a vozidlo se stává nepojízdné, nezanechá to v zákazníkovi přílišnou důvěru. Každopádně věřím, že to byly na dlouhou dobu poslední problémy s vozidlem a feroj bude spokojený.
Ještě co se týká cen dílů, jak uvádí zedik, u všech dealerů je cena originálních dílů stejná, daná jednotným ceníkem. Nikdo si nesmí přidávat žádnou hodnotu nad tento ceník. Může nastat rozdíl při použití různých akcí ( např. 5+, rozvody atd. ) nebo hodinové sazby. Tu má každý dealer nastavenou jinak . U rozvodů je cena daná ke každému modelu pro všechny dealery a dá se zkontrolovat na stránkách Volvo. Zrovna tak je tam uvedený ceník, kde po zadání originálního čísla dílu vidíte cenu pro zákazníka. Pokud se někomu zdá, že zaplatil více než by měl, může si podle čísla ve faktuře toto zkontrolovat. Až bych si to zkontroloval, tak bych někoho napadal, že v podstatě „okrádá zákazníky“!
Jedna věc pro zedika – cituji: „tohle je muj nazor a moje zkusenost s nima, ja k nim uz nepojedu ani pro sroubek,vzdy radeji praha. proto me neprekvapuje tvoje zkusenost s poprodejnima sluzbama. muj nazor je ze i nove auto se posrat muze ale s tou sluzbou si mel smulu kde jsi to kupoval,uprimne verim tomu ze treba v ty praze by se chovali uplne jinak“ Asi jste nepochopil celou záležitost, v Plzni se auto jen prodávalo, oprava se prováděla v jiném servise. Tak jaké poprodejní služby v Plzni??! Připadá mi to, že když se auto koupilo v Plzni, tak za všechny problémy můžou tam?
sorry,reagoval bych urcite drive ale po letech jsem si dal dovolenou..tohle mi prijde vazne jako drzost,vy se tady kasate jak cena dilu je vsude stejna..muze se lisit hodinova sazba. vysvetlete mi jak nabidkova cena na nahradni klic (dle vin auta) u vas tedy muze byt o 1400kc !!! vyssi nez v praze? pokud je cena dilu stejna je u vas potreba o hodinu vice prace ??? nebo snad mate na toto o 1400kc/h vyssi sazbu nez v praze? cenu od vas mam stale v meilu - odesilal jakysi pan steinbach.stejne tak fakturu za klicek z prahy..takze nezlobte se na me ale sproste odrbavate zakaznika a jeste tady pisete nesmysly.

Zpět na „S / V60 (-16), V / XC70 III, S80 II, XC60 (-16)“