Urvanej píše: 07 zář 2021 13:26
nosound: mě jde o systém řízení motoru... tuten motor je totiž svině a má 4x vvt, což umí externí řj v ceně kolem 100kKč a to odmítám, tak hledám jiná řešení.
Jo tak, četl jsem v rychlosti a pochopil jako otázku ,,jak se řídí?,,
Neni "nic problém" znamená, že se to může tvářit jako xc70? Je to totiž ofiko v papírech, takže těžko to bude s80 kuli stk.
No já furt nevim, kudy k tomu přistoupím.
Moje křišťálová koule říká, že je to XC 70, která elektronicky ví, že je v ní V8 a v papírech je to jako přestavba, nebo stavba. Takže na STK by neměl být problém.
Technicky by to taky neměl být extra problém, každopádně rád bych to auto viděl na živo a na zvedáku.
PINĎABC píše: 07 zář 2021 18:45
Přehodit motor a zprovoznit bude malina když v v P3 mohl být. Ovšem bál bych se každou STK, že narazim na dementa co si na mne bude zvedat sebevědomí.
Jestli to bylo v Německu přihlášeno a u nás jen přepsáno na jiného majitele, neviděl bych v tom problém.
Hmm, už vidím jak technik na emisích zadává ke změření značka Volvo, model xc70 a pak marně hledá kolonku motorizace v8. Nedejbože když to bude chtít načíst dle VIN.
Tak pro tohle snad budou výjimky, jestli byla v EU schválena jako přestavba a nejedná se o masovku. Ve VTP musí být změna motoru zapsaná, proto bych s VIN problém opravdu neviděl.
kdysi jsem se bavil s Pavlem a prý když se do ČR dostane aspoň jeden ks a přihlásí se, pak by to mělo usnadnit další přestavby na v8, kdyby někdo chtěl.
_________________ .:::.Volvo S80 V8, MY2008 (severka alias black panther), Bluetooth PHM.:::. Volvo S60 T5, 2002 (zlatonka), Bluetooth PHM.:::. Bylo: Volvo S80 V8, 2007 (slovenka) .:::. Renault Laguna II, Liftback II, Privilege, 2001, V6 24V .:::. Renault Laguna I, Liftback, RXT, 1999, 1.8 16V .:::. Renault 19, Hatchback, Storia, 1993, 1.4 8V
Klasické klišé je Noble 600, pak prototyp ty červený XC90, pak jsem našel borce, co přidělal kompressor, ale nevejde se pod haubnu. Kolik toho vydrží pohonné ústrojí je věc druhá. Vlastně jestli víš o jednom člověku, autu, tak je to dost málo ne?
Nechci rozpoutat flame, ale faktem je, že do úprav téhle V8, se spíš nikde nikdo nepouští. Za 0,5 mio koupíš slušnou w211 e55 amg. Za 250 tis. koupíš slušnou S80 s V8 a za dalších 250 se určitě nedostaneš na úroveň toho merglu. Úprava téhle motorizace prostě nedává smysl, je to ekonomický nesmysl. Jako osobní projekt někde v garáži, proč ne. Proto taky nikdo nenabízí, krom softu, žádné díly, kity ani úpravy.
Na druhou stranu, vždycky když předsedu do ty V8čky, tak pocit z toho motoru a okénka dole mi částečně vynahradí všechny nedostatky, který s sebou jinak nese.
Hele u nás asi nic moc, ale běžně nabízí wiseco písty se sníženou kompresí... takže asi se někde s tim něco děje, jinak by se to nenabízelo. On je tam asi hlavní problém ta převodovka, která víc už prostě nezvládne dlouhodobě unést, kdežto motor by si to asi líbit nechal...
Sleduju dost chorcheho a dělali turbo na koncernovou 3.6ku. Aby zachovali původní vnitřnosti, tak to tlačilo jen asi kolem 0.6. Ale tady je problém jak s mistem, tak s tim, co píšeš. Prý se dělal nějaký kit na prevodovku, nvm od koho, jestli od triple edge performance, pak by tohle bylo částečně vyřešeno. Vydrží to uhlovka, poloosy? Před každým takovým zásadním upgradeem je potřeba to dostat do sériového stavu, můžeme se zeptat " někoho" místního, kolik vysypal za motor, aby byl jako z fabriky.
Počkám si na graf. Z us komunity vím, že odbržděno měli v sérii kolem 200kW. Nevím ale, jak je to s přepočtem výkon na motoru vs na kolech a jestli těch sériových 232 je právě na motoru nebo klice.
Koukal jsem, že nalejvačů na 250kW je spousta. Otázka je, kam to posune kroutak, protože ten jediný bych uvital nekde do 3 tis. . Jestli bude výkon +30 koni až za hranicí 5 tis. ot/min tak to bude... Kdo z nás a jak často tam jezdí.