Tak si sem po dlouhé době něco odložím...
Už od koupě jsem si musel trošku pohrávat se spojkou (štelovat), aby byla po sešlápnutí mimo záběr. Konzultoval jsem to s jedním "guru", který mi vysvětlil, jak a co má na spojce fungovat a jak a co už je pravděpodobně špatně. Inu nakoupil jsem díly, sehnal pár záložních (co kdyby) a známej zaúkoloval přátele v servise - kdy jim byl po ruce.
Nutno říci, že spojka šla ztuha a vše k výměně směřovalo, ikdyž pocitově po nastavení zabírala celkem správně. Nevím, jak dlouho se na tom předtím jezdilo.. Ale po výměně spojky mi byly předány původní díly (viz foto) a vysvětlení, že možná bude třeba najet pár desítek kiláčků, aby fungovala jak má. (

)
IMG-20241026-WA0000.jpg
Nebyl čas ztrácet čas, tak jsem s autem odjel. Nebylo potřeba najet ani 70km, aby se člověk dovtípil, že je něco špatně a nájezdem se to nesrovná. Přeřazování šlo obtížně, při zastavení nešlo zařadit a když, tak místo jedničky skočila zpátečka (vytrestalo mě pár křižovatek), než jsem zjistil, jak "dojet". Měl jsem za sebou už ale pár hodin cestování a řešit večer daleko od bydlení spojku nebylo v mém zájmu (se služebním autem čekajícím doma ani není třeba)
Nakonec jsem po pár hodinách rozebírání a zkoumání přišel na to, co může u spojky v originálním poskládání dělat bordel.. Po té době používání spojky byla osa pedálu a hlavního spojkového válce zdeformovaná a chod spojky byl prostě částečně bez záběru válce. Ale co s tím? Z kulatého otvoru pro spojku je ovál, nový spojkový válec jsem zjistil, že je pro mě aktuálně nedosažitelný a ještě je otázka co s pedály..
Řešení se naneštěstí brzy samo našlo - udělat si osu z torx klice. Je krasne hladky a tak, ale daleko od civilizace a bez nářadí jsem sháněl nářadí dva dny
IMG-20241028-WA0000.jpg
Takže teď už jen sehnat pedál a válec (možná půjde demontovat ten plast na něm?)...
Jo a ty kur_wy mi vylily novou brzdovku a nahradily ji nějakou hnusnou černou

- přišlo mi to při odvzdušňování nějaký tmavý... A nádržka je toho sajrajtu plná.. Takže si střihnu druhou výměnu brzdovky za jeden rok....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.