Mokro pod nohama spolujezdce

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
Jakub Svoboda
Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110

Příspěvek od Jakub Svoboda »

To je na druhe strane

moom
Vůz: V70 D5, 2.4, 151 kW, 2009

Příspěvek od moom »

Jo jo, odstřikovač to nebude, čuchal jsem k tomu a není to vůbec voňavé, ale dneska jsem vydoloval informace od předchozího majitele. Parkoval auto v garáži, takže to bylo na dešti minimálně, jenom při jízdě. Já mám auto venku, takže na něj prší, když prší :) V létě na cestách si toho nevšiml, ale to mu asi většinou vyschlo. Tu černou barvu přičítal plísni od jídla od dětí, co jim tam popadalo, nebo od fixy, takže to teče už asi pár let. Dnes jsem zjištoval cenu nového skla, originál je za 7.107 Kč, lepení 832 a práce 1593 Kč vše bez DPH. takže celkem asi 11.533 Kč, neoriginál sklo stojí 6.195 Kč, mám tam údajně akustické sklo s čidlem na déšť. Tak jenom přemýšlím, co s tím do léta udělám, než to budu moct dát někam na sluníčko vyschnout. Začnu přelepením skla, Raolsa mně dobře doporučil, že to mají vyzkoušet přelepit, třeba jim to nepraskne a pokud jo, tak budu muset koupit nové sklo. Tak jenom jak to zatím pokračuje :)

Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

Příspěvek od Munga »

Co připojištění skla a pak kamínek?
Ta podlaha ti normálně prakticky nevyschne - ze shora je koberec- guma- pěna a ta je nacucaná jako houba a přes tu horní vrstvu gumy to nevyschne. Neprodleně ten koberec dej ven či alespoň nadzvedni - vždyť to je už plesnivé i na povrchu tak se nelekni co bude uvnitř.

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“