Mimochodem, myslím, že navzdory mému volnému vztahu k povolené rychlosti a parkování, je málo slušnějších řidičů než jsem já. Dodržuju zip, pouštím autobusy ze zastávky, v koloně pouštím auta z vedlejších, uhýbám vozidlům s PPJ, pouštím lidi na přechodu (striktně a i tehdy, když to pro mě znamená zabrzdit z 80 km/h, kterými jsem se rozhodl jet na padesátce - samo tam, kde mám šanci chodce z dálky vidět nebo bezpečně vidět, že tam není). Když parkuju, tak tak, abych nikoho neomezoval, když je někde 80 a je bezpečné jet 50, jedu 50... A snažím se myslet za ostatní, což mi nespočetněkrát zachránilo plechy a mnoha lidem i život / zdraví. řídím 12 let a (klep, klep) nikdy jsem neměl bouračku, nikdy jsem nikoho nezranil, nikdy jsem ani neťuknul žádné auto. A ne proto, že bych jezdil málo, poslední léta se nedostanu pod 40 000 km ročně... Tento fakt mi dává určité sebevědomí, že něco pravděpodobně nedělám úplně špatně.[/quote]
Ahoj vsem! Souhlasim s Tomasovo popisem viz vyse. Ono je opravdu mnohdy lepsi, dat na instinkt a zkusenosti, nez se tupe drzet vsech pravidel, ktere mnohdy udeluje ruka zakona, ci orgána a samozrejme ze ta leva ruka nevi co dela prava...
A pokud clovek proste nechce doplatit na ty vychcanky viz mereni za ceduli KOTEHULKY v poli; parkovani u prechodu pred vlastnim domem atp... Je treba se branit stejnou silou jakou oni utoci. A kdyz se branit, tak chytre a slusne.
OT
Sam za sebe jsem si poridil detektor radaru.
Ne proto, ze jezdim jako cune. Ale proto, ze oni take nedodrzuji zakon, ktery prikazuje oznacit usek mereny radarem. A i kdyz napr.usekove mereni je vetsinou znaceno cedulemi, tak jsem samozrejme v zivote nevidel prenosnou ceduli, ktera ma byt vystavena v pripade, ze nekde stoji auto s bradavici... Duvod? Jednoduchy - cedule jim vyrobili tak velke, ze se nevejdou orgánum do těch jejich škoftlí a tak i oni museni porusovat zakon.. (jj, to je jina, kdyz clovek vidi v Anglii ty krasne policejni V70 hmmm

tam by se cedule vesla)
A dalsi a dalsi.. Jako napriklad, ze radar-bradavice v orgánovskym aute je certifikovana a kalibrovana statni zkusebnou pro mereni jen v urcitem uhlu vuci vozovce a merenym vozidlum. V pripade nedodrzeni takove polohy mericiho vozidla a ucinene fotografie je pak mereni zpochybnitelne. (ano, samozrejme, kdo by se do takove zabomysi valky poustel... ale proste to tu je. Na kazdou zbran, kterou na nas maji se da najit nejaka jina zbran. Slusná/ě)
Zajímají nás následující parametry, které je vhodné si zapamatovat:
-maximální vzdálenost měření 60 metrů
-odklon osy svazku antény od směru jízdy měřených vozidel 22.5° s tolerancí +/- 0.5°
-přesnost měřící části - do 100 km +/- 3 km/h, nad 100 km/h +/- 3%.
-přesnost nízkofrekvenční části - do 100 km/h +/- 1 km/h, nad 100 km/h +/- 1%
-rozsah zaručované přesnosti měření 20 - 250 km/h
Takze ja se svym detektorem radaru jen branim proti porusovani zakona samotnymi orgány.
Nehlede na to, ze
Detektor radaru jakozto pasivni prvek neodporuje Zakonu o pozemnich komunikacich c.361/2000 sb. §3 odst.4 -(zjednodusene) Ucastnik provozu nesmi pouzivat technickych prostredku a zarizeni, ktera znemoznuji, ci ovlivnuji funkci technickych prostredku uzivanych policii / vojenskou policii pri dohledu na bezpecnost provozu na pozemnich komunikacich. (cimz se m.j.rozumi i mereni rychlosti samozrejme..)
B.T.W. je zajimave, kolik vselijakych radoby udelatek o kterych si clovek bez detektoru mysli, ze meri rychlost, tak vlastne vubec nemeri, resp.detekuje Vasi rychlost a pak "to tam blika 50!, 50!" ale nemeri... Protoze radary, co v CR opravdu meri jsou jen Radary:
Ramer AD9 Ka-band 34.0 GHz a Ka-band 34.3 GHz a
Lidary - lasery: Kustom ProLaser III.
Jan