Bakly S80 moondust

Prostor pro Vaše auta
Pravidla fóra
V této sekci se můžete pochlubit ostatním uživatelům se svým miláčkem.
Každý, kdo bude chtít, si založí vlastní topik se srozumitelným názvem.
Co napíšete dál, už záleží jen na vás. Pamatujte, že to je galerie, tzn. fotky jsou žádoucí.
Čím víc informací zveřejníte, tím lépe. Je možné požádat o případnou úpravu, pokud by se diskuse rozjela jiným směrem.
  • Autor
  • Zpráva
Bakly
Vůz: S80 D5 MY2004

Bakly S80 moondust

Příspěvek od Bakly »

Drobný update ze zajímavého léta :lol: Volvo aktuálně opět moc nejezdí, v létě jezdím Miatou a napůl bydlím mimo EU. Ale teď jsem tady a před prodejem jsem se rozhodl pro poslední větší výlety z nostalgie. Kromě poslední dlouhé cesty 3 dny-3 hlavní města 1500km jsem Volvo poprvé vytáhl ven se střešním stanem za město. Takže oficiálně jsem poprvé spal ve Volvo hotelu jinak, než na sklopené sedačce spolujezdce :D
Obrázek
Obrázek

No ale teď k tomu, co se nepovedlo:

Při cestě zpět jsem si na parkovišti všiml, že pod autem mi kape voda. Prodřená hadice zespodu od chladiče. Všiml jsem si, že je pravděpodobně ještě od výroby a že se lehce dotýká rámu. Počítá se to za konstrukční chybu, když se prodřela po bezmála 470 000km? Podle mě ne :lol: Nicméně díra slušná. Všiml jsem si včas, takže žádné drama - zalepeno páskou, pro jistotu jsem dolil vodu a dojel jsem pro výměnu do servisu. Takže na autě je nová hadice pro dalších 470 000 + komplet vyměněná nemrzka v chladící soustavě.

Ovšem to nebylo dost :lol: Při cestě do servisu mi ze záhadného důvodu upadl poklop na nádrž. Při jízdě slyším dvě klepnutí, jak visel na kabelu a pak upadl :D Byla to vteřina. Bylo to na tříproudové cestě, bezpečně zastavil, podíval se, co se stalo a vracel se pro něj zpět. Ležel v pravém pruhu u kraje. A zcela v pořádku :Yahoo!: Když už jsem skoro u něj, někdo ho přejel :lol: Takže dopadlo takto a provizorně jsem ho opravil, ať drží a zavírá se. Vypadá teď ale jako plát z použité neprůstřelné vesty :D

Obrázek

Jinak k nedokonalostem auta, ať to při prodeji netahám hluboko z hlavy. Vždy jsem mu dával péči viz stránky výše. Ovšem tyto věci se mi před prodejem nechcou řešit a bezpečnou jízdu neovlivňují. Pro pořádek:
- Sedačka spolujezdce klasicky potrhaná (už při koupi, ale teď samozřejmě více).
- Rozpadá se mi plast na řadičce, provizorně opraveno
- Opět blbnou jezdci předních oken, nechávám tak a do servisu se mi s tím už nechce
- Poklop nádrže :lol:
- Druhý držák na nápoje postrádá také poklop, ale funguje.
- Lehké prolínání nafty někde od vstřiku - nic hrozného, ale všiml jsem si toho, když jsem hledal, odkud teče voda viz výše
- Na STK říkali, že prý dobrý, za jízdy taky, ale když jsem byl pod autem, tak podle mě by chtěly vyměnit silentbloky na přední nápravě.
- Loupe se barva na kufru (To je zajímavé a děje se to už několik let. Loupání běžně nijak nepostupuje, s výjimkou toho, kdy auto nechám třeba týden až dva na letišti - to pak přijdu a je to vždy o něco více - asi chemtrails :D )

Jinak auto nevyhazuje žádné chyby a jezdí. Na 1500km tripu krásné (ukecaná) spotřeba 3,7 jako zamlada :D

Edit: Ještě mě napadá - nemáte někdo v okolí Ostravy druhou generaci XC90? Klidně předFL ale pouze v motorizaci T8 a v sedmimístné verzi (pěti se myslím ani nedělaly, ale pro jistotu). Pokud jo, rád bych se mrknul naživo a poptal se na zkušenosti :)

Tod2
Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06

Bakly S80 moondust

Příspěvek od Tod2 »

jezdce skla jsem měnil nedávno, trochu oser s přístupem, ale za 2 hodiny na dveře není co dělat
víčko nádrže koupíš jakékoliv z vraku, časem určitě i v barvě a k tomu plastový pant za 100Kč od poláka se zesílenými zobáčky, divné tedy je, že to nezůstalo viset na zámku, ale možná ještě nebylo zamknuto
nafta většinou teče kolem prasklé přepadové hadičky, měním preventivně tak jednou za 3 roky
a kupující ať vymění přední silentblok nápravy za origo, jiný nefunguje... :)

Zpět na „Galerie uživatelů“