papaya píše:Ahoj všem,
můj první příspěvek se hned bude týkat žádosti o radu při výběru (nebo spíše schválení) rodinného kombi. Momentálně se rozhoduji mezi Passatem, Superbem a V70/V60. Můj rozpočet bude 400-500 tis.
Byl jsem se podívat v Liberci ve Volvu na kufry V60 a V70 (Superba jsem neviděl, Passat 2016 mě velikostí zklamal), protože máme malé dítě, není vyloučeno další a velikost je pro mě alfa a omega všeho. Osobně jsem se v té V70 našel, manželka zase ve V60 (já praktičnost, ona design). Momentálně se pořád nemůžu rozhoupat, protože ta V60 mi přijde "kufrově" skoro stejně dlouhá a široká, jako naše S40 - měřítkem je rozložený kočárek.
A teď, proč jsem přišel pro radu. Momentálně nejsem schopen říct, kolik auto najede ročně. Bude prostě rodinné an všechno. S40, co teď máme, zůstane manželce jen na ježdění do práce. Jde mi o to, zda koupit raději V70 rok 2012 D3, D4 s nájezdem do 100 tis. km., ale za cenu slabší výbavy, nebo koupit třeba V70/XC70 rok 2009, D5, s nájezdem 180 tis. km, ale v plné výbavě. I přes to všechno počítám, že než bych najel 250 tis. km., tzn 70 tis. u toho většího nájezdu, bude to otázka, řekněme 7 -10 let, v případě toho menšího nájezdu ještě déle. Poradit potřebuji od někoho, kdo takový nájezd, nebo vyšší, má (180 tis) a může mi objektivně říct, co mě by mě eventuálně čekalo v budoucnu za servis, jestli třeba nezačne drnčet palubní deska, kdy a za kolik přijdou rozvody, výměna podstatnějších částí motoru/podvozku apod. A za další, je nějaký rozdíl v kvalitě V60 a V70, protože mi přijde, že těch V60 je všude hafo a se slušnou výbavou i za pěkné peníze.
Logicky ve mě totiž ten nájezd 180 tis. km evokuje nechuť k takové koupi, když koncern v té samé, ne li větší výbavě, koupím o tři čtyři roky mladší a s nájezdem do 100 tis. Tak si říkám, v čem je zakopaný pes, že jsou ty V70/XC70 tak drahé, potažmo ten koncern tak levný. Je Volvo opravdu o tolik kvalitnější než koncern? Nebo je to tím, že těch Passatů a Superbů je oproti V70/XC70 tolik, že to cenu sráží dolů.
Naši S40 jsem kupovali v roce 2012 na 78 tis. km, r.v. 2009, nafta 2.0., 100 kw. Teď najeto cca 150 tis. km. Za tu dobu odešel alternátor a jeden xenon, jinak ťuk ťuk nic - krom běžných věcí, jako kotouče, desky, filtry, náplně a nějaká tekutina do výfukového filtru či co. Takže s Volvem jako takový, jsme zatím spokojeni. Taky si říkám, jestli třeba ta V70 řada není jako víc kvalitnější, jako třeba fabie vs. Superb.
Předem děkuji všem za reakci, případně doporučení.
V60 bude mít podle mě menší kufr docela o hodně. Známý měl XC70 III a ten kufr byl obrovitánský, myslim že i v mojí XC60 je
výrazně menší než v V/XC70. Takže na kufr bych rozhodně doporučil něco takového jako řadu 70.
Důvod jiné ceny sis asi určil sám. Koncernu zde bude vysoká nabídka a proto musí být cena jinde než u Volva, u kterých taková nabídka není.
Výbavu si musíš zvolit sám, jestli opravdu potřebuješ odvětrávané sedačky na úkor nájezdu

Ten známý s XC70 měl téměř plnou výbavu (adaptivní tempomat, odvětrávané elektrické sedačky, BT, varování před kolizí... no krom GPS a střešního okna snad vše), nájezd 200tis. (D5 136kW), MY08 a jediné co tam tak měl bylo bouchající ložisko na předním kole. A mimochodem když auto prodával, tak ho dával asi za 320.000,- a nemohl sehnat kupce a to to byla opravdu špica, včetně servisky a nahraného polestaru.