Menhirovo Volvo

První generace velkých předokolek
  • Autor
  • Zpráva
Menhir
Vůz: 850 Estate

Menhirovo Volvo

Příspěvek od Menhir »

dab píše:To dítě má nešovice, ne?
Das haben komáři gemacht! :evil:

netopyr petr
Vůz: Volvo V40 1.8 Modra met B4184S2 2004

Menhirovo Volvo

Příspěvek od netopyr petr »

komar potrebuje radu. kde je v Praze ten Autodoktor? ze bych toho sveho mazla take nechal uklidit a hlavne toho zabozrouta pod kapotou. :palec:

yoby
Moderátor
Participant x 1

Menhirovo Volvo

Příspěvek od yoby »

2netopyr petr: viewtopic.php?f=12&t=11152

Menhir

Menhirovo Volvo

Příspěvek od Menhir »

Když chceš zkratovat kontakty... :lol:

hroch32

Menhirovo Volvo

Příspěvek od hroch32 »

Tak já mam na Autodoktora dobré až vynikající reference. Fakt mě mrzí, že Ti to takhle nevyšlo. Holt i nejlepší tesař se utne.... Ber to tak, že teď sis to vyžral a už budeš mít pokoj.

Menhir

Menhirovo Volvo

Příspěvek od Menhir »

Tak jestli jsem to ještě nepsal, mám nové rozvody, takže Graham Green je v cajku. To auto teď prakticky nemá chybu, nevím o sebemenším detailu, který by nefungoval. Nedostatek má jediný – absenci dalších 100 kW. Ale to třeba přijde časem. :razz:
Koupil jsem nová kola – pár let staré origo 16'' plecháče z V 70 za 2.000 :mrgreen: s gumama na dojetí. Přes zimu je nechám nastříkat na barvu auta a pak jim obuju nějaké luxusní gumy, 205 nebo 215. :razz:
15'' nechám na zimu, téměř nové letní gumy Firestone z nich prodám (přijímám objednávky) a na zimu koupím Nokiany. :pij:

V úvodním popisu mám nové fotky! :shock:

hroch32

Menhirovo Volvo

Příspěvek od hroch32 »

Tak teď už snad bude jen dobře sloužit :palec:

Co to máš za rotvajlera v kufru? To narazil s cihlou na plynu do stěny nebo mu někdo takovou natahl :lol:

Menhir

Menhirovo Volvo

Příspěvek od Menhir »

hroch32 píše:Co to máš za rotvajlera v kufru? To narazil s cihlou na plynu do stěny nebo mu někdo takovou natahl :lol:
To takhle jednou vyhlížel zadním oknem a já jsem tam dal trojku... :mrgreen:

hroch32

Menhirovo Volvo

Příspěvek od hroch32 »

Menhir píše:
hroch32 píše:Co to máš za rotvajlera v kufru? To narazil s cihlou na plynu do stěny nebo mu někdo takovou natahl :lol:
To takhle jednou vyhlížel zadním oknem a já jsem tam dal trojku... :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

MMS80

Menhirovo Volvo

Příspěvek od MMS80 »

Taky se přidávám a gratuluju k autu, to ja mam asi 3 měsíce lokomotivku S80 V6 a taky se na dalnici nemazlí ))..
JJ, bmw majitele mi začinaj smrdět gelem čim dál víc, samej tuner a podobná verbeš, jen do nich :D ..

Jinak ten čoklík má ode mně 10/10 - frajer :) :tlesk:

Menhir

Menhirovo Volvo

Příspěvek od Menhir »

Tak už mám oba stěrače ze světel pryč. Je to synkova oblíbená zábava. Když ulomil uchycení jedné ostřikovací hadičky, radši jsem ty stírací části oddělal a dal do kastlíku. :neutral:

element5
Vůz: 100hp

Menhirovo Volvo

Příspěvek od element5 »

Menhire, fotky tvýho prcka jsou dost dobrý. Odhaduju, že mám tak rok, než ten můj začne provádět podobný experimenty. :lol:

A samozřejmě taky gratuluju. :palec:

