ok2ucx píše:Mě trošku "děsí" ty fotky - jsou nějak superpodivně vyfiltrované, vytažené barvy a na té trávě, jako by to tam ani nestálo. Proč tohle někdo dělá? Za mě drobné - možná nepodstatné - mínus, resp. takové fotky neříkají vůbec nic.
Technicky: u XC se připrav (kromě zmíněného automatu) i na větší drobáky na to, dát čtyřkolu (AWD, Haldex) do pořádku - najdeš tady toho tuny.
U benzínů - 2.5T je v pohodě, drobné mohou být znavené cívky (jakmile na ně sáhneš, třeba po doporučené výměně svíček, začnou (civky) praskat, kus 1000Kč, jo drobné, ale máš na dalších 10 let klid). Taky nechej vyčistit odvětrání klikové skřině, do budoucna si tím ušetříš hromadu trablů.
Dvojková XC70 se ti pak odvděčí pěkným svezení, pohledem na okolní auta z o chlup větší výšky, vyššího prostupu a pohodě při jízdě do kopce na sněhu.
XCčka jsou obecně dražší než jejich V70 bratříčci - pokud si vyhlídneš taky kombík V70, ale třeba v předokolce a atmosférou 2.4i a v manuálu, budeš mít provozní náklady (i ty počáteční ponákupní) potenciálně nižší - tedy pokud obracíš každé € v kapse. Při nakupu auta za 2500€ se můžeš ve zmíněném ponákupním servisu vysypat hodně přes 50% nákupu.
XC - je vyšší -> má vyšší spotřebu
AWD - žere taky více
Automat - žere více
Rozumem bych volil kombík, ale jiný, než sis vyhlídnul.
Peníze ušetřené za cenu nákupu auta raději investuj do toho ponákupního servisu a budeš mít spolehlivého dělníka. Jo, nebude to sexy-XC kráska, ale nebudeš ani litovat.
Pokud "musíš" mít XCčko, tak si na to vyhraď více €.
P.
Díky za tvoje informácie. Od teba je to super.
Každopádne, aby som uviedol na mieru trochu informácií. Neobraciam každé €, ale momentálnej situácií nedisponujem "horibilnou" čiastkou k nákupu auta.
Prečítal som toho (hlavne tu a za to Vám veľké DÍKY) veľa ohľadom každého. Sú mi, v teoretickej úrovni, známe problémy/chyby/možnosti ako XC70, tak V70.
Taktiež beriem v úvahu, že XC má navyše niekoľko vecí, ktoré V nemá. A práve tieto veci robia veľké rozdiely, ako v spotrebe, tak v servisoch. XC mám v hľadáčku aj z dôvodu chalupy v horách. Tiež rodičovský dom nestojí na rovine. Proste drobnosti, kde by sa využilo XC sa za roky nazbierali. Je pravda, že najradšej by som sa videl v XC90, ale hold. Človek nemá na opičku, tak si bude musieť počkať

.
Hlavne kvôli automatu, haldexu a podobne, hľadám človeka, ktorý by to obhliadol, aby som mal istotu, že to auto vydrží 2-3 roky pokým sa situácia neustáli.
PS: Ešte jeden dotaz. Vždy som mal v tom trochu bordel. Dvojková XC70. Teda počítam, že tým myslíš P2. To auto čo som uviedol vyššie je P2? P1 je V70 s označením XC?