DOPLŇUJÍCÍ DOTAZ:
Je mi to trošku blbé se ptát, ale snad mne nepošlete někam Vnější řemen 30 000 km a napínák 60 000 km.
Co ten vnitřní řemen? Ten na klimu? Dle VIDA se mění každých 180 000 km. Nebo je to také už zkráceno? Pro sichr, musím si to někam napsat. Když se dělaly rozvody, zkoušely jsme tam dát nějakou druhovýrobu, ale šlo to blbě nasadit, tak jsme tam nechali origo - vypadal jako nový.
Díky předem a slibuju, že už se na tohle ptát nebudu více
A já mám třeba zimní Nokiany z Ruska už devátou sezonu krát 5kkm a pořád zbývá 5mm vzorku a jak jsou tiché, volant se ani nehne a od nova jsem je nepřevažoval
Uvidíme. Jelikož se mi tyhle NOKIAN válely skoro týden v bytě, měl jsem čas je detailně prohlédnout Mne osobně (subjektivně) přišly kvalitně zpracované a robustní, čas prověří. Chtěl jsem je i kvůli aramidovým bočnicím. Čas ukáže.
Jinak jak píše @karelvolvo, mám podobnou zkušenost, kdy při dobrém zacházení / skladování a ideálně s parkingem mimo sluníčko vydrží gumy docela dlouho ve slušném stavu.
Tomas78 píše: 22 úno 2022 23:05
DOPLŇUJÍCÍ DOTAZ:
Je mi to trošku blbé se ptát, ale snad mne nepošlete někam Vnější řemen 30 000 km a napínák 60 000 km.
Co ten vnitřní řemen? Ten na klimu? Dle VIDA se mění každých 180 000 km. Nebo je to také už zkráceno? Pro sichr, musím si to někam napsat. Když se dělaly rozvody, zkoušely jsme tam dát nějakou druhovýrobu, ale šlo to blbě nasadit, tak jsme tam nechali origo - vypadal jako nový.
Díky předem a slibuju, že už se na tohle ptát nebudu více
-2řemeny na altík a klimu co 30000km výměna ..malý a velký řemen,,
- napínák 60 000km výměna
A komplet výměna PO -160 000-180 000km
Rozvodový řemen +vodní pumpa+- napínací kladka ozubeného řemene+vratná vodící kladka+CORTECO 80000991 - řemenice na klikovou hřídel
ren píše: 22 úno 2022 09:43
@Tomas78, před časem jsem objednal napínák INA a přišel mi Dayco v krabici INA. Když jsem napsal prodejci, odpověděl mi, že tak to teď prostě je, že mu chodí od dodavatele z centrálního skladu napínáky Dayco v krabicích INA a jestli s tím mám problém, můžu napínák vrátit. Schválně dej potom vědět, cos měl v krabici INA ty.
Jak jsem slíbil Dayco. Tak to jsem mohl rovnou koupit Dayco o 150 levnější
EDIT: pořád mi vrtá hlavou, co na tom napínáku odejde. Kladka (ložisko) nebo pružina?
@zdenal: díky, rozumím @ren: tady je foto vymontovaného napínáku. Bylo to naposledy měněné ve Volvoservisu a je to taky Dayco. Takže pokud to v AS neodrbali (bohužel už se mi to stalo, resp. předchozímu majiteli), tak také používají Dayco.
Nicméně servisman mne upozornil, že díl dodaný jedním výrobcem jako origo díl nemusí mít stejnou kvalitu jako ten samý díl pro aftermarket.
BTW: vnější řemen Bosch má nalítáno 23 000 km a už byl zralý na výměnu. Tedy mohu potvrdit to, co psal výše Zdenal111 ohledně opotřebení
Uz sem to psal i jinde, nicmene to jeste pripomenu. Bacha na nastaveni obou napinaku remenu pohonu cerpadla u motoru 2,5 TDi (koncern). Na prvni pohled si muzou nekteri mechanici myslet, ze kdyz jsou na jednom remenu dve napinaci kladky, z toho jedna je "pruzinova", tak je "vicemene fuk" jejich poloha. Neni tomu tak. Pokud se nedodrzi spravne nastaveni obou napinaku, dochazi ke zvysenemu opotrebeni remenu a jeho brzkemu zniceni. Klidne po cca 20k km.
_________________ V70 l, 2,5TDI "Mobydick"
Vida v Ostravě k dispozici.
JJ, vím a díky za informaci Na základě Tvé zprávy jsem to nevracel s tím, že to není INA, ale DAYCO a je to také kvalitní. Kdybych to tušil před objednáním, vzal jsem rovnou DAYCO a ušetřil "příplatek" za krabici INA
Zjistil jsem, že mi gmail v Chrome nezobrazuje obsah emailů, neví někdo čím by to mohlo být? V telefonu mi to funguje normálně. V Edge to funguje taky.
Mám tohle : CZK 49.75 48%OFF | 220V 1/2/3 Channel Wireless Digital Remote Control Switch NO/OFF for Lamp Light Receiver Transmitter Drop Ship https://a.aliexpress.com/_mKDmsiC
Pod oběma pergolami, navzájem se to neruší, funguje na 3 zásuvky každý kousek. Zapínám jak LED pásek ( asi 6 metrů ) , tak i ledkový reflektůrky ( 10W ), i vánoční osvětlení. Dosah cca 20 - 30 metrů, co mám vyzkoušený. Stačí ťápnout na verandě a svítí. V dálkáčích je taková minitužková baterčička asi za pajdu.
Netuší někdo co by mohlo u sušičky prádla způsobovat vyhození pojistek ihned po zapojení do zásuvky?
Zítra se do toho chystám kouknout, ale nějaké nasměrování by se hodilo.