Menhir

Menhirovo Volvo

Příspěvek od Menhir »

element5 píše:Menhire, fotky tvýho prcka jsou dost dobrý. Odhaduju, že mám tak rok, než ten můj začne provádět podobný experimenty. :lol:
A samozřejmě taky gratuluju. :palec:
Děkuju! Šimonek je na auta jako dělanej. U našeho vydrží stát dlouhé desítky minut. Škodí zvenku a dobývá se dovnitř. :prace: Nejradši má místo řidiče. :neutral: Tam hraje na ovládací prvky rychlostí koncertního klavíristy. Vždycky pak usedám a dvě minuty ladím kolečka a čudlíky do správné polohy. :lol:
Ale když mi utrhl figurku losa-vůdce stáda z palubní desky, dostal zákaz vstupu. :!:
Losa jsem samozřejmě hned zase přilepil. Silikon vozím pro jistotu s sebou. :prace:

Menhir

Menhirovo Volvo

Příspěvek od Menhir »

Tak se mi zdá, že je něco podezřelého ve státě Švédském... 8)
Od vstupního servisu v červenci totiž jezdím absolutně bez problémů, vůbec nic nežádoucího se s Grahamem neděje. Všechno šlape, jak má, od klimatizace přes dálkový centrál či stěrače až po lampičky v interiéru, o jízdních elementech vůbec nemluvě. Až se bojím, co by se tak mohlo vyvrbit. Ťuk, ťuk...
Vedle toho, co tady vidím řešit za poruchy u mnohem mladších aut, musím starej dobrej atmosférickej 10ventil pochválit. Dokonce už se s ním "učím jezdit" – to myslím tak, že ačkoli prvotní nadšení brzo vystřídala touha po R-ku, už přicházím na to, že tohle je prostě klidnější auto pro klidnější jízdu. On ten dnešní provoz člověka svádí, aby na to dupal, ale tím spíš není na škodu jít tak trochu proti proudu a snažit se provoz zklidnit. Nebo aspoň zklidnit sám sebe. Prostě je dobrý naučit se jet tak, jak to konkrétnímu autu sedí. A vychutnávat si "rodinný výlet"... :razz:
Takže když jsem chtěl nejen bezpečné a prostorné, ale taky spolehlivé a bezporuchové auto, vypadá to, že jsem nevybral špatně... ;-)

Ale abych zase úplně nekecal - chvílema mi svítí kontrolka světel. Nevíte proč? :neutral: :?:

hroch32

Menhirovo Volvo

Příspěvek od hroch32 »

Menhir píše:...Ale abych zase úplně nekecal - chvílema mi svítí kontrolka světel. Nevíte proč? :neutral: :?:
Po nastartování svítí dokud nesešlápneš brzdu, to ale určitě víš :) Mně taky občas svítí, nutno ovšem podotknout, že v tu chvíli mi nesvítí pro vyvážení levé přední světlo, což asi bude souviset :mrgreen: Asi tam mám někde zoxidovaný kontakt. Takže návrh - koukni, jestli nemáš taky něco takového, díky čemuž Ti občas nezhasíná nějaké světlo.

dab

Menhirovo Volvo

Příspěvek od dab »

Pch, pch ... atmosférický motor. Auto bez turba je jak ženská bez orgasmu! :twisted:

Menhir

Menhirovo Volvo

Příspěvek od Menhir »

dab píše:Pch, pch ... atmosférický motor. Auto bez turba je jak ženská bez orgasmu! :twisted:
To máš recht! :palec:
Jenomže jezdit po veřejných cestách s turbem, to je jako prožívat na veřejnosti ten orgasmus. :mrgreen:
Jsem volvista, tedy řidič klidný a ohleduplný. Po městě jezdím jen 70, mimo město 110, na dálnici kolem 160. A na to mi 10V atmosféra bohatě stačí... :tlesk:
Ne že bych nebral hóóódně spolehlivou T5. Ale to bych si pak po večerech musel nadávat do prasat. Už se vidím, jak bych to mastil. :neutral:

Daniel Kout
Vůz: S90 B5

Menhirovo Volvo

Příspěvek od Daniel Kout »

Menhir píše:
dab píše:Pch, pch ... atmosférický motor. Auto bez turba je jak ženská bez orgasmu! :twisted:
To máš recht! :palec:
Jenomže jezdit po veřejných cestách s turbem, to je jako prožívat na veřejnosti ten orgasmus. :mrgreen:
Jsem volvista, tedy řidič klidný a ohleduplný. Po městě jezdím jen 70, mimo město 110, na dálnici kolem 160. A na to mi 10V atmosféra bohatě stačí... :tlesk:
Ne že bych nebral hóóódně spolehlivou T5. Ale to bych si pak po večerech musel nadávat do prasat. Už se vidím, jak bych to mastil. :neutral:

Přesně tak. 8)

Většinou vozím manželku a dvě holčičky. Pak je ze mne klidný Volvista.

