no bohužel jsme v čechách takže insolvence a exekuce jsou obrovským rizikem pro kupující. věc lze v extrému zabavit i 5 let zpětně, běžně se děje ale i to, že se zabavuje věc i poté co byla prodána a exekuce nařízena až 6 měs poté. v tuhle chvíli v žádným případě nemluvte s exekutorem!!! jakmile bude mít znalost o tom, že někde existuje majetek bude ho chtít. krom toho v tomto případě bude neplatná smlouva (předchozí prodávající nebyl oprávněn věc prodat - nesměl nakládat s majetkem) naproti tomu pokud bude věc v držení v dobré víře 3 roky plus, dá se to ustát...fič k advokátovi, poradí ti různé kroky co lze udělat (není jich málo)
Chce to určitě podrobnosti a opravdu jít osobně za právníkem. Nicméně můžu tě zkusit nasměrovat. Kdy jsi auto koupil? Kdy ho koupil bývalý majitel? Jak ses o exekuci dozvěděl? Věděl o ní bývalý majitel (pokud ano, tak ideálně i info, kdy to zjistil - i když toto asi reálně bude obtížné zjistit)?
Podrobnosti si zatím raději nechám pro sebe, dokud nebudu mít řešení. Každopádně jsem o exekuci dosud nebyl prokazatelně informován, takže možností je víc.
V tom případě tady těžko najdeš pomoc nebo řešení. Nikdo ti nepomůže, pokud má takové velmi obecné informace. Měl bys jít co nejdřív za právníkem. A pokud to chceš směřovat tímto směrem, tak smaž i celou diskuzi tady. Protože tu neprokazatelnost dost zásadně ohrožuje
Diskuze se po case smaze sama. Pomoc jsem tu ani nehledal, od zacatku je to formulovane jako varovani. Kdyz mi nekdo napise zkusenosti, presto budu vdecny.
Ykka píše:A ještě právní dotaz, dá se s tím něco dělat? Kromě toho dát ji do šrotu, což mi přijde škoda.
Po čase může být pozdě, ale každého věc. Může to mít - a to dost pravděpodobně - docela snadné východisko, nicméně časem se to může stát i neřešitelné.
Takže šťastný konec se nekoná, auto mi sebrali a nikde není šance na odvolání. Podle právníku se můžu soudit s minulým majitelem, soud nejspíš vyhraju, ale nic z něj stejně nevymůžu. Takhle končí moje Volvo, mějte se tu hezky a dejte si pozor!
Já bych koupil masivní železobeton a auto k tomu velice precizně přivařil / zabetonoval.
Dále bych pořídil komické transparenty, které bych v okolí auta vystavil, nejspíše obsahující i osobní a hanlivé urážky na povolání popravčího-exekutora, nebo hesla jako 'sociální jistota',
a dále bych pořídil kameru.
Celou pravděpodobně několikahodinovou akci bych důkladně natočil, a následně zrychlil, přidal komickou hudbu a nahrál na youtube. Celý příběh bych pak sdílel kdekoliv to jde.
Možná bych pak založil sdružení pro ochranu rodin exekutorů, které s tímhle musí chodit spát. Třeba se to dá léčit? Třeba pro ně existuje nějaká naděje na normální život bez státem posvěceného kradení, fyzického násilí a arogance.
Vítejte v České republice. Světě zázraků, dobrodružství, a... zázraků.
Teoreticky šance nebyla, v první řadě to byl asi exekutor sám, v druhé řadě by přišel s policajtama a auta se dožadoval, i kdyby se schovalo bůhví kam.
V bezvýchodný situaci do který bych se nedostal svojí blbostí a nevědomostí bych to řešil podobně jako chlapi vejš - medovej tuning, vejce pod muchničku šaltpáky, nebo bych měl prostě náhlou zdravotní indispozici a sjel s autem do škarpy....to chce mít silnej žaludek dělat exekutora
_________________ V 70 B5244 T5, AWD, MY 07' HILTON TUNING stage 3 + úpravy
V 70 B5244 S2 2.4L, MY 01' stage 2, LPG
Pro tyhle věci mam pocit nechodí exekutor jako takový, ale jeho pohunci. Taky vypadaj skoro jako ze Hry o trůny, s těma šrámama z různých bitek. Kamarád, kterého takhle navštívili, vyprávěl.
Když máš o auto přijít tak jako tak a dluh který se umaže není tvůj, tak ti to může být jedno...
Také bych ho asi trošku víc znehodnotil, když ho nebudu mít já, tak nikdo...