http://volvospeed.com/vs_forum/index.php/topic/86240-modifying-fwd-turbo-volvos-read-dont-comment/
..aneb Amerika už dávno objevena byla

Tak já si myslím, že T5 mají vstřiky dostatečně silný, tuším ,že 390ccm??? a Tlak turba stačí poladit táhlo na turbu a hnedle tlačí přez 1.0bar.Marek píše:Tak co se puvodniho CBV tyka,tak urcite.Prioteviral by se a dochazelo by k pretaceni turba...
Nehlede na to,ze jine BOVka maji i vetsi propustnost.
Ohledne uprav je to jedno s druhym,nikdy nezustane jen u zakladu,ale to je jasny...![]()
Marra tusim daval vstriky 440ccm + ja mu dodaval regulator tlaku paliva a stejnak to bylo uplne ve vrsku slabsi.
Ale nechci tady balamutit hlavy,nejsem si tak uplne jistej.
Pokud je to eRkovej motor,tak je jasny,ze v zakladu bude 100pro silnejsi,nez treba obyc. T5.
karlos píše:no...nebudu se pouštět do debat - jen odkaz na tento článek:
http://volvospeed.com/vs_forum/index.php/topic/86240-modifying-fwd-turbo-volvos-read-dont-comment/
..aneb Amerika už dávno objevena byla
Koukám máš nějaký novinky v podpisu...láďa píše:Tak já si myslím, že T5 mají vstřiky dostatečně silný, tuším ,že 390ccm??? a Tlak turba stačí poladit táhlo na turbu a hnedle tlačí přez 1.0bar.
Ne e nikoli, autochiptunning...mám v té firmě známého tak mi to udělal za pakatel, ale zítra jedu na reklamačku, bo mi to od té doby jede v nouzáku a Márra mi to napíchnul a řekl, že mám chybu softwarudali píše:Koukám máš nějaký novinky v podpisu...láďa píše:Tak já si myslím, že T5 mají vstřiky dostatečně silný, tuším ,že 390ccm??? a Tlak turba stačí poladit táhlo na turbu a hnedle tlačí přez 1.0bar.BSR?
Doufám, že jestli se jim to podaří dát dopořádku (nemyslím vrátit zpátky do série, ale zvýšenej výkon a bez nouzáku), že to vezmeš ověřit na brzdu.láďa píše:Ne e nikoli, autochiptunning...mám v té firmě známého tak mi to udělal za pakatel, ale zítra jedu na reklamačku, bo mi to od té doby jede v nouzáku a Márra mi to napíchnul a řekl, že mám chybu softwaruVymazal mi to a za deset minut to svítilo znovu....
Kdybyste objednávali 19T vrtuli a compressor housing, tak pro mě pls taky:)Bohouš píše:dali - tak já pořeším s mechanikem ten sportovní kat a pak můžeme společně objednat toto. Nebo to objednáme hnedka ???
Měl si pravdu. Na 850R mám jen jednu lambdu před katem (ale v papírech mám Euro II). Dneska se montuje komplet 3" výfuk bez katu, takže jsem si docela oddechl, že tam ta druhá lambda není. Další krok by teď mohla být jednotka. Ideální by bylo teď instalovat 19T vrtulku a pak software v jednotce přímo napasovat na tenhle hardware.dali píše:Omyl... moje a tvoje auto má jen jednu lambdu před katem, Bohoušovo už má dvě, jednu před, jednu za katem. Všechny 850R 2,3 plnily pouze Euro I, byl bys velká výjimka.
Vezmu, ale až zítra, dnes to nestihnu....teď mi volal, že prý mi tam dá nějaký nový sofwar a mělo by to být v pořádku....tak jsem zvědav.dali píše:Doufám, že jestli se jim to podaří dát dopořádku (nemyslím vrátit zpátky do série, ale zvýšenej výkon a bez nouzáku), že to vezmeš ověřit na brzdu.láďa píše:Ne e nikoli, autochiptunning...mám v té firmě známého tak mi to udělal za pakatel, ale zítra jedu na reklamačku, bo mi to od té doby jede v nouzáku a Márra mi to napíchnul a řekl, že mám chybu softwaruVymazal mi to a za deset minut to svítilo znovu....
