kontrolka airbagu SRS-00D5

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
krepetix
Vůz: XC90 2.4 D5 147kW 2012

Příspěvek od krepetix »

Zdravím!

Mám problém s hláškou na přistrojovce - SRS-Airbag nutný servis, VIDA píše chybu: SRS-00D5 - SRS Indicator Lamp. Signal Missing

Celé to začalo tak, že mě nefuguje u řidiče autozásuvka zapalovače 12V, tak jsem se rozhodl, že ji zkontroluju. Dle návodu z VIDY jsem se demontoval audio panel a panel klimatizace - zjistil jsem, že šťáva mě nejde ani z kabelu, který se přes konktor zapojuje do zapalovače, tak jsem se rozhodl, že to teď řešit nebudu a celý panel nebudu odpojovat - odpojil jsem prvotně jen si dva konektory, které jsem následně opětnovně zapojil zpět a celé to dal, dle mého, do původního stavu.
Nyní, když otočím klíčkem, tak mi to hlásí tuto chybu. Při první diagnostice tam bylo ještě x dalších chyb souvisejících s panelem klimatizace a rádiem, ty jsme smazal, už se znovu neukazují, jako aktivní, rádio i ovládání klimatizace funguje.

Samotná kontrolka airbagu je funkční, otestoval jsem ji přes VIDU, že jsem ji aktivoval a deaktivoval. I po otočení klíče zasvítí a po nastartování zhasne.
Na netu jsem našel, že lze celkem snadno nechtěně aktivovat tuto chybu s airbagem, byla tam např. i zmíněná demontáž středového panelu klimatizace a rádia, stejně tak jsem se ale jinde dočetl, že to může být chyba v DIM jednotce, ale to spíš dávám do souvislosti s tou demontáží panelu.
Smazat chybu jsem zkoušel x-krát, přesně dle návodu z VIDY (po smazání je tam hláška, že pro výmaz některých chyb je nutné znovu aktivovat jednotku - vypnout zapalování a znovu nastartovat a znova), ale chybovka se stále objevuje.
Nemáte někdo nějaký tip, jak na to, nebo kde může být problém? V záloze mám ještě kontrolu konektorů z tachometru a z SRS jednotky a prostříkknout čističem kontaktů, ale tomu moc nedávám..

Díky za reakci.

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Příspěvek od raolsa »

Asi jsi blbě zapojil některý z těch konektorů. :Search:

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“