Když jedu sám, tak si dělám radost. Ne, že bych jezdil jako prase, ale rychleji - a jenom někdy. Většinou je to o pohodě a občasné akceleraci, když se mi chce. Co je ale nejhorší je skupina lidí, která se mě snaží přadjíždět. Ne Lexusy, ne poslední BMW a Mercedesy apod. Jejich majitelé si většinou už nemusí nic dokazovat a jednou tak, jak potřebují. Všichni víme o jakých týpkách mluvím. A já nevím proč, na autě mám plechové 15ky, koncovka výfuku je jen 1x, auto nemá žádnou závodnickou barvu.

A já jsem tak blbej, že se občas chytím. A to si pak nadávám do pitomců.

Menhir

Menhirovo Volvo

Příspěvek od Menhir »

Danniel74 píše:A já jsem tak blbej, že se občas chytím. A to si pak nadávám do pitomců.
To je ono. Já bych se chytal pořád. :razz:

Daniel Kout

Menhirovo Volvo

To je ono. Já bych se chytal pořád. :razz:[/quote]

No dá se to odrušit. Já se kouknu dozadu na 2 dětské sedačky ... a seru na blbečka. 8)

Menhir

Menhirovo Volvo

Příspěvek od Menhir »

Teď jsem viděl film "Siréna od Mississippi" (Belmondo, Deneuve, Truffaut). Pěkná scéna: jedou autem, on řídí, ona říká - "Můj bejvalej za volantem pořád nadával. Kdo ho předjel, byl *****, koho předjel on, to byl zase vůl. Takže radši předjížděl. Říkal, že je lepší bejt za svini než za blbce."

A moje žena na to: To jseš celej ty! :mrgreen:

A měla pravdu. S tím drobným rozdílem, že nemám turbo, takže u některých "hajzlů" mávnu rukou a dím: "My se kocháme! My nikam nespěcháme! My jsme hranatí volvisti!" :ryby:

Daniel Kout

Menhirovo Volvo

Taky jsem hranatý Volvista. :lol:

Jen přemýšlím, do jaké grupy patřím...... :lol:

dab

Menhirovo Volvo

Příspěvek od dab »

No, když se mi někdo lepí na prdel, tak taky kouknu dozadu ... přidám plyn, ozve se fííííííí ... a dozadu se ani nekoukám. Kdo je taky zvědavej na ty očouzený tlamy, no ni ... ?

Daniel Kout

Menhirovo Volvo

dab píše:No, když se mi někdo lepí na prdel, tak taky kouknu dozadu ... přidám plyn, ozve se fííííííí ... a dozadu se ani nekoukám. Kdo je taky zvědavej na ty očouzený tlamy, no ni ... ?

No já se do toho moc nepouštím, protože nejlépe ujedu na dálnici.

U nás v horách :lol: , kde je samá zatáčka, se na menší a hbitější auta moc nechytám... :lol:

Ale neva, nekoupil jsem si motokáru. :lol:

wickey
Vůz: V70 D5 AWD, S60 D5, C70 T5 Cab, XC90 V8

Menhirovo Volvo

Příspěvek od wickey »

Danniel74 píše:
A já jsem tak blbej, že se občas chytím. A to si pak nadávám do pitomců.
tak. aspon v tom nejsem sam.. vcera me vyprovokoval Medved R320 4Matic - zjistil jsem, ze potrebuji ctyrkolku, protoze FWD je proste des.
Ale dal jsem sobe (a hlavne pritulkyni) slib, ze se budu mirnit.
'01 C70 T5 cabrio - B5234T3, M56LK 176 kW #601 - signal red /// '06 V70 D5 AWD - D5244T4, M66 AWD 136 kW #459 - dawn blue pearl /// '06 S60 D5 - D5244T4, M66 136 kW #459 - dawn blue pearl
'08 XC90 V8 AWD Sport - B8444S, AWTF-80 SC 232 kW #612 - passion red /// '03 S60 T5 - B5234T3, AW55-50SN 184 kW #449 - mistral green metallic

ex: '84 760 GLE TD; '90 940 GLE; '96 850 2.5 20V; '91 440 1.8 K; '98 V70 R AWD; '97 850 R; '00 V70 R AWD, '87 740 GL, '97 850 GLE, '04 S60 R AWD, '98 V70 XC AWD Cross Country, '99 V70 XC AWD Cross Country, '99 S70 2.5 20V, '00 V70 XC AWD Cross Country, '04 XC90 2,5T AWD

Zpět na „850, S / V70 (-00), C70“