Nový majitel Volva - nedovezlo nás do cíle

Nejnovější Volva od roku 2015/16
  • Autor
  • Zpráva
tomsi
Vůz: V60 II

Příspěvek od tomsi »

jergus.balaz píše: 20 čer 2025 14:27 Na prevadzkovu teplotu sa to hreje rýchlo, lebo na vodný okruh je pripojených milión zdrojov tepla.
Vypaľovanie je kapitola sama o sebe, ja som jazdil 80% diaľnice, vypalovalo to tak raz za tisíc km, a trvalo pri diaľničnej rýchlosti 135km/h na tempomate cca 40-50km. A odsledovať sa to dá len cez zvýšenú spotrebu a znížený dojazd.
Takto se chovají VEA diesely? Sám mám D4 v "nové" V60 a právě jsem si říkal, že je zvláštní, že jsem regeneraci zaznamenal snad 2x, jestli vůbec. 1. když jsem si to dovezl, dojel po dálnici do města a zastavil na prvních semaforech jsem cítil silnější vrnění motoru a dokonce asi i viděl trochu kouře v zrcátku. 2. teď nedávno jsem dojel k domu a zase takové kolísavé nepatrné zvýšení otáček, ale mohla to být jen zátěž kvůli vedru a klimatizaci a nějakému jinému odběru.
Četl jsem někde u někoho kdo to monitoruje s D5T5 naopak, že prý ty VEA regenerují skoro pořád po trochách jakmile se zahřejí a nenechávají to vůbec moc zaplnit, tak nevím.

Jakub Svoboda
Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110

Příspěvek od Jakub Svoboda »

Ano, regerace u VEA probiha kdy chce. Jen musis mit nejnovejsi SW v ECM.

Zpět na „S/V/XC 90; V/XC 60“