Naštěstí mám vážený kontakt na Hajného který hned tušil že to bude táhlo od klapek. Taky že bylo.
Nejdřív jsem si nechal vymazat chybu a táhlo zase nasadil ale po chvíli zase spadlo a byl jsem tam kde jsem byl. (Nicméně Hajnému veliké díííky!

Koupil jsem tedy nové táhlo a pročetl fórum a po pročtení jsem se rozhodl staré táhlo modifikovat a dát ho tam obráceně protože klapky nejeví jediný odpor v chodu a ani v okolí nemám špínu.
Nahrávám fotografie jak se mi to povedlo. Jediný problém byl, že při nasazování se přes packy táhlu moc nechtělo a prasklo mi, ale prasklo tak dobře že to nevadí.
Pro sychr jsem táhlo ještě zajistil malou stahovací páskou a po 2 tisíc km a dva týdnech ježdění drží a vše funguje jak má. Třeba někoho inspiruji -)
Ještě k fotkám doplním, že jsem staré táhlo seřízl dle originálu které jsem zakoupil ve Volvu v Ústí nad Labem (asi 270 kč) a nasadil ho obráceně. Zároveň jsem zvětšil otvor v táhlu tak aby bylo pružnější při nasazení přes výstupky, ale asi málo a proto prasklo. Kupovat za 1600 kč z ebaye udělátko na kovové táhlo se mi nechtělo a až budu dělat v budoucnu velký servis tak udělám radši komplet klapky.
Snad jsem někomu pomohl