Tak mám servis u Kuby za sebou. Největším předmětem návštěvy byla dvouhmota a spojka (obojí LUK). A samozřejmě ty věci, co okolo, jako jsou šrouby, zátka převodovky apod. Takže mám největšího strašáka od koupě za sebou a Kubovi děkuji za super práci. Teď můžu s klidem říct, že není v dohledu žádný velký servis

Auto je zainvestováno hezky. Nicméně ono se stejně brzy něco najde

Aktuální je nájezd cca 437 000km. Dvouhmota byla lehce slyšet už od koupě před 65 000km a zhoršilo se to za tu dobu jen o trošku. Kdyby na 4 a 5 občas nezačala klouzat spojka, ještě by určitě pár desítek tisíc v pohodě dala.
Těsnění pod vstřikem bylo prý zatuhlé, ale po prostříkání a odstátí povolil v pohodě a vše přežilo bez úhony

Snažil jsem se s tím jezdit opravdu minimálně, takže jsem rád, že to snad mělo efekt a nezapeklo se to do nerozebíratelného spoje.
Mimochodem už konečně došlo na má slova a baterka se dostala do fáze, kdy jí nevěřím a půjde vyměnit. Nechci mít auto ve stavu, kdy se bojím, zda nastartuji, pokud pár dní stojí na mrazu. Navíc letošních -20 byla taky konečná. Korunu tomu nasadilo to, že poté, co auto déle stálo během servisu, museli mě pak při odjezdu nahodit

Vybral jsem nakonec na doporučení Kuby Exide. Konkrétně pak Premium 12V 100Ah, 900A, EA1000. Chvilku jsem sice uvažoval o EFB, která by měla vydržet více a výrobce ji doporučuje i do aut bez start-stop. Ale asi je to zbytečná věc. Zároveň budu měnit rámečky RZ. U Kuby jsem při vyzvednutí S80 sehnal D5T5. Vyměním je rovnou i na rodinné C30, kde se někomu do původního rámečku povedlo nacouvat.
Jak jsem si tak četl první příspěvky, říkal jsem si, že bych se mohl pustit to několika věcí, které jsem původně před 4 lety plánoval. Mohl bych konečně roztáhnout VOLVO nápis

A hlavně bych se chtěl pustit do sedaček. Tím, jak na té nejhůř vypadající sedačce sedím, tak mě to netrápí a ani na to nemyslím. Nicméně chtělo by to. Firmy jsem zavrhl, protože co jsem viděl, tak na tu cenu to po 2 letech vypadalo zase nic moc. To si raději co pár let v menší míře obnovím sám. Proto jsem si objednal lepidlo na kůži, sadu jehel a nití na šití, více odstínů barev a tmel (tekutou kůži) na opravu prasklin a děr. Výrobky nejsou od žádné renomované firmy, tak uvidíme, jak to půjde. Pokud bych nedokázal chytnout barvu, plánuji to zachránit LEDER FRESH TÖNUNG od Colourlocku, který se dělá přímo v odstínech dle kódu/vzorku/automobilky. Pokud se do toho pustím, určitě dodám fotky. Když už jsem byl v tom, vzal jsem něco i na C30, do které se možná pustím taky.