Pravidla fóra
V této sekci se můžete pochlubit ostatním uživatelům se svým miláčkem.
Každý, kdo bude chtít, si založí vlastní topik se srozumitelným názvem.
Co napíšete dál, už záleží jen na vás. Pamatujte, že to je galerie, tzn. fotky jsou žádoucí.
Čím víc informací zveřejníte, tím lépe. Je možné požádat o případnou úpravu, pokud by se diskuse rozjela jiným směrem.
284 000 km
hagrid stojí v servisu, vstřiky otestovány a mám info, že při vysoké zátěži mají horší hodnoty. Projevy se špatným startem se v létě ani teď na podzim moc neprojevovaly, ale auto bylo pořád v provozu a zkoušel jsem tam před 5000 km dát BG 245 do nafty ale to nemuselo mít vliv.
Mám tedy od servisu doporučení udělat repas všech 5 vstřiků. Vyplatí se to u takto starého auta?
Ojetiny ceny lezou nahoru, nove auta taky. Předpokládám, že investice tohoto charakteru je asi správnou volbou. Jen se bojím, že opět budu cpát peníze do starého auta a to se mi většinou pomstí další chuťovkou. Obecně největší obavu mám, že nás nemine převodovka. Tak jen zvažuji jestli není lepší se poohlédnout po něčem mladším a toto neřešit dokud to bude jezdit.
- výměna oleje v převodovce
- měření a čistění vstřikovačů, nové podložky
- zadní silentblok motoru Volvo
- olejový filtrbox s odlučovačem oleje a nový olejový filtr
- vyvážení a nahození zimních kol
normálně nám vyměnili auto za jiné, je po vibracích a v autě jak v pokojíčku, nádhera
rozborka a sborka odemykání nádrže. V podstatě to nedělalo nic. Po rozložení, odzkoušení a zase složení to zamkne. Odemknutí se povede až napodruhé - odemknu auto, jezdím a pak chci do nádrže tak musím znovu odemknout.
Kolečka i posun vypadal dobře. Uvidíme až to přestane fungovat úplně a znovu to zkusíme prozkoumat.
myslím že je to tohle, přesné číslo nemám. Z druhé strany se ten trn musel roztavit. Kupoval jsem v autodílech v Praze - metro Luka. Jeden kus (pár) stál cca 20 Kč.
Dávám si vždy maximální zatmavení.
Snížení teploty se koná. Bez zatmavení byly děti vzadu jak ve skleníku.
Předky nezatmavovat, neprojdeš STK a ve tmě si budeš muset při couvání stahovat okna
Ale na bývalou V70 jsem si tam nechal dát nějakou fólii (bez zatmavení) proti UV záření, či co. Už fakt přesně nevím.
_________________ Je: Volvo XC70 P3 D4 120kW D5244T17 MY 2013, Renault Twingo, Ariens gt14
Bylo: Volvo 960 1994 150kW B6304FS, XC70 D5 MY 2007 automat 136kW - chip od D5T5 Stage2 158kW/470Nm, EGR OFF, Volvo V70 XC 142kW, Land Rover Discovery 2 Td5, V70 D5 2,4 rv2003, škoda octavia super 1221 rv 1964 GALERIE Foto-rajče
AVDILY - prohlídka a servis
- volnoběžka alternátoru
- motorek ostřikovače
- těsnění rezonátoru na sání
- plnění klimatizace
Jen si zde odložím, plánovaný servis:
- výměna oleje v haldexu
- těsnění pod vývěvou na motoru
- palivový filtr
- silentblok stabilizátoru (při projevech)
Volvo mělo alergickou reakci na koberečky. Nenastartovalo - zahájil jsem cvičení s baterií, start kabely a nakonec jemné poklepání na startér vyřešilo situaci. To znamená hledám co koupit za startér a zkusím ho vyměnit.