V70 II tece trubky na servu -ZF

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
David Patočka
Profi prodejce
Vůz: XC 60 D5 158kw 2015 R Design automat

Příspěvek od David Patočka »

Začnu stáčet petrolej a budu to nazývat přípravkem na záchranu serva, převodovky, motoru, diferáku a pod.
Volvisti si to budou kupovat a budou si tím prolejvat svoje auta a modlit se v kleče před nárazníkem, jen ať to pomůže. V tomto řízení praskají ony slabé trubky a dále se tam vymlátí pouzdro volantové tyče a začne to nenávratně téct. Je tam tlak 120 bar a tak si myslím, že žádná všemocná vodička ho nepřemůže :D
Jedině oprava = nové futro, nachromovat tyč, nové tlakové gufero a vnitřní kroužky, k tomu trubky a celkem za to chci 4000,-
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.

Ekky
Vůz: Volvo XC70 D5 136kW MY06, AW Geartronic

Příspěvek od Ekky »

Tak mě to už taky potkalo.... do včera to jen prosakovalo.. včera to začalo tect čurkem. když jsem dolil olej tak spodem všechen vytekl během 5ti minut nebo par km. :( Dnes jem to hodil na hever a dolil to,nastartoval a sla mi zpěněná kapalina pravě zpod tyhle trubičky,vyndal jsem těsněni ( přístup jak k penězum ale po pul hodině se to podařilo) a je dost vymačkané... zitra vyměním a budu doufat že to bude tím a né něčím dalším jiným.

sobi
Vůz: V70 / D5252T / 99

Příspěvek od sobi »

David píše: Začnu stáčet petrolej a budu to nazývat přípravkem na záchranu serva, převodovky, motoru, diferáku a pod.
Volvisti si to budou kupovat a budou si tím prolejvat svoje auta a modlit se v kleče před nárazníkem, jen ať to pomůže

Někde mezi řádky jsem tam zahlidl "BG" ;-) ;-) ;-)

Johnny55
Vůz: S80 2.0 T 120 Kw

Příspěvek od Johnny55 »

ZIADNY chemicky pripravok ti neopravi tesnenia poskodene beznym opotrebenim, ani preskle trubky ci hadice. Je to len chvilove riesenie. To iste plati aj pre motor.

Ekky
Vůz: Volvo XC70 D5 136kW MY06, AW Geartronic

Příspěvek od Ekky »

Take mi tekla trubka,jedna stech na valci hrebenu, nebyla to tlakovka ani zpatecka. Myslel jsem si ze vyymena tesneni bude stacit ale bohhuzel nestacila. Takze jeste ten den obvolavka vsech autorizaku a sehnal jsem celou sadu za 1200,- v Pruhonicich kde mely skladem 3 kusy. ;)

michal_0077
Vůz: V70 II

Příspěvek od michal_0077 »

tak me ten Lecwec docela pomohl, unik oleje se znacne snizil na prijatelne mnozstvi, pri kterem se auto da provozovat bez toho abych musel porad hlidat stav oleje v nadobce. Zamozrejme to jen malinko zmekcilo gufero ktere o malinko lip tesni. Jestli tam ma nekdo ulomenou trubicku ze mu to tece jako fontanka nebo strizenej tesnici krouzek/gufero tak mu zadny pripravek tohoto typu nepomuze.

Jak pise David tak se urcite rizeni da repasovat, ale nevim s jakou kvalitou. Ja se radeji rozhodl tam dat ten starsi typ a doufam ze bude po problemech.

Muzu dat na starsi typ SMI axialni tahla a kulaky z noveho typu ZF? Jsou tam stejne zavity? Nejak jsem se predzasobil a valej se mi doma 4kusy od Lömferderuna ZF :)
XC90 D5 AT6 AWD
XC60 D4 AWD R-design polestar

mirekcafa
Vůz: S60 D5 120KW r.v2004 automat

Příspěvek od mirekcafa »

michal: měnil jsem vloni řízení, SMI za ZF (nebo naopak, teď nevím), ale táhla byly v pohodě, zůstaly původní, jen jsou tam obráceně trubičky.

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“