Ahoj,
jako volvopanic bych rad sebral postrehy zkusenych volvistu
Zvazuji koupi S80 T6 rv 2002. Je to AT.
Jelikoz od svych ridicskych zacatku jsem tak nejak nahodou pokazde skoncil u sestihrnku, jsem se spotrebou tak nejak smiren (jeste jsem nenarazil na slusny diesel za slusny penize).
Nahlodal mne jiny zaryty volvista, ktery mi tvrdi, ze volva jsou drzaky a takovy trilitr v benzinu je ve svych 250tkm tak akorat v zabehu. Ze s tim bezne kluci delate i pul mice
Takze asi k dotazum, co ?
1) Motor a turbo(a). Jsou nejake musky, na ktere si dat pozor v techto kilometrech a co ocekavat ? Myslim nejake intervaly servisu zasadnich dilu a podobne ? Pripadne v jakych penezich se pohybujeme ?
2) automaticka prevodovka. Servis a opet zname chyby, ktere jasne indikuji problem a kolik stoji reseni takoveho problemu ?
3) cokoli jineho, co nevolvista urcite nevi a vy by jste si dali pozor ?
Auto zvazuji ke koupi protoze "fordem tam a vlakem zpatky" a ja se trefil s fouknutym tesnenim prave do nejakeho servisniho intervalu, jehoz oprava by mne stala vic nez tohle volvo

Auto planuju denne vyuzivat cca pul roku az rok, a pak ho nechat jako druhe auto v rodine. Necekam, ze ho pak uz dokazu prodat byt na ND

A ono clovek se obcas rad sveze v necem sviznejsim.
Auto samozrejme pred koupi probehne kontrolou v autorizovanem servisu, kde necekam, ze projde bez ztraty kyticky (kalkuluji s beznou udrzbou a opravou/vymenou spotrebnich dilu). Coz mne privadi na dalsi dotaz: jak je cenove takovy bezny servis ? Co, kdy a za kolik se meni ?
Staresinove odpusti, ze jsem si nedal tu praci probehnout cele forum a tyto jiste uz drive zodpovezene dotazy si nedohledal, ale rad budu mit aktualni informace.
Predem tisicere diky za Vas cas