Tak to máš dobrý, za prvý si ušetřil nádrž benzínu při přepisu, a co se týče budoucího provozu auta, a výmyslů z Bruselu, vždycky na tom budeš lípRay Doyle píše:Měl si pravdu. Na 850R mám jen jednu lambdu před katem (ale v papírech mám Euro II). Dneska se montuje komplet 3" výfuk bez katu, takže jsem si docela oddechl, že tam ta druhá lambda není. Další krok by teď mohla být jednotka. Ideální by bylo teď instalovat 19T vrtulku a pak software v jednotce přímo napasovat na tenhle hardware.
Je to švédský JT, provedení s 2 tlumiči, od turba průměr 3", kulatá koncovka 4". Není to nerez ale nějaký plech s hliníkovou povrchovou úpravou, nerez je jen koncovka. Už jsem ho měl na Saabu 9-5 a spokojenost. A hlavně mě komplet výfuk i s dopravou a montáží vyšel sakumprdum na 14tKč, což je podle mě prima. http://www.jt-tuning.sedali píše:Tak to máš dobrý, za prvý si ušetřil nádrž benzínu při přepisu, a co se týče budoucího provozu auta, a výmyslů z Bruselu, vždycky na tom budeš líp![]()
Co přesně zač je ten 3" co dáváš? Já už se nemůžu dočkat až dorazí ten můj.
No na ten jsem koukal zas já někde na ebay:) Ale u JT už jsem tak nějak věděl do čeho jdu, s OBX žádný zkušenosti nemám. Tak na nějakém srazu porovnáme...dali píše:Já OBX. Na JT jsem taky koukal. Nebejt těch dvou downpipů (s tím co zbyde mám taky plány) co se dodávaj s OBX, taky bych do něj asi šel. OBX je nerez, předek 3" až po trubku místo katu, od půlky pak 2,5" a je o něco levnější. O kolik přesně uvidím až ho budu mít v ruce.
Mě poštovný ze Švédska taky vyšla na skoro 2000Kč:(dali píše:Na druhý straně louže říkaj že OBX je "Best bang for buck" jenže je to vyjde i s dopravou až pod nos v přepočtu na 8000 Kč....
Určitě. Momentálně se snažím zjistit, co by stála odborná montáž s vyvážením. Asi by taky bylo ideální to kdyžtak řešit třeba 3 kusy najednou. Určitě to jde přehodit i doma, ale moc nevěřím tomu, že bez vyvážení to bude to pravý.Ray Doyle píše: Kdybyste s Bohoušem objednávali tu 19T vrtuli a compressor housing, tak bych do toho šel taky, ať se ta doprava rozpočítá na víc lidí.
dali píše:Určitě. Momentálně se snažím zjistit, co by stála odborná montáž s vyvážením. Asi by taky bylo ideální to kdyžtak řešit třeba 3 kusy najednou. Určitě to jde přehodit i doma, ale moc nevěřím tomu, že bez vyvážení to bude to pravý.
To je právě přesně bod, kde běžný nalévači softwaru končí a pokud po nich chceš individuální řešení, zpravidla se začínaj kroutit ... Na tohle už žádnej koupenej soft bohužel neexistuje ani metoda y=(x+n) na to nezabírá. Chce to postavit na brzdu a někoho kdo si dokáže přečíst mapy z řídící jednotky a na základě toho je přepsat přímo na míru toho auta. Výsledek oproti univerzálnímu softwaru by měl bejt nebe a dudy. Nejdřív zjistím kolik za tu výměnu vrtule a vyvážení (dotaz už jsem hodil).Bohouš píše:Také bych to nechal případně přehodit profíky........dali zjisti prosím ten optimalizační soft, neboť toto mě dnes odpověděli z BSR:
Máš konkrétní plán, komu to svěřit, někoho osvědčenýho? Třeba by byl blíž.Ray Doyle píše:Další krok by teď mohla být jednotka. Ideální by bylo teď instalovat 19T vrtulku a pak software v jednotce přímo napasovat na tenhle hardware